Πικραμένος ο Μορφέσης

21:27 30/12/2011 - Πηγή: AEK365

Η Εθνική ομάδα πόλων γυναικών μας χάρισε ένα απίστευτο Χρυσό μετάλλιο πριν από μερικούς μήνες στο Παγκόσμιο της Σαγκάης, ωστόσο όπως δηλώνει και ο αρχιτέκτονας της ομάδας, Γιώργος Μορφέσης, η πολιτεία έμεινε μόνα στα λόγια.
«Δυστυχώς αυτά που μας έχουν μείνει είναι αυτά που είναι αποτυπωμένα στις φωτογραφίες μόνο. Βλέπω μία φωτογραφία που έχω στο κινητό μου, την ελληνική σημαία στο κέντρο και δεξιά και αριστερά δύο υπερδυνάμεις. Κατά τα άλλα, δεν έχουμε δυστυχώς άλλα κέρδη από την ιστορία. Ούτε οικονομικά ούτε τίποτα άλλο», ήταν τα λόγια του Ομοσπονδιακού προπονητή, Γιώργου

Μορφέση στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra.
Και συμπλήρωσε: «Ό,τι υπήρχε στην ομάδα υπάρχει, παλεύουμε όπως παλεύαμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο στο μέλλον. Δυστυχώς έχουμε μείνει στάσιμοι στα θέματα που απασχολούσαν το πόλο και τον υγρό στίβο γενικότερα».
Το κλίμα είναι σχετικά «βαρύ» πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με τον Έλληνα τεχνικό να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει απογοήτευση και γκρίνια, η οποία είναι ευτυχώς έξω από το νερό, πριν και μετά την προπόνηση. Δεν το κρύβω πως έχουν δίκιο τα κορίτσια. Δυστυχώς, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες έγινε τη χειρότερη χρονική στιγμή για την Ελλάδα και είναι κρίμα κι άδικο. Πρέπει να ξέρει ο κόσμος πως δεν υπάρχει καμία απολαβή. Νομίζουν πως φτιάξαμε τη ζωή μας. Δεν είναι έτσι. Οι κοπέλες περιμένουν τους διορισμούς που τους έχει δώσει το κράτος σαν μπόνους, από το 2007, άλλες το 2006, άλλες το 2008. Περιμένουμε τα λεφτά από τη ΓΓΑ για τα θεσμοθετημένα πριμ. Δυστυχώς άλλες κοπέλες ταλαιπωρούνται και πρέπει να πηγαίνουν στη δουλειά ή να παίρνουν άδειες άνευ αποδοχών και να χάνουν τα συντάξιμα χρόνια και άλλα τραγελαφικά».
«Το κάνουμε για την τρέλα μας»
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της κορυφαίας πολίστριας στον κόσμο, Αλεξάνδρας Ασημάκη, η οποία τόνισε με τη σειρά της στην ίδια συχνότητα: «Το στενόχωρο είναι ότι δεν περίμενα τίποτα. Δεν περιμένουμε να πλουτίσουμε από το πόλο. Το κάνουμε για έχουμε τρέλα για αυτό και γιατί είναι τιμή μας να εκπροσωπούμε την Ελλάδα και να φωνάζουμε ότι στην Ελλάδα δεν είμαστε κλέφτες, αλλά άνθρωποι που δουλεύουμε σκληρά.
Από εκεί και πέρα θα περίμενα μια μεγαλύτερη στήριξη από την Πολιτεία. Ζητάμε απλά πράγματα, δεν ζητιανεύουμε, δεν απαιτούμε. Δεν έχουμε χώρο για να κάνουμε προπόνηση. Ακόμα και όταν ξεκινούσε η προετοιμασία της εθνικής ομάδας είχαμε ένα πρόβλημα στο να βρούμε ένα κολυμβητήριο. Οι πισίνες κλείνουν η μία μετά την άλλη.
Από εκεί και πέρα, είναι αδιανόητο οι αθλήτριες να είμαστε ανασφάλιστες. Τα μέτρα περί προνομίων για τους αθλητές έχουν αλλάξει. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι όταν μιλάμε για δημόσιο, λέω στον εαυτό μου ότι ένας άνθρωπος που δεν έχει δουλειά, του παίρνουν το σπίτι, και δεν έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς του, θα μου πει "Tι μου λες κοπέλα μου;". Θα έχει απόλυτο δίκιο γιατί στο παρελθόν έγιναν υπερβολές, αλλά τώρα περνάμε στο άλλο άκρο.
Πρέπει να δίνονται κίνητρα στους αθλητές οι οποίοι τιμούν την χώ
Keywords
Τυχαία Θέματα