Παπαϊωάννου στο aek365: Έρχεται η ώρα της ΑΕΚ

21:39 25/11/2013 - Πηγή: AEK365

Τα 71 του χρόνια κλείνει ο μεγάλος Μίμης Παπαϊωάννου και με αφορμή τα γενέθλιά του το aek365 επικοινώνησε μαζί του. Με χαρά αντιληφθήκαμε πως ο Μίμης είναι πιο αισιόδοξος από ποτέ για την ΑΕΚ και το μέλλον της. Η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη στα διοικητικά και το γεγονός ότι ο Τίγρης έχει πλάνο, σχέδιο, δύναμη και μεράκι για φτιάξει πάλι την ομαδάρα του παρελθόντος σε ένα δικό της γήπεδο («το πιο βασικό απ' όλα», όπως μας τονίζει), έχουν κάνει

τον Παπαϊωάννου πεπεισμένο για ένα καλύτερο μέλλον. Σίγουρος λοιπόν, για την άνοδο της ΑΕΚ ο Μίμης μιλώντας στο aek365 τόνισε αρχικά: «Αυτά που θα γίνουν θα είναι για καλό της ΑΕΚ. Περιμένουμε μία κρυφή ελπίδα ότι το γήπεδο θα γίνει. Αν δεν έχεις δικό σου γήπεδο δεν μπορείς να προχωρήσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι πάνε καλά τα πράγματα. Αυτό βλέπω και αυτό πιστεύω. Η ΑΕΚ μπορεί να ορθοποδήσει. Αν κάνουν και την ομάδα καλύτερη θα είναι ακόμα πιο σίγουρα τα πράγματα. Που νομίζω ότι θα την κάνουν. Όταν θα πάμε στη Σούπερ Λίγκα, θα δούμε τα καλύτερα. Είμαι σίγουρος γι' αυτό», λέει ο Παπαϊωάννου και προσθέτει: «Έχω μία συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά ο πρόεδρος την ξέρει την πιάτσα. Έχω την εντύπωση ότι η ΑΕΚ θα μπει στο γκρουπ πρωταθλητών και αυτή η μέρα δεν θα αργήσει. Νομίζω θα πάρουμε και παίκτες, όλα θα πάνε καλά. Δεν βλέπω κάτι τώρα που να θέλει διόρθωση. Όλα βαδίζουν βάση πλάνου και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα που γνωρίζουν άριστα το χώρο και το ποδόσφαιρο.

Έχει μπει το νερό στ' αυλάκι. Να το ξέρει ο κόσμος, αυτό. Τώρα ξεκίνησε μία προσπάθεια και δε γυρίζει πίσω. Πάει καλά ο Μελισσανίδης. Είναι μεθοδικός άνθρωπος. Και χρήματα υπάρχουν και όλα»

«Θυμάμαι...»

Μάλιστα, ο Μίμης Παπαϊωάννου μίλησε για την εποχή που πρωτοήρθε στην ΑΕΚ (1961) τονίζοντας πως και τότε τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για την ομάδα, αλλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου: «Την εποχή που ήρθα η ΑΕΚ δεν ήταν στα καλά της. Δεν είχε πέσει βέβαια τόσο, αλλά δεν ήταν στα καλά της. Σιγά - σιγά όμως ήρθε η ώρα της ΑΕΚ. Έτσι και τώρα... Θα έρθει η ώρα της ΑΕΚ. Έρχεται. Θυμάμαι επίσης, όταν ήρθε ο Μπάρλος στην ΑΕΚ είπε ότι «είμαι από τη Θεσσαλονίκη, η ΑΕΚ φοράει κίτρινα, θα πάρουμε το πρωτάθλημα». Τότε λέγαμε «τι λέει αυτός;». Κι όμως... Έφερε παίκτες και όλα έγιναν. Έτσι θα γίνει και τώρα».

Μάλιστα ο Μίμης στέλνει κι ένα μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ: «Το μυστικό είναι να μην απογοητευτεί ο κόσμος. Προσοχή και υπομονή θέλει. Στην πρώτη κακή στιγμή, γιατί θα έρθει κι αυτή, εκεί θέλω υπομονή και πίστη. Μόνο έτσι φτιάχνεις την ομάδα. Θα γίνουν λάθη, δε το συζητάμε, αλλά υπάρχει προοπτική. Ακόμα και τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει λογική. Αυτό έχω μάθει από τα νιάτα μου. Δεν πάει να είσαι καλός. Αν δεν θέλει να μπει η μπάλα μέσα, ό,τι κι αν κάνεις δεν τα καταφέρνεις. Και ο καλύτερος θα χάσει μία φορά. Είδαμε την ομάδα να βάζει 5 γκολ την προηγούμενη εβδομάδα, προχθές «μάτωσαν» τα παιδιά. Την επόμενη εβδομάδα μπορεί πάλι να κερδίσουν με μεγάλο σκορ. Όλα θα γίνουν. Πάντα να είμαστε προσεκτικοί. Είναι περίεργη αυτή η φάση που είναι τώρα η ΑΕΚ. Θα την περάσει όμως και είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν ξανά οι χρυσές εποχές στο γήπεδό μας».

Καταλήγοντας, μας μίλησε και για την επανεκτέλεση του ύμνου της ΑΕΚ από τον ίδιο, πολλά χρόνια μετά την πρώτη φορά: «Το τραγούδι τότε ήταν σαν... γατί. Τώρα με τα μηχανήματα, ακούγεται πιο καλά νομίζω. Το κάναμε να ακούγεται καλύτερα και στο καινούργιο γήπεδο. Ο Νικολόπουλος από πολύ νωρίς το είχε καταλάβει, πως πρέπει να γίνει μία επενεκτέλεση και μου το έλεγε. Με το καλό να φτιαχτεί το γήπεδο, θα ακούγεται καλύτερα ο ύμνος αυτός».

Keywords
Τυχαία Θέματα