Όταν η ΑΕΚ έριχνε κι αυτή έξι στην Πόρτο (VIDEO)

09:24 22/4/2015 - Πηγή: AEK365

Ήταν συγκλονιστική χθες η Μπάγερν στο Μόναχο γυρίζοντας σε χρόνο... ρεκόρ το εις βάρος της 3-1 του πρώτου αγώνα κόντρα στην Πόρτο στο Ντραγκάο, κερδίζοντάς τη τελικά με το εκκωφαντικό 6-1!

Η χθεσινή βαριά ήττα της Πόρτο ωστόσο είχε είχε επαναληφθεί πριν από 37 χρόνια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και πάλι τότε για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, η μεγάλη ΑΕΚ της εποχής, η μεγάλη ΑΕΚ

του Λουκά Μπάρλου είχε ισοπεδώσει στο πρώτο αγώνα την επίσης μεγάλη Πόρτο της εποχής με 6-1!

Το ματς στη Φιλαδέλφεια έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1978 και η ΑΕΚ ήταν συγκλονιστική: τα γκολ της Ένωσης είχαν πετύχει οι Μπάγεβιτς (3', 20',) Αρδίζογλου (16'),Τάσος 39', Νικολάου 58' και Μαύρος 60', ενώ το γκολ της Πόρτο είχε σημειώσει ο Ολιβέιρα στο 50'.
Στον επαναληπτικό στην Πορτογαλία η ΑΕΚ είχε πήρε την πρόκριση, χάνοντας ωστόσο με 4-1. Στον επόμενο γύρο η Ένωση βρέθηκε απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ του Μπράιν Κλαφ (μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης) και είχε αποκλειστεί με δύο ήττες.
Η σύνθεση της ΑΕΚ στην 6άρα επί της Πόρτο (Φέρεντς Πούσκας): Χρηστίδης, Μουσούρης, Μπ. Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου, Αρδίζογλου, Τάσος (53' Λάζ. Παπαδόπουλος), Νικολούδης, Μπάγεβιτς, Βιέρα, Μαύρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα