«Πόσο πιο κάτω θα φτάσει το ελληνικό μπάσκετ;»

15:23 2/10/2012 - Πηγή: AEK365

Με το "λουκέτο" στην Α1 μπάσκετ να είναι προ των πυλών καθώς δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία για τα τηλεοπτικά πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των προπονητών και των αρχηγών των 14 ομάδων με τον Βασίλη Σπανούλη να εξοργίζεται και να αναρωτιέται πόσο πιο χαμηλά θα βρεθεί το ελληνικό μπάσκετ. Από την μεριά του ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, υπογράμμισε πως η κρίση έχει και ευκαιρίες πέρα από προβλήματα.

Αναλυτικά όσα είπαν στην συνέντευξη

Τύπου του ΕΣΑΚΕ οι:
Γιώργος Χαλβατζάκης (πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ): «Τα προβλήματα του επαγγελματικού μπάσκετ είναι πολλά. Προσπαθούμε να τα επιλύσουμε. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά».
Γιώργος Μπαρτζώκας (προπονητής Ολυμπιακού): «Να έχουμε υγεία, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που όπως φαίνεται προκύπτουν από την αρχή. Ο Ολυμπιακός απέδειξε πέρυσι ότι έχει αξία και ποιότητα. Φέτος καλείται να αποδείξει ότι έχει νοοτροπία και χαρακτήρα. Υπάρχει ίδια επιθυμία για κατάκτηση τίτλων και για νίκες. Οι παίκτες είναι σεμνοί και ταπεινοί αλλά το ίδιο φιλόδοξοι».
Βασίλης Σπανούλης (αρχηγός Ολυμπιακού): «Ξεκινά μία νέα χρονιά. Ό,τι έγινε ανήκει στο παρελθόν. Πρέπει να είμαστε σεμνοί και ταπεινοί και να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά. Να πάμε βήμα-βήμα και στο τέλος να δούμε που θα έχουμε φτάσει. Εύχομαι υγεία και επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Είναι λυπηρό και απαράδεκτο το ότι βρισκόμαστε εδώ και δεν ξέρουμε αν θα ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα. Κι όλα αυτά για ένα άθλημα που έχει προσφέρει τόσα στη χώρα και που έχει δύο από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Υποβαθμίζουμε διαρκώς το μπάσκετ. Πόσο πιο κάτω θα φτάσει;».
Αργύρης Πεδουλάκης (προπονητής Παναθηναϊκού): «Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό. Αυτό πρέπει να διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού. Θα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε μόνο για προβλήματα. Έχουμε τον ευρωπαϊκό σεβασμό. Η κρίση δεν έχει μόνο προβλήματα, έχει και ευκαιρίες».
Δημήτρης Διαμαντίδης (αρχηγός Παναθηναϊκού): «Υγεία σε όλους. Να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα. Δύσκολη χρονιά για εμάς. Είμαστε νέα ομάδα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε ψηλά τον Παναθηναϊκό. Όλοι μαζί ως ομάδα θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να το πετύχουμε. Δεν νιώθω μεγαλύτερο βάρος καθώς πάντα έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα».
Θανάσης Σκουρτόπουλος (προπονητής Πανιωνίου): «Επενδύσαμε σε νέα πρόσωπα. Θα απαιτηθεί πολλή δουλειά, υπομονή και καλή συνεργασία».
Μάριος Μπατής (αρχηγός Πανιωνίου):«Θέλουμε να αντεπεξέλθουμε και στην Ευρώπη και στο Πρωτάθλημα. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».
Μηνάς Γκέκος (προπονητής Κολοσσού): «Οι άνθρωποι στη Ρόδο τα τελευταία 3-4 χρόνια κάνουν μία τεράστια προσπάθεια εξυγίανσης. Ο στόχος φέτος είναι ο σύλλογος να μην έχει οφειλές σε κανέναν. Έχει γίνει μία προσπάθεια με τη βοήθεια και των αθλητών αλλά και επιχειρηματιών. Στο νησί θέλουν η Ρόδος να παραμείνει σε ένα υψηλό επίπεδο. Θέλω να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κάνουμε μία πορεία αντάξια των προηγούμενων χρόνων».
Keywords
Τυχαία Θέματα