Παπούλιας: Τέλειωσαμε

14:55 9/11/2011 - Πηγή: AEK365

«Τελειώσαμε», είπε ο Κάρολος Παπούλιας στους δημοσιογράφους αναχωρώντας λίγο μετά τις 14.00 από το προεδρικό Μέγαρο.

Στις 17.00, ο κ. Παπούλιας θα δεχθεί στο Μέγαρο τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα υποβάλει την παραίτησή του. Ακολούθως, θα συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Κάρολο Παπούλια, όπου θα συζητηθεί το άτομο που θα αναλάβει το αξίωμα του πρωθυπουργού και θα δηλωθεί η στήριξη των κομμάτων στο πρόσωπό του.

Πάντως, αίνιγμα αποτελεί το όνομα του

νέου πρωθυπουργού. Μάλιστα, με δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, κ. Κακλαμάνης, αποκάλυψε πως χθες, Τρίτη, είχε συμφωνήσει με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει αυτός τη θέση του πρωθυπουργού. Ωστόσο, και αυτή η λύση δεν προχώρησε. Ακολούθως ακούστηκε και το όνομα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Βασίλη Σκουρή, αν και αυτή η λύση δεν φαίνεται πως συγκεντρώνει πιθανότητες.

Αναφορικά με το όνομα του Λουκά Παπαδήμου, η απομάκρυνση του ενδεχόμενου να αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από υπουργούς που με δηλώσεις τους τον φωτογραφίζουν ως κατάλληλο, όσο και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος διαψεύδει πως είχε ανάμειξη στην εμπλοκή που προκλήθηκε.

Μάλιστα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν αφ' ενός ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έθεσε βέτο για τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, αφ' ετέρου ότι ο κ. Παπαδήμος δεν έχει δεχθεί κάποια επίσημη πρόταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα