Παγκόσμια ΕΛΛΑΔΑΡΑ

23:46 15/11/2013 - Πηγή: AEK365

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014 ΜΠΑΡΑΖ - 1ος αγώνας

ΕΛΛΑΔΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ: 3-1

ΓΗΠΕΔΟ: Γεώργιος Καραϊσκάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Παίζοντας κατά διαστήματα εκπληκτικό ποδόσφαιρο η Εθνική μας κατάπιε τους Ρουμάνους και επικράτησε τελικά με 3-1, αποτέλεσμα

που την φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση στο Μουντιάλ. Εξαιρετική μπάλα από την ομάδα μας που κυριάρχησαν απόλυτα και είχαν τις φάσεις και περισσότερα γκολ.

Η ομάδα μας μόλις στο 2ο λεπτό ζήτησε πέναλτι σε τράβηγμα το Γκάρντος στον Μήτρογλου με τον Προένσα να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Οι Ρουμάνοι είχαν ένα σουτ με τον Τόρζε στο 7' το οποίο όμως δεν βρήκε στόχο. Στη επόμενη φάση ήρθε το γκολ για την ομάδα μας. Συγκεκριμένα στο 14' ο Σαλπιγγίδης με εκπληκτική μπαλιά βρήκε τον Μήτρογλου, που βγήκε στην πλάτη της ρουμανικής άμυνας. Ο νεαρός επιθετικός με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση άφησε άγαλμα τον Λόμποντ και έκανε το 1-0. Η Ρουμανία απάντησε όμως άμεσα καθώς στο 19' μετά από αχρείαστο φάουλ του Τοροσίδη στον Μαρικά η μπάλα ήρθε μέσα στην περιοχή μας. Ο Καρνέζης απλά παρακολούθησε την πορεία της και ο Στάνκου με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του. Με τη σέντρα όμως οι διεθνείς μας συνδυάστηκαν άψογα με τον Σαλπιγγίδη τελικά να εκτελεί και να μας δίνει και πάλι προβάδισμα. Στο 28' μετά από γρήγορη αντεπίθεση ο Σαμαράς βρέθηκε σε καλή θέση αλλά πλάσαρε πάνω στον Λόμποντ. Οκτώ λεπτά μετά ο Τοροσίδης με σουτ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Οι Ρουμάνοι συνδυάστηκαν ωραία στο 39' με τον Κότσιτς όμως να σουτάρει ψηλά άουτ.

Νευρικές και οι δύο ομάδες στην έναρξη του δεύτερου μέρους με πολλά λάθη εκατέρωθεν. Στο 61' ο Κατσουράνης είδε κίτρινη και έτσι χάνει το επόμενο ματς στο Βουκουρέστι. Πέντε λεπτά μετά ήρθε το τρίτο γκολ της Εθνικής μας. Ο Σαμαράς εκτέλεσε φάουλ, ο Κατσουράνης γύρισε την μπάλα με το κεφάλι και ο Μήτρογλου με εντυπωσιακό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Άμεσα η ομάδα άγγιξε και το τέταρτο γκολ όταν στο 69' μετά το γύρισμα του Χολέμπας μέσα στην περιοχή δεν κατάφερε κάποιος να σπρώξει την μπάλα στην εστία. Δύο λεπτά μετά το τακουνάκι του Τζιόλη έβγαλε μόνο του τον Μήτρογλου που δεν μπόρεσε να πλασάρει στην κίνηση τον Λόμποντ. Στο 73' ο Σαμαράς βρέθηκε σε καλή θέση αλλά ολιγώρησε και τον έκλεισαν πάνω στο σουτ. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του ματς έπεσε με την ομάδα μας να παίζει πιο προσεκτικά. Στο 89ο λεπτό πάντως η Εθνική σκόραρε με τον Γκέκα αλλά ο επόπτης είχε σηκώσει τη σημαία. Η Ρουμανία στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έμεινε με δέκα καθώς ο Λάζαρ πρόλαβε μέσα σε λίγα λεπτά να δει δύο κίτρινες. Λίγο πριν τη λήξη ο Σαμαράς έπιασε την κεφαλιά από ιδανική θέση αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κατσουράνης (85'Σάμαρης), Τζιόλης, Μανιάτης (76'Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου (80'Γκέκας).

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Βίκτορ Πιτούρκα): Λόμποντ, Ματέλ, Γκοϊάν, Γκάρντος, Ρατ, (74'Λάζαρ), Κότσις, Στάνκου, Τανάσε (86'Μαξίμ), Τόρζε (74'Γκρόζαβ), Μαρικά.

*Την Τρίτη στις 19 του μήνα, ο επαναληπτικός στη Ρουμανία, στις 21:00, ώρα Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα