Πήρε και το Κύπελλο η ΤΣΣΚΑ (VIDEO)

16:23 1/6/2013 - Πηγή: AEK365

Στον τελικό του Κυπέλλου Ρωσίας που έγινε στο Γκρόζνι, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κέρδισε την Ανζί 4-3 στα πέναλτι, 1-1 κανονική διάρκεια και παράταση, και κατέκτησε το έβδομο Κύπελλο της ιστορίας της και παράλληλα το νταμπλ μιας και εδώ και λίγες μέρες είναι πρωταθλήτρια Ρωσίας για το 2013.
Στο 11ο λεπτό η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προηγήθηκε με πλασέ του Μούσα ο οποίος έκανε το 1-0 με τον τερματοφύλακα

της Ανζί, τον Γκαμπούλοφ, να φέρει ευθύνη καθώς δεν συγκράτησε την μπάλα. Η ισοφάριση για την Ανζί ήρθε στο 74ο λεπτό με ωραίο γκολ του Λας Ντιαρά ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Ρωσία.
Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση όπου δεν άλλαξε κάτι και έτσι ο τελικός κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, οι δυο τερματοφύλακες, ο Ακινφέεβ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Γκαμπούλοφ της Ανζί απέκρουσαν από μια φορά ο καθένας αλλά ο μοιραίος ήταν ο Ζουσιλέι που αστόχησε με τον Ντουμπία να εκτελεί εύστοχα το τελευταίο πέναλτι και να χαρίζει το τρόπαιο στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τα πέναλτι (δείτε ΕΔΩ από το 1:12)
Μπουσουφά 0-1
Μαμάεβ 1-1
Ζιρκόβ 1-1 (απέκρουσε ο Ακινφέεβ)
Β. Μπερεζούτσκι 2-1
Γουίλιαν 2-2
Μουσά 2-2 (απέκρουσε ο Γκαμπούλοβ)
Ζουσιλέι 2-2 (άουτ)
Λοβ 3-2
Ετό 3-3
Ντουμπία 4-3
ΤΣΣΚΑ (Λιονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεβ, Α. Μπερεζούτσκι, Ναμπάμπκιν, Β. Μπερεζούτσκι, Σενίκοβ, Βέρνμπλουμ, Ελμ (78' Ντουμπία), Χόντα (67' Τσάουνα), Τζαγκόεβ (99' Μαμάεβ), Μουσά, Λοβ
Ανζί (Γκους Χίντινκ): Γκαμπούλοβ, Γκατζιμπέκοβ, Ζοάο Κάρλος (46' Τραορέ), Εβέρτον, Ταγκιρμπέγκοβ (62' Σατόβ), Ζουσιλέι, Ντιαρά (115' Αχμέντοβ), Γουίλιαν, Ζιρκόβ, Μπουσουφά, Ετό

Keywords
Τυχαία Θέματα