Πέρα από το γήπεδο, υπάρχει και η ομάδα

16:42 30/4/2013 - Πηγή: AEK365

Δεν χρειάζεται να επαναλάβω τα αυτονόητα. Δηλαδή ότι είναι τεράστια υπόθεση για την ΑΕΚ η κατασκευή γηπέδου και ότι η επιστροφή στο σπίτι της θα είναι το μεγαλύτερο δώρο ζωής που θα μπορούσε να γίνει στον σύλλογο. Καλά, άγια και αναγκαία τα περί γηπέδου. Αλλά κάποιος πρέπει να κοιτάξει παράλληλα και την ομάδα που κάποια στιγμή θα μπει να παίξει στη Νέα Φιλαδέλφεια...
Το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει βαρέσει διάλυση και φυτοζωεί. Οι υποσιτιζόμενοι παίκτες εκδιώκονται

από τους σπιτονοικοκύρηδες. Οι πρώτες νομικές ενέργειες ποδοσφαιριστών για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων τους είναι γεγονός (ο απλήρωτος επί δύο χρόνια Γκερέιρο το έστειλε το φιρμάνι του για 1 εκατ. ευρώ...). Τα "κοράκια" πετούν πάνω από τα (λιγοστά) έμψυχα περιουσιακά στοιχεία της ΑΕΚ και περιμένουν να τα αρπάξουν. Και οι απλήρωτοι επί 6-7 μήνες υπάλληλοι της ΠΑΕ, που έβαζαν πλάτη τόσον καιρό, εξακολουθούν να παλεύουν για την επιβίωση.
Την ίδια ώρα, μπορεί να θεωρείται σίγουρο από όλους ότι η ΑΕΚ θα αγωνίζεται από το καλοκαίρι και μετά στη Γ' Εθνική, αλλά κι αυτό δεν είναι ακόμη "κλειδωμένο".
Μείζον θέμα είναι, επίσης, και το πού θα εδρεύει η ΑΕΚ από εδώ και πέρα, αφού το ΟΑΚΑ δεν "παίζει" πλέον. Το αφεντικό του Απόλλωνα δήλωσε ότι δεν θέλει με τίποτε να τη φιλοξενήσει στη Ριζούπολη, όπως θα επιθυμούσε ο Μελισσανίδης για το μεταβατικό στάδιο των επόμενων 2-3 ετών, και οι εναλλακτικές λύσεις περιορίζονται δραματικά...
Τα πράγματα δεν είναι απλά. Η ΑΕΚ δείχνει να ασχολείται ελάχιστα με το κακό που της συνέβη, αυτό του εξευτελιστικού υποβιβασμού και της διαφαινόμενης πτώχευσης, και αρκείται σε πανηγυρισμούς για το γήπεδο που παλεύει να της "σηκώσει" ο Μελισσανίδης.
Όμως, η ΑΕΚ έχει και μία... ομάδα και δεν μπορεί να την ξεχνάει. Όπως δεν μπορεί να ξεχνάει ότι ο Μελισσανίδης δεν είναι σήμερα αφεντικό της για να "καθαρίσει". Άλλοι έχουν τις μετοχές, άλλοι είναι υπεύθυνοι και αυτοί οφείλουν να δρομολογήσουν τις εξελίξεις. Να αποφασίσουν, δηλαδή, για τη χρεοκοπία της ΠΑΕ (γιατί αποκλείεται να βάλουν λεφτά και να την κρατήσουν στη Β' Εθνική) και να παραδώσουν τα κλειδιά. Και από εκεί και πέρα, να κάνει και ο "Μελισσάν" τα δικά του κουμάντα.
Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Η διαδικασία ανοικοδόμησης της ομάδας και ανάκτησης της αξιοπρέπειάς της πρέπει να ξεκινήσει... χθες. Επιμένω σ' αυτό που έλεγα προτού καν υποβιβαστεί η ΑΕΚ. Η Γ' Εθνική είναι πολύ μεγάλο ρίσκο και μία τέτοια κατρακύλα μικραίνει πολύ το μέγεθος της ΑΕΚ. Επιπλέον, δεν της παρέχει καμία εγγύηση για τον χρόνο επανόδου της της στον φυσικό της χώρο, την πρώτη κατηγορία, και στον φυσικό της στόχο, τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Γι' αυτό κάθε χαμένη μέρα προκαλεί ανυπολόγιστη ζημιά.
Όσο για το γήπεδο, ο πόλεμος που έχει ξεκινήσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - Μελισσανίδη με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΑΠ, είναι πλέον πιθανό να μεταφερθεί και στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το μήνυμα που εστάλη μέσω του δημοσιεύματος της "Αυγής", ήτοι της επίσημης φωνής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν σαφές: μην λογαριάζετε να χτίσετε ξανά στο οικόπεδό σας με τους δικούς σας όρους!
Ένα μήνυμα που δεν πρέπει να υποτιμηθεί πάνω στον ενθουσιασμό που κυριαρχεί λόγω της ανταπόκρισης που τυγχάνει το εγχείρημα του "Μελισσάν" για το γήπεδο. Έχει, λοιπόν, να υπολογίσει και αυτή την παράμετρο ο Μελισσανίδης. Διότι μπορεί να βρει τα λεφτά και να τα έχει όλα έτοιμα για να ρίξει τα μπετά και ξαφνικά να "κολλήσει" στις... οικολογικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και στις προσφυγές τους.
Τα προσχήματα περί "επιχειρηματικών συμφερόντων, περιβαλλοντικών ευαισθησιών, εμπορευματοποίησης του αθλητισμού" και δεν συμμαζεύεται, υπάρχουν... έτοιμα και γραμμένα. Δεν θα είναι εξάλλου η πρώτη φορά που θα τινάζεται ένα τόσο σημαντικό πρότζεκτ στον αέρα επειδή θα έχουν προκύψει τέτοιου είδους εμπόδια. Συνέβη ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και στον Βοτανικό ένεκα των θορυβημένων... κορμοράνων. Αρκεί να ξεφυτρώσει πάλι μία "Κίνηση Πολιτών"...
Βέβαια, ο Μελισσανίδης δεν είναι... Γρανίτσας για να χάσει ένα τέτοιο παιχνίδι από τα... αποδυτήρια. Κάθε άλλο. Θα φροντίσει να πάρει τα μέτρα του, να θωρακίσει το σχέδιό του και να το "τρέξει" με τέτοια ταχύτητα ώστε να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους αντιπάλους του έργου.
Ο Μελισσανίδης έχει αποδείξει επανειλημμένα πως πετυχαίνει, αργά ή γρήγορα, ό,τι βάζει στο μυαλό του. Μόνο που στην περίπτωση της ΑΕΚ δεν χωράει το "αργά". Το ζήτημα του γηπέδου πρέπει να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Γιατί χωρίς το δικό της σπίτι, η ΑΕΚ θα αργήσει πολύ να μεγαλώσει ξανά, να αναγεννηθεί αγωνιστικά και να επανέλθει στο ιστορικό μέγεθός της. Και αν εμφανιστεί καμιά "Κίνηση" και πλακώσει τις προσφυγές, τότε οι όποιες καθυστερήσεις προκύψουν μπορεί να μπλοκάρουν το όνειρο της Νέας Φιλαδέλφειας.
* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Live Sports

Keywords
Τυχαία Θέματα