Πάνω από 1 εκατ. χάνει το ΙΚΑ από παράνομες συντάξεις

14:53 29/11/2013 - Πηγή: AEK365

Τεράστια είναι τα ποσά που χάνει το ΙΚΑ από τις συντάξεις χηρείας που λαμβάνουν άτομα, τα οποία κανονικά δεν τις δικαιούνται.

Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με αφορμή χθεσινή ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με συλλήψεις ατόμων που λάμβαναν συντάξεις λόγω χηρείας, ενώ είχαν τελέσει δεύτερο γάμο, ζημιώνοντας το Ίδρυμα κατά 328.000 ευρώ, αποκάλυψε σήμερα

πως οι έλεγχοι θα συνεχισθούν καθώς διαπιστώθηκαν και άλλες ομοειδείς περιπτώσεις, ανάμεσα στις 11.255 συντάξεις χηρείας που δίνονται συνολικά.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως κατά τη διαδικασία των ελέγχων που διενεργούνται μέσω διασταύρωσης ηλεκτρονικών αρχείων από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ σε άμεση συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών για την εξακρίβωση παράνομης είσπραξης συντάξεων χηρείας, διαπιστώθηκαν και νέες περιπτώσεις χήρων που λάμβαναν παράνομα σύνταξη, το συνολικό ποσό των οποίων ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.

Τα αρμόδια υποκαταστήματα του ΙΚΑ προχώρησαν σε διακοπή των συντάξεων, καταλογισμό των αχρεωστήτως καταβληθεισών ποσών, και σε σύνταξη μηνυτήριων αναφορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα