Απίστευτα πράγματα στην Ιταλία

15:41 6/1/2013 - Πηγή: AEK365

SERIE A 18η αγωνιστική

ΝΑΠΟΛΙ- ΡΟΜΑ: 4-1
Γήπεδο: Σαν Πάολο

Τριάδα έπιασε η Νάπολι που με μπροστάρη τον Καβάνι (χατ τρικ), νίκησε με 4-1 τη Ρόμα.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η Νάπολι που άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Πάντεφ και ο Καβάνι έφυγαν στην κόντρα, ο Ουρουγουανός βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή και εκτέλεσε από κοντά τον Γκοϊγκοετσέα. Η Ρόμα είχε δοκάρι με

τον Τότι στο 10ο λεπτό, ενώ στο 30' ο Ντε Σάνκτις πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Ντέστρο. Ο ίδιος παίκτης αστόχησε από κοντά στο 34' και τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά του Πιάνιτς να σουτάρει άουτ.

Όπως ξεκίνησε το ματς έτσι ξεκίνησε και το 2ο μέρος. Με γκολ του Καβάνι. Συγκεκριμένα στο 47' ο Ουρουγουανός βρήκε χώρο στην περιοχή και με δυνατό σουτ έκανε το 2-0. Στο 54' οι Καβάνι, Πάντεφ και Χάμσικ έφυγαν στην κόντρα, με τν Γκοϊγκοετσέα να λέει όχι στον Σλοβάκο, ενώ στο 59' ο Γκαμπερίνι πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Ντέστρο. Στο 67' ο Ντε Σάντκις πραγματοποίησε τρομερή διπλή επέμβαση σε σουτ των Οσβάλντο και Λαμέλα, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Καβάνι χτύπησε για 3η φορά. Τρία λεπτά μετά η Ρόμα μείωσε με τον Οσβάλντο, αλλά στο 74' έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πιάνιτς. Στο 77' ο Μπράντλεϊ σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία, ενώ στο 90' η Νάπολι έκανε το τελικό 4-1 με τον Μάτζιο.

ΝΑΠΟΛΙ: Ντε Σάνκτις, Καμπανιάρο, Μπρίτος, Γκαμπερίνι, Μπεχράμι, Ινλέρ (63' Ντζεμαϊλί), Μάτζιο, Χάμσικ (88' Ινσίνιε), Σουνίγκα, Πάντεφ (80' Μέστο), Καβάνι.

ΡΟΜΑ: Γκοϊγκοετσέα, Πίρις (81' Φλορέντζι), Μπουρντίσο, Κάσταν, Μπαλτζαρέτι, Ντε Ρόσι, Πιάνιτς, Μπράντλεϊ, Λαμέλα, Ντέστρο (61' Οσβάλντο).

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ-ΠΕΣΚΑΡΑ: 0-2
Γήπεδο Αρτέμιο Φράνκι

Τεράστιο διπλό μέσα στην έδρα της Φιορεντίνα πέτυχε η Πεσκάρα με 2-0 και βάζει βάσεις για την παραμονή της στην κατηγορία. Μεγάλη γκέλα για τους «βιόλα» που μπορούσαν να πλησιάσουν την κορυφή.
Μόλις στο 3ο λεπτό ο Πέριν πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση σε σουτ του Τόνι ενώ και στο 12' ο γκολκίπερ της Πεσκάρα σταμάτησε το πλασέ του Τόμοβιτς. Ο Πέριν σταματήσω και τον Κουαδράδο στο 19', ο οποίος είχε ένα πολύ επικίνδυνο σουτ στο επόμενο λεπτό. Ο γκολκίπερ της Πεσκάρα πραγματοποίησε ακόμη δύο φανταστικές επεμβάσεις στο 29' και στο 31' σε προσπάθειες των Γιόβετιτς και Ακουιλάνι, ενώ στο 45' είπε όχι σε σουτ του Μπόρχα Βαλέρο.
Και αφού η Φιορεντίνα έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες στο πρώτο μέρος η Πεσκάρα την τιμώρησε στο 57'. Μετά από κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Τζόναθας κι εκείνος από κοντά έκανε το 1-0. Στο 73' μετά από σέντρα του Πασκουάλ, ο Λιάγιτς δεν βρήκε καλά την μπάλα, ενώ στο 90+1' ο Τσέλικ έκανε το 2-0 μετά από λάθος του Ρονκάλια.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Νέτο, Ρονκάλια, Σάβιτς, Τόμοβιτς, Ακουιλάνι, Βαλέρο, Πισάρο (67' Φερνάντες), Πασκουάλ, Τόνι (60' Λιάγιτς), Γιόβετιτς.

ΠΕΣΚΑΡΑ: Πέριν, Μπαλτζάνο, Τερλίτσι, Καπουάνο, Μοντέστο, Τόνι (71' Κολούτσι), Νίλσεν, Μπιάρνασον, Βάις (83' Μποκέτι), Τζόναθας (85' Αμπρουσκάτο), Τσέλικ.

ΜΙΛΑΝ- ΣΙΕΝΑ: 2-1
Γήπεδο: Σαν Σίρο

Εύκολη νίκη με 2-1 για τη Μίλαν επί της Σιένα με τους «ροσονέρι» να ελπίζουν στην Ευρωπαϊκή έξοδο.

Στο 14ο λεπτό ο Πέγκολο είπε όχι σε σουτ του Ελ Σααραουί, ο οποίος αστόχησε από καλή θέση στο 34'.

Στο 57' ο Αμπιάτι σταμάτησε καταπληκτικά το σουτ του Ροζίνα, ενώ στο 59' η κεφαλιά του Ελ Σααραουί πέρασε λίγο άουτ. Τελικά στο 67' ο Μπόατενγκ έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Μπόγιαν από κοντά έγραψε το 1-0 για τη Μίλαν. Οι «ροσονέρι» έκανα 2 τα γκολ τους στο 80' με το πέναλτι του Πατσίνι, ενώ η Σιένα μείωσε με τον Παολούτσι στο 87'.

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Ντε Σίλι, Ατσέρμπι, Κονστάντ (63' Αντονίνι), Αμπροζίνι, Μοντολίβο, Νοτσερίνο (56' Μπόγιαν), Μπόατενγκ, Ελ Σααραουί, Πατσίνι.

ΣΙΕΝΑ: Πέγκολο, Νέτο, Πάτσι, Φελίπε, Ντελ Γκρόσο, Βεργκάσολα, Βαλιάνι (79' Παολούτσι), Ντ'Αγκοστίνο (70' Μπολτζόνι), Άνχελο, Ροζίνα (58' Ρετζινάλντο), Μπογκντάνι.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ- ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: 1-2
Γήπεδο: Γιουβέντους Στάντιουμ

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η Γιουβέντους έχασε με 2-1 μέσα στην έδρα της από τη Σαμπντόρια, που βρισκόταν πίσω στο σκορ και αγωνιζόταν και με 10 παίκτες. Με το αριστερό μπήκε η χρονιά για τη «Μεγάλη Κυρία» που έδωσε την ευκαιρία στη Λάτσιο να μειώσει στους 5 βαθμούς.

Στο 5ο μόλις λεπτό ο Ρομέρο απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ντε Τσέλιε ενώ στο 11' ο Τζιοβίνκο δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά και στο 18' ο Μπουφόν σταμάτησε τον πρώην Γιουβεντίνο, Εστιγκαρίμπια. Στο 21' ο Ρομέρο κατέβασε ξανά τα ρολά σε σουτ του Τζιοβίνκο, αλλά στο 24' ο Ιταλός επιθετικός μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του και άνοιξε το σκορ. Στο 29' ο Μπεράρντι παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ και στο 31' αποβλήθηκε κι άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Πέντε λεπτά μετά η Γιουβέντους ζήτησε δικαιολογημένα και 2ο πέναλτι, το οποίο όμως δεν της δόθηκε ενώ στο 44' ο Μπουφόν σταμάτησε ξανά τον Εστιγκαρίμπια.

Η Σαμπντόρια αιφνιδίασε τη Γιουβέντους στο 57', καθώς ο Γκασταλντέλο έκανε βαθιά μπαλιά, ο Μπουφόν δεν πρόλαβε την μπάλα και ο Ικάρντι από κοντά έφερε στα ίσα τα ματς. Οι φιλοεξενούμενοι παρότι αγωνίζονταν με 10, πήραν τα πάνω τους, έχασαν δύο ευκαιρίες στο 63' και στο 65' και έφεραν τούμπα το ματς στο 68'. Ο Ικάρντι βρήκε χώρο στο ύψος της περιοχής και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα για να κάνει το 2-1. Η Γιουβέντους πίεσε πολύ στη συνέχεα και είχε δοκάρι με τον Βούτσινιτς στο 74', αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει γκολ.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Ντε Τσέλιε (62' Βούτσινιτς), Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Πελούζο, Πογκμπά (71' Τζιακερίνι), Παντοιν, Μαρκίζιο, Πίρλο, Μάτρι (62' Κουαλιαρέλα), Τζιοβίνκο

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Ρομέρο, Παλόμπο, Γκασταλντέλο, Κόστα,Ομπιάνγκ, Μπεράρντι, Πόλι, Κρστίσιτς (79' Τισόνε), Εστιγκαρίμπια (46' Ντε Σιλβέστρι), Ικάρντι, Έντερ (76' Μουνάρι).

ΤΖΕΝΟΑ-ΜΠΟΛΟΝΙΑ: 2-0
Γήπεδο: Λουίτζι Φεράρις

Μεγάλη νίκη με 2-0 πέτυχε η Τζένοα επί της Μπολόνια και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Τζένοα ήταν καλύτερη στα πρώτα λεπτά και στο 12' είχε ένα καλό σουτ με τον Μποριέλο, το οποίο έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 15' η κεφαλιά του Κούτσκα δε βρήκε για λίγο το στόχο. Στο 19' ο Πασκουάτο αστόχησε από καλή θέση, ενώ στο 21' ο Κριν δεν μπόρεσε να βρει στόχο με κεφαλιά μέσα από την περιοχή. Η Τζένοα απείλησε με το σουτ του Ιμόμπιλε στο 31', το οποίο απομάκρυνε ο Αλιάρντι, ενώ στο 33' το σουτ του Κούτσκα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 53' η κεφαλιά του Τζιλαρντίνο έφυγε λίγο άουτ, αλλά στο 56' ο Μποριέλο μετάμαπό ασίστ τυ Ιμόμπιλε έκανε το 1-0 από κοντά για την Τζένοα. Η Μπολόνια δεν μπόρεσε να αντιδράσει στη συνέχεια και δέχτηκε και 2ο γκολ στο 72' ξανά από τον Μποριέλο, ο οποίος νίκησε τον Αλιάρντι με σουτ από την περιοχή. Η Μπολόνια έχασε στο 90' τον Γκουαράντε με κόκκινη κάρτα.

ΤΖΕΝΟΑ: Φρέι, Πιζάνο, Γκράνβιστ, Αντονέλι, Κανίνι, Κούτσκα, Ματουζάλεμ (59' Σέιμουρ), Ρόσι, Βάργκας (46' Μορέτι), Ιμόμπιλε (79' Φλόρες), Μποριέλο.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Αλιάρντι, Γκάρικς, Σόρενσεν, Πορτανόβα, Τσερούμπιν, Κριν (60' Νταιμάντι), Γκουαράντε, Πασκουάτο (75' Ακουαφρέσκα), Ταϊντέρ, Κονέ (39' Μορλέο), Τζιλαρντίνο

ΚΙΕΒΟ- ΑΤΑΛΑΝΤΑ: 1-0
Γήπεδο: Μαρκ Αντόνιο Μπεντεγκόντι

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το 2013 η Κιέβο, καθώς επικράτησε με 1-0 της Αταλάντα και παρέμεινε μακριά από τη ζώνη του υποβιβάσιμου.

Η Κιέβο μπήκε καλύτερα στο ματς κι έχασε 3 καλές ευκαιρίες με τους Θερό και Γκουάνα στα πρώτα 15 λεπτά, ενώ στο 23' ο Σορεντίνο πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση σε σουτ του Ραϊμόντι. Η Αταλάντα ανέβασε στροφές και είχε ακόμη δύο καλά σουτ ως το 35' με τον Ντένις και τον Ντε Λούκα, αλλά στο 37' ο Κόφι με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0 για την Κιέβο. Στο 45ο λεπτό ο Θερό έκανε μαγική ενέργεια, αλλά ο Κονσίλι δεν τον άφησε να σκοράρει.

Στο 52' ο Σορεντίνο είπε όχι σε σουτ του Μποναβεντούρα, ενώ στο 56' ο Στόιαν δεν μπόρεσε εξ επαφής να σκοράρει. Στο 60' το σουτ του Μποναβεντούρα έφυγε λίγο άουτ, όπως κι εκείνο του Κιγκαρίνι στο 64', ενώ στο 74' ο Ντένις αστόχησε από καλή θέση. Στο 81' ο Σορεντίνο κράτησε το μηδέν καθώς απέκρουσε κεφαλιά του Κιγκαρίνι.

ΚΙΕΒΟ: Σορεντίνο, Σάρδο, Νταϊνέλι, Αντεεόλι, Τζόκιτς, Ριγκόνι, Κόφι, Λουτσιάνο (63' Σέζαρ), Γκουάνα, Στόιαν (84' Ντι Μικέλε), Θερό (90' Μ.Ριγκόνι).

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Κονσίλι, Μπελίνι (42' Σκελότο), Φέρι, Στεντάρντο, Μπρίβιο, Μπιοντίνι (46' Κιγκαρινι), Ραντοβάνοβιτς, Μποναβεντούρα, Ντε Λούκα (66' Πάρα), Ντενις

ΠΑΡΜΑ- ΠΑΛΕΡΜΟ: 2-1
Γήπεδο: Ένιο Ταρντίνι

Μεγάλη νίκη πήρε η Πάρμα με 2-1 κόντρα στην Παλέρμο με γκολ στις καθυστερήσεις κι έστειλε τους Σικελούς ένα βήμα πιο κοντά στη Serie B'.

Στο 16ο λεπτό ο Μπριέντζα έχασε μοναδική ευκαιρία, καθώς δεν μπόρεσε να σκοράρει εξ επαφής, ενώ στο 22' το σουτ του Σανσόνε πέρασε λίγο άουτ. στο 34' ο Μιράντε απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ίλισιτς, ενώ στο 35' ο Παρόλο δεν μπόρεσε από κοντά να πετύχει το γκολ. Ο Μιράντε πραγματοποίησε ακόμη μια εξαιρετική επέμβαση στο 43' ξανά σε προσπάθεια του Ίλισιτς.

Στο 47ο λεπτό ο Μπελφοντίλ αστόχησε από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 62' η Πάρμα πήρε κεφάλι στο σκορ με κοντινό πλασέ του Μπελφοντίλ. Στη συνέχεια όμως η Πάρμα έμεινε πίσω και τα πλήρωσε στο 85', καθώς ο Μπουντάν που μόλις είχε μπει στο ματς έκανε το 1-1 με όμορφη κεφαλιά. Ωστόσο η Πάρμα δεν το έβαλε κάτω και πήρε τη νίκη χάρη σε γκολ του Αμάουρι στο 90+2'.

ΠΑΡΜΑ: Μιράντε, Μπεναλουανέ (56' Μουσάτσι), Παλέτα., Λουκαρέλι, Γκόμπι, Μουσάτσι, Παρόλο, Μαρκιόνι, Μπιαμπιανί, Σανσόνε (75' Αμάουρι), Μπελφοντίλ (56' Σαντακρότσε).

ΠΑΛΕΡΜΟ: Μπενούσι, Φον Μπέργκεν, Αρόνικα, Γκαρσία, Μπαρέτο, Κούρτιτς (79' Μαλέλε), Μοργκανέλα, Σανσεβερίνο (67' Ανσελμό), Μπριέντζα, Ίλισιτς, Ντιμπάλα (84' Μπουντάν).

Ουντινέζε-Ίντερ 3-0
Γήπεδο: "Friuli"

Με τον χειρότερο τρόπο έκανε ποδαρικό στο 2013 η Ίντερ καθώς ηττήθηκε 3-0 από την Ουντινέζε για την 18η αγωνιστική της Serie A και είναι πολύ πιθανόν να βρεθεί στο -12 από την κορυφή αν η Γιουβέντους κερδίσει την Σαμπντόρια.
Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν από το πρώτο μέχρι το 90ο λεπτό και προηγήθηκαν με τον Αντόνιο Ντι Νατάλε στο 63ο λεπτό. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο άσχημα για την Ίντερ όταν στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ζουάν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Μιριέλ 15 λεπτά πριν το τέλος έκανε το 2-0 από πάσα του Μπάστα για να έρθει ξανά ο Ντι Νατάλε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 79ο λεπτό, έπειτα απο ασίστ του Λατζάρι, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 για την Ουντινέζε.

Ουντινέζε: Μπρκιτς, Ντανίλο, Μπάστα, Ντομίτζι, Πασκουάλε, Ορτό, Άλαν, Λατζάρι, Περέιρα, Ντι Νατάλε (88' Ρανεγιέ), Μιριέλ (81' Μαϊκοσιέλ)
Ίντερ: Χαντάνοβιτς, Ζανέτι, Σάμουελ, Περέιρα, Ζουάν, Ζόναθαν (78' Ρόκι), Γκουαρίν, Καμπιάσο, Γκαργκάνο (74' Ντούνκαν), Παλάσιο, Κασάνο (82' Σιλβέστρε)

Η 18η αγωνιστική συνεχίζεται στις με τα παιχνίδια
Μίλαν-Σιένα (16:00)
Κιέβο-Αταλάντα
Φιορεντίνα-Πεσκάρα
Τζένοα-Μπολόνια
Γιουβέντους-Σαμπντόρια
Πάρμα-Παλέρμο
Νάπολι-Ρόμα (21:45)
Χθες έγιναν δυο αναμετρήσεις
Κατάνια-Τορίνο 0-0
Λάτσιο-Κάλιαρι 2-1

Keywords
Τυχαία Θέματα