Όραμα με Μαύρο και... Κινέζους

09:33 22/6/2012 - Πηγή: AEK365

GOAL

Με τίτλο "μπροστάρης ο Μαύρος" η εφημερίδα γράφει για την προσπάθεια που κάνει ο Θωμάς, για να προσθέσει: "Κάλεσε σε ενότητα κάνει άνοιγμα σε εύπορους Ενωσίτες και ζητάει τη συμμετοχή του κόσμου". Από εκεί και πέρα το GOAL γράφει για το γήπεδο και τις επαφές που υπήρξαν με τους Κινέζους: "Οι επαφές που υπήρξαν χθες μεταξύ των Δημητρέλου, Βούρου και των εκπροσώπων του κινεζικού κολοσσού της CSCEC (τον αντιπρόεδρό της Γουένγκ Γουένγκζε

και τον Ελληνα εκπρόσωπό τους) φανέρωσαν προοπτική για την ΑΕΚ. Βλέπετε, οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για την απευθείας ανάθεση του έργου, προσφέροντας ως δέλεαρ και χορηγία 10 εκατ. ευρώ για τα τμήματα της Ενωσης.

Η CSCEC αποτελεί παγκόσμιο μέγεθος, διατηρώντας συνεργασία με την πρώτη σε μέγεθος κρατική τράπεζα της Κίνας και αποτελώντας τον μεγαλύτερο κατασκευαστή της τεράστιας χώρας. Οι εκπρόσωποί της είχαν δίωρη συνάντηση στο ξενοδοχείο «Intercontinental», ξεκαθαρίζοντας πως ενδιαφέρονται μόνο για την απευθείας ανάθεση του γηπέδου. Ζήτησαν, μάλιστα, να τους υποβληθεί σχέδιο ανταποδοτικότητας των χρημάτων -τους τζίρους που κάνει η ΑΕΚ- που θα επενδύσουν για το γήπεδο, προκειμένου να προχωρήσουν στην υπογραφή προσυμφώνου (κάτι που θα συμβεί πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα).
Οσον αφορά την κατασκευή του γηπέδου, οι «κιτρινόμαυροι» ενημέρωσαν πως το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται στα 120 εκατ. ευρώ με στάνταρ τις 30.000 θέσεις. Ο Γουένγκζε τόνισε, από τη πλευρά του, πως η CSCEC θα καταθέσει πρόταση που θα πληροί ότι προβλέπει ο νόμος 3207/2003 (χορηγεί στην Ενωση οικοδομική άδεια η οποία έχει ισχύ μέχρι τις 31/12/2013).

Ο Δημητρέλος ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ για τις συζητήσεις και αποφασίστηκε ομόφωνα να συγκροτηθεί οκταμελής επιτροπή γηπέδου (από τέσσερα μέλη ΠΑΕ και Ερασιτεχνικής), που θα αναλάβει τη διερεύνηση του θέματος.

Εκπρόσωποι της ΠΑΕ θα είναι οι Δημητρέλοε, Σίμος, Κασνακίδης, Γρηγορίου, ενώ του σωματείου οι Παπαδημητρίου, Τόγελος, Αγγελίδης και Αλεξίου. Θα πρέπει να βρεθεί κοινή συνισταμένη, διότι κατά τη διάρκεια της ημέρας είχε κορυφωθεί η ένταση με σκληρές ανακοινώσεις ανάμεσα σε Ερασιτεχνική και Βούρο".

SPORTDAY

Το θέμα του γηπέδου και οι τοποθετήσεις Μαύρου κυριαρχούν όπως είναι λογικό και στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ στην SD. Η εφημερίδα φιλοξενεί τα όσα είπε χθες ο Θωμάς, συμπληρώνοντας πως προκάλεσε θετικό αντίκτυπο προς όλους. Παράλληλα, για το γήπεδο τονίζει: "Θετικά μηνύματα έρχονται για την ΑΕΚ μετά τη συνάντηση της διοίκησης με εκπροσώπους της κινεζικής κατασκευαστικής εταιρείας CSCEC. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ασιάτες εκδήλωσαν σοβαρό ενδιαφέρον για την κατασκευή του γηπέδου της ομάδας, ενώ παρότι δεν δείχνουν ενδιαφέρον για να αποκτήσουν μετοχές στην ΠΑΕ, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συνδράμουν οικονομικά με τη μορφή χορηγίας 5-6 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ.

Η κινεζική πλευρά φέρεται να ζήτησε ένα επιχειρηματικό σχέδιο και μία μελέτη για τις τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το γήπεδο. Παράλληλα αξιώνουν να τους γίνει απευθείας ανάθεση

Keywords
Τυχαία Θέματα