«Δοκιμάζει ο Θεός» τη Βασίλισσα

16:31 11/1/2015 - Πηγή: AEK365

ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ 12η αγωνιστική

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: 73-71

Σκληρό μάθημα δέχθηκε σήμερα στην Πυλαία η ΑΕΚ, η οποία βρέθηκε αγκαλιά με μια σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ, έχοντας το προβάδισμα από το πρώτο λεπτό του αγώνα, όταν και έκανε το 2-3. Ο -άφαντος, μέχρι εκείνο το σημείο- Όντουμ τιμώρησε

το μοιραίο λάθος της ΑΕΚ (ο εξαιρετικός, μέχρι τότε, Παπαντωνίου πάτησε στην επαναφορά τη γραμμή, 13,7 πριν το τέλος και ο ΠΑΟΚ ευστόχησε σε -βεβιασμένο- τρίποντο, παρότι ήταν στο -1). Εν συνεχεία, ο Ντελινινκάιτις δεν κατάφερε να πάει το παιχνίδι στην παράταση στα 7'' που απέμεναν, αστοχώντας σε μακρινό μπάσιμο.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΑΕΚ να μπαίνει με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Ο Ίνγκλις πέτυχε τρία τρίποντα με το «καλημέρα», κάνοντας το 9-2. Η διαφορά έφτασε στους 10, 3 λεπτά πριν τη λήξη της α' περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε με την Ένωση να βρίσκεται στο +5 (23-18). Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν με φόρα και στο β' δεκάλεπτο και στο 13ο λεπτό έφεραν και πάλι τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (20-30). Μέχρι εκείνο το σημείο, η ΑΕΚ είχε 5/5 τρίποντα (τα άλλα δύο ο Ντελινινκάιτις). Ο ΠΑΟΚ είχε σε καλή ημέρα τους Λάνγκφορντ, Καρακούδη και Μαργαρίτη, ωστόσο δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους ρυθμούς της ΑΕΚ, που πήρε τεράστια ενέργεια με την είσοδο των Παπαντωνίου-Σάκοτα. Η ανάπαυλα βρήκε την ΑΕΚ στο +10 (42-32) και τον κόσμο του ΠΑΟΚ να «βράζει» -αδίκως- με τη διαιτησία, μετά από τεχνική ποινή που χρεώθηκε στον πάγκο των γηπεδούχων, λίγα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Η γ' περίοδος υπήρξε καθοριστική για την εξέλιξη του ματς. Ο ΠΑΟΚ με επιμέρους 21-13 έφερε το σκορ στο -2 (53-55), παρότι στο 24 είχε φτάσει μέχρι το +15 (37-52). Τσόχλας, Κάρτερ, Μαργαρίτης έκαναν μεγάλη εμφάνιση, τη στιγμή που ο Ίνγκλίς είχε κατεβάσει στροφές και χρεώθηκε με 2 φάουλ, φτάνοντας τα 4, στα τελευταία δευτερόλεπτα της περιόδου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το άγχος κυρίευσε τις δύο ομάδες, ωστόσο η ΑΕΚ κρατούσε τον έλεγχο του αγώνα και έδειχνε ικανή να κάνει τη μεγάλη έκπληξη. Ο Ντελινινκάιτις βρήκε συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Μιλόσεβιτς, ενώ και ο Μενσά - Μπονσού ήταν καλός, αλλά πολύ άστοχος σε κρίσιμες βολές. Ο αγώνας κρίθηκε τελικά στις τελευταίες επιθέσεις και η τύχη χαμογέλασε διάπλατα στον ΠΑΟΚ, που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το μοιραίο λάθος της ΑΕΚ στο τέλος, κάνοντας μία από τις σημαντικότερες ανατροπές των τελευταίων ετών.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 32-42, 53-55, 73-71
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 18, Λιάπης, Κάρτερ 14 (2), Κακαρούδης 5 (1), Τσόχλας 14 (2), Δέδας, Μαργαρίτης 9 (1), Όντουμ 7 (1), Βον 2, Μπρέμερ, Σαλούστρος 4
ΑΕΚ (Σάκοτα): Παπαντωνίου 9 (1), Ντελινικάιτις 14 (3), Σάκοτα 7 (1), Κασελάκης 2, Oυίλιαμσον 4, Τσιάκος, Αθηναίου 2, Μιλόσεβιτς 8, Μενσά-Μπονσού 12, Ίνγκλις 13 (3)

Παρακολουθείστε live την αναμέτρηση της ΑΕΚ στην Πυλαία, πατώντας ΕΔΩ

16:55 Κάρτερ, Μαργαρίτης, Όντουμ, Βον και Σαλούστρος η πεντάδα του ΠΑΟΚ. Αρχίζει να θυμίζει ντέρμπι η ατμόσφαιρα.

16:50 Αθηναίου, Ίνγκλις, Ουίλιαμσον, Μιλόσεβιτς, Μενσά-Μπονσού στη βασική πεντάδα. Στον πάγκο ο Ντούσαν Σάκοτα, στην αποστολή ο Τσιάκος στη θέση του Σαρικόπουλου

16:40 Λίγος, προς το παρόν, ο κόσμος στο «Παλατάκι». Δεν ξεπερνούν τους 500, ωστόσο αναμένεται να πολλαπλασιαστούν μέχρι το τζάμπολ.Έντονη η παρουσία της Αστυνομίας στο κλειστό.

16: 35 Επιστροφή για Λεωνίδα Κασελάκη και Τόμας Ντελινινκάιτις στην Πυλαία. Ο «Κασέλ» είχε νωρίτερα θερμό τετ α τετ με ανθρώπους του ΠΑΟΚ στον οποίο αγωνίστηκε πέρυσι.

16:30 Προθερμαίνονται οι δύο ομάδες. Υπό αποδοκιμασίες η επιστροφή της ΑΕΚ στο παρκέ. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς έδωσε δώρα από την μπουτίκ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στην αποστολή της Ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα