«Πειραματίζεται» με Φούντα-Παπαδημητρίου

12:32 2/8/2012 - Πηγή: AEK365

Από την πρώτη μέρα που η αποστολή της ΑΕΚ ξεκίνησε να προπονείται επί αγγλικού εδάφους, είδαμε τον Ταξιάρχη Φούντα να αγωνίζεται στο δεξί άκρο της επίθεσης. Το ίδιο συνέβη και στα τρία φιλικά, όπου ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν έπαιξε στον άξονα, όπως γνωρίζαμε μέχρι πέρσι, αλλά στα άκρα. Ο συγκεκριμένος «πειραματισμός», όμως, δεν ξεκίνησε στην Αγγλία αλλά από την Αθήνα. Από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις της σεζόν, ο Βλάχος είχε στο μυαλό του να... αλλάξει θέση στον 17χρονο -μέχρι πρότινος- μέσο καθώς είχε δει στοιχεία στο παιχνίδι του, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν περισσότερο την ομάδα, αν αυτός έπαιζε στα άκρα της επίθεσης.

Η ταχύτητα και η πολύ καλή τεχνική κατάρτιση του Φούντα, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά που έκαναν τον προπονητή να σκεφτεί να τον βάλει στα εξτρέμ, στοιχεία που δεν μπορούσε να τα εκμεταλλευτεί στον άξονα. Μάλιστα, σε όλες τις προπονήσεις, ο Φούντας έδειχνε να ανταπεξέρχεται στις νέες... απαιτήσεις, σε αντίθεση με τα πρώτα δύο φιλικό (Πρέστον-Μπλάκμπερν), που δεν ήταν καλός. Ωστόσο, χθες, είχε μία εντελώς διαφορετική εικόνα και βοήθησε τόσο δημιουργικά, όσο και ανασταλτικά. Μάλιστα, από την εμφάνισή του, έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος ο προπονητής του, που όμως πιστεύει ότι μπορεί να δει ακόμα περισσότερα πράγματα από τον νεαρό.

Αλλαγή θέσης υπήρξε και για έναν ακόμα «πιτσιρικά». Τον Χρήστο Παπαδημητρίου. Ο 18χρονος, μέχρι πέρσι αγωνιζόταν στην κορυφή της επίθεσης, στην ομάδα Νέων της ΑΕΚ και η χθεσινή του κίνηση, στο γκολ της ισοφάρισης με τη Ρέξαμ, δείχνει πως διαθέτει τα στοιχεία του φορ. Ωστόσο, ο Βλάχος που τον έχει «ζήσει» όλο αυτό το διάστημα, θεωρεί πως είναι καλύτερο να τον τοποθετήσει στα άκρα. Είναι πολύ γρήγορος παίκτης και καλός στο ένας με έναν, στοιχεία που δεν θα μπορούσε να τα εκμεταλλευτεί αν τον έβαζε μέσα στην περιοχή. Το γεγονός μάλιστα πως δεν είναι και από τα πιο «δεμένα» κορμιά, σίγουρα θα του δημιουργούσαν πολλά προβλήματα με τους αντίπαλους αμυντικούς. Έτσι λοιπόν επέλεξε να τον βγάλει εκτός περιοχής και στα άκρα, προκειμένου να τον... απελευθερώσει.

Αυτό, που όπως φαίνεται, θέλει να κερδίσει ο Βλάχος, τόσο από τους συγκεκριμένους δύο, όσο και από τους άλλους παίκτες που αγωνίζονται στα άκρα της επίθεσης (αλλά και τα πλάγια μπακ), είναι η ομάδα να μπορεί να αγωνίζεται από τα άκρα. Είτε χρησιμοποιηθεί το 4-2-3-1, είτε το 4-3-3, είτε όποιο άλλο σύστημα, η ανάπτυξη της ομάδας δεν θα πρέπει να γίνεται μόνο από τον άξονα (δηλαδή από τον Γκερέιρο). Για αυτό και στις προπονήσεις δίνει μεγάλη έμφαση και πολύ χρόνο, σε ασκήσεις που έχουν να κάνουν με τα... άκρα και για αυτό φωνάζει συνεχώς στους ποδοσφαιριστές του, να βελτιώσουν τις σέντρες τους και να δουλέψουν πολύ σε αυτό το κομμάτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα