Πιο ψηλά από ποτέ η δημοτικότητα της Μέρκελ

17:56 29/2/2012 - Πηγή: AEK365

Άσχετα από την άποψη που έχουν οι Έλληνες για την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και παρά τις εντάσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος συνασπισμού, στη χώρα της φαίνεται να καταγράφει ποσοστά... ρεκόρ!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που διενεργήθηκε για το περιοδικό Stern, η δημοτικότητα της Μέρκλε βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από την επανεκλογή της το 2009, έχει φθάσει η δημοτικότητα

της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ,

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση δίνει στη Μέρκελ ποσοστό δημοτικότητας 64%, το υψηλότερο ποσοστό από το 2009 όταν συγκροτήθηκε η συμμαχία Χριστιανοδημοκρατών και Ελεύθερων Δημοκρατών.

Η Γερμανίδα καγκελάριος βρίσκεται οκτώ ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τους Πέερ Στάινμπρουκ και Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), τους πιθανότερους αντιπάλους της για την καγκελαρία στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2013.

Όσον αφορά τα κόμματα, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ παραμένουν μπροστά στις δημοσκοπήσεις με 38 μονάδες, ενώ το SPD έρχεται δεύτερο με 26 και οι Πράσινοι τρίτοι με 14 μονάδες. Το FDP κέρδισε μία μονάδα και έφτασε τις 3.

Keywords
Τυχαία Θέματα