Όταν ο Νικολαϊδης είπε ''φεύγω''

10:02 2/11/2012 - Πηγή: AEK365

Το καλοκαίρι του 2008 ήταν περίεργο για την ΑΕΚ, καθώς "γκρεμίστηκε" μέσα σε χρόνο dt η ομάδα που λίγους μήνες νωρίτερα είχε πάρει το πρωτάθλημα στα γήπεδα, ενώ και τα πρώτα αποτελέσματα του Δώνη δεν δικαίωναν την επιλογή Νικολαϊδη για τη θέση του προπονητή.
Φτάσαμε στις 2 Νοέμβρη του 2008, σαν σήμερα δηλαδή. Η ΑΕΚ χάνει 0-1 από τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ,

ισοφαρίζει στο 90' με τον Μαϊστόροβιτς, ο οποίος αποδοκιμάζεται από τον κόσμο, γιατί πανηγυρίζει σαν... τρελός, αντί να πάρει τη μπάλα και να τρέξει για την ανατροπή. Τελικά η ΑΕΚ με το ανάποδο ψαλίδι του Τζιμπούρ στο 93' πήρε τη νίκη, με τον Δώνη να ξεσπάει σε κλάματα στα αποδυτήρια και τον Ντέμη Νικολαϊδη στο φινάλε να γνωστοποιεί την παραίτησή του από την προεδρία της ΑΕΚ 7 μήνες νωρίτερα από την προαναγγελθείσα ανακοίνωση της απομάκρυνσής του.

Τελικά στην πορεία αποδείχθηκε πως εκείνο το ματς ήταν η αφορμή της αφορμής για να παραιτηθεί, καθώς η σύγκρουσή του με τους μετόχους ήταν πιο ικανή και πιο δυνατή να τον οδηγήσουν στην έξοδο, παρά η... γιούχα προς τον Σουηδό αμυντικό.

Τότε ο Νικολαϊδης είχε πει:

«Δεν περίμενα ποτέ ότι τα πιο απογοητευτικά συναισθήματα μου θα ήταν μετά από νίκη της ομάδας. Λόγω της συμπεριφοράς του κόσμου σήμερα. Είχα ως στόχο να αλλάξω νοοτροπία στον κόσμο, αλλά δεν τα κατάφερα. Αυτό δεν είναι καρφί για τον κόσμο, αλλά λάθος δικό μου. Δεν μπορώ να είμαι πρόεδρος μιας ομάδας που γιουχάρεται όταν πετυχαίνει γκολ. Όσο τραγικοί ήμασταν με τον Θρασύβουλο, τόσο συγκλονιστικοί ήμασταν σήμερα, όπου η ομάδα ήθελε χειροκρότημα και όχι γιούχα.

Αν ακόμη μπορώ να επηρεάσω μια μερίδα του κόσμου, τότε τους λέω πως πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα και ας γιουχάρουν μετά το 90ό λεπτό αν είναι κακό το αποτέλεσμα ή η απόδοση δεν είναι καλή.
Αν γιουχάρουμε την ώρα του αγώνα, είναι σαν να σκάβουμε μόνοι τον λάκκο μας και αυτό η ΑΕΚ το κάνει χρόνια. Το πρόβλημα μας, είναι εσωτερικό. Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει ΔΣ και θα μάθετε τον αντικαταστάτη μου. Εγώ φταίω γιατί δεν κατάφερα να δημιουργήσω ένα καλύτερο κοινό για την ομάδα. Δεν παίρνω αποφάσεις που μπορεί να μετανιώσω την επόμενη μέρα. Για μια μεγάλη μερίδα του κόσμου, με βλέπουν σαν εχθρό. Άρα είναι ίσως θετικό το ότι φεύγω για να συσπειρωθούν γύρω από την ομάδα.

Όπως πέρυσι ήταν καλή η αλλαγή του προπονητή, η οποία επίσης ήταν κόντρα στην φιλοσοφία μου. Είναι σεκταριστικό να γιουχάρουν μετά από γκολ και αυτοί που φώναζαν το σύνθημα για τους παίκτες, να βγάλουν τις φανέλες, ίσως πρώτα θα πρέπει να βγάλουν τα κασκόλ που φοράνε. Φεύγω ενώ γενικά η ΑΕΚ είναι σε άνοδο. Σύντομα θα έχετε νέα για το γήπεδο και για το αγωνιστικό κομμάτι, αν ο κόσμος πιστέψει σ' αυτή την ομάδα, θα πανηγυρίσει.

Μίλησα με τον Δώνη και θα μιλήσω και μετά. Ο μόνος λόγος που έμενα, είναι ο προπονητής και οι παίκτες που τους αγαπάω. Τώρα πρέπει να συσπειρωθούν όλοι δίπλα στην ομάδα. Έχουμε καλύτερο προπονητή και παίκτες από πέρυσι και χρειάζεται ψυχραιμία. Αν έχουν κακή απόδοση δεν σημαίνει πως είναι

Keywords
Τυχαία Θέματα