Παραιτείται ο Μπερλουσκόνι

14:15 7/11/2011 - Πηγή: AEK365

Κοντά στην παραίτηση φαίνεται να είναι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, βάσει δηλώσεων δύο έγκριτων δημοσιογράφων που βρίσκονται κοντά στον Καβαλιέρε.

Μετά την εποπτεία του ΔΝΤ και της Κομισιόν στην οποία τέθηκε η Ιταλία και τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτό, ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόκειται να υποβάλει παραίτηση εντός της ημέρας ή το αργότερο έως το πρωί της Τρίτης. Η είδηση αυτή προκάλεσε ακόμα και την άνοδο του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου, ενώ είχε ξεκινήσει με νέο αρνητικό ρεκόρ στα spread

και άνοδο των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS).

«Είναι σαφές ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να παραιτηθεί. Είναι ζήτημα ωρών, λεπτών σύμφωνα με ορισμένους» δήλωσε ο Τζουλιάνο Φεράρα, διευθυντής της εφημερίδας Il Foglio και πρώην υπουργός, που βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού της Ιταλίας.

Ανάλογη δήλωση από τον δημοσιογράφο της κεντροδεξιάς καθημερινής εφημερίδας Libero, Φράνκο Μπέκις, ο οποίος ανέφερε μέσω Twitter ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα παραιτηθεί το βράδυ της Δευτέρας ή το πρωί της Τρίτης.

Ενδεικτική του όλου κλίματος πολιτικής αβεβαιότητας είναι η σύντομη δήλωση του Ιταλού υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό Τζιάνι Λέτα, που προβάλλεται από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Κατά τη μετάβαση από την μια κυβέρνηση στην άλλη, οι δεσμεύσεις δεν αλλάζουν, συνεχίζουν να υφίστανται. Πρόκειται για την αρχή που προβλέπει της συνέχεια της διοίκησης» δήλωσε ο Λέτα, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο ίδιος θέλησε, πάντως, να ξεκαθαρίσει ότι «δεν εύχεται να υπάρξουν εξελίξεις που να αφορούν την κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα