Πέρασε από τη Σιένα ο Ολυμπιακός

23:50 14/3/2013 - Πηγή: AEK365

Οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί με δύο πόντους στον αγώνα του πρώτου γύρου, στο ΣΕΦ. Στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας δοκιμάστηκαν στην Ιταλία και κατάφεραν να μείνουν όρθιοι απέναντι στους παίκτες του Λούκα Μπάνκι, χωρίς ωστόσο να πάρουν και τη διαφορά ώστε να έχουν πλεονέκτημα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ομίλου τους. Ακόμα κι έτσι, πάντως, έκαναν σημαντικό βήμα για πρόκριση στα πλέι οφ.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησε δυνατά τον

αγώνα και με τον Έισι Λο να χτυπάει την άμυνα της Σιένα στον αιφνιδιασμό προηγήθηκε με 8-2 στο 4'. Ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά ακόμα και στους 8 πόντους (4-12), αλλά η ιταλική ομάδα άρχισε να βρίσκει με το πέρασμα της ώρας τα πατήματά της και μείωσε σε 12-11 στο 7', με πρωταγωνιστές τους Κριστιάν Κανγκούρ και Μάθιου Τζάνινγκ. Παρά τις λύσεις που έδωσαν οι Κώστας Παπανικολάου και Γκιόργκι Σερμαντίνι η άμυνα ζώνης με προσαρμογές της Σιένα έκανε δύσκολη τη ζωή των Πειραιωτών, με αποτέλεσμα να βρεθούν να χάνουν με 18-17 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Η Σιένα ήταν ανώτερη στο πρώτο τετράλεπτο του δεύτερου δεκαλέπτου. Εκμεταλλευόμενη την αστοχία του Ολυμπιακού από τα 6,75μ. κι έχοντας σε καλή βραδιά τον Κρίστιαν Κανγκούρ η πρωταθλήτρια Ιταλίας προηγήθηκε με 28-23 στο 14ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν κακές επιλογές στην επίθεση και μοιραία βρέθηκαν να χάνουν με δέκα πόντους (36-26) στο 18'. Σε εκείνο το σημείο ο Πέρο Άντιτς με σουτ τριών πόντων και ο Κάιλ Χάινς με λέι απ φρόντισαν να ξεκολλήσουν την ομάδα τους στο σκορ, για να μειωθεί η διαφορά στους πέντε πόντους (36-31). Ο Σκοπιανός, μάλιστα, συνέχισε να δίνει λύσεις και από τα δικά του χέρια ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει στον έναν πόντο στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (37-36).

Keywords
Τυχαία Θέματα