«Πράσινο φως» για ανασχηματισμό

08:26 20/1/2012 - Πηγή: AEK365

Στην χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σημείωσε το πρόβλημα λειτουργικότητας που υπάρχει στο κυβερνητικό σχήμα και προέτρεψε τον Παπαδήμο

να προχωρήσει στις αλλαγές που εκείνος κρίνει πως πρέπει να γίνουν, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για τον ανασχηματισμό.

Ο κ. Παπαδήμος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στάθηκε ιδιαίτερα στον τρόπο συμμετοχής των κομμάτων στην κυβέρνησή του και στην καλύτερη δυνατή μέθοδο συνεννόησης μεταξύ των τριών πλευρών για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της. Συγκεκριμένα έδωσε στους τρεις αρχηγούς χαρτί με προτάσεις οι οποίες περιέγραφαν το πολιτικό πλαίσιο υποχρεώσεων, δεσμεύσεων και συμπεριφοράς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν πολλές διαφωνίες από τους αρχηγούς για το πολιτικό πλαίσιο Παπαδήμου και στο μόνο που συμφώνησαν ήταν να επεξεργαστούν το κείμενο και να το επανεξετάσουν σύντομα σε μια άλλη συνάντησή τους. Τέλος ο κ. Παπανδρέου έθεσε το θέμα της χρονικής επέκτασης της διάρκειας ζωής της κυβέρνησης, κάτι με το οποίο συμφώνησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα