«Πλήρωσε και... ζήσε σαν άστεγος» (VIDEO)

17:36 23/2/2013 - Πηγή: AEK365

Στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, το ξενοδοχείο Faktum δεν νοικιάζει δωμάτια στους πελάτες του αλλά σημεία της πόλης όπου θα μπορέσει να ζήσει σαν άστεγος!
Το δωμάτιο-σημείο κοστίζει 10 δολάρια τη βραδιά και οι πελάτες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τη θέση τους ανάμεσα από 10 επιλογές: Ενα σημείο κάτω από μια γέφυρα, ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο, ένα παγκάκι, το δάσος ή ακόμα και κάτω από τα καθίσματα ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.
Οι κρατήσεις γίνονται και μέσω διαδικτύου, καθώς στο σάιτ του ξενοδοχείου υπάρχουν εικόνες υψηλής ευκρίνειας όλων αυτών των θέσεων ώστε να κάνουν την εμπειρία να

φαίνεται δελεαστική.
Συγκεκριμένα, μια υπόγεια διάβαση περιγράφεται ως εξής: «Νιώστε τον παλμό της πόλης από το πρωί μέχρι το βράδυ στο Gullbergsvass. Αυτή η ευχάριστη κατοικία βρίσκεται σε μια μικρή απόσταση από την ρομαντική τοποθεσία Dreamer's Quat: μια πηγή έμπνευσης για μουσικούς και καλλιτέχνες. Και όλα αυτά υπό το ευγενές άγρυπνο μάτι του Skansen Lion και των αιώνιων φρουρών του».
Βέβαια οι ιδιοκτήτες υποστηρίζουν πως ο πραγματικός σκοπός της πράξης αυτής είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για τα προβλήματα των 3.400 αστέγων που υπάρχουν στο Γκέτεμποργκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα