Πρόκριση για Δουβαλίδη, Φιλιππίδη

16:06 30/6/2012 - Πηγή: AEK365

Στον ημιτελικό των 110μ. με εμπόδια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που γίνεται στο Ελσίνκι προκρίθηκε ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ ξεκίνησε πολύ δυνατά στην κούρσα, όμως χτύπησε στο πέμπτο εμπόδιο με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του. Αντέδρασε όμως γρήγορα και συνέχισε την κούρσα για να κερδίσει με 13.57.
Σε δηλώσεις του μετά την κούρσα, ο Δουβαλίδης δήλωσε: "Ήταν μία κούρσα με κάποια προβλήματα. Χτύπησα... γερά στο πέμπτο εμπόδιο. Παραλίγο να μπω στο διπλανό διάδρομο. Το έχω πάθει πολλές φορές όμως, οπότε το... έμαθα!".
Δια πυρός και σιδήρου πέρασε στον

τελικό του άλματος επί κοντώ ο Κώστας Φιλιππίδης. Σε ένα από τα δοκιμαστικά άλματα του κατόχου του πανελληνίου ρεκόρ έσπασε το κοντάρι, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στον καρπό και το πόδι του, όχι όμως σοβαρά. Αν και στις δύο πρώτες του προσπάθειες στα 5,30 μ. φάνηκε επηρεασμένος από το γεγονός, στο τρίτο του άλμα σε αυτό το ύψος αλλά και στο πρώτο στα 5,50 μ. ο Φιλιππίδης έδειξε ότι είχε ανακτήσει την ψυχραιμία του.
Σε δηλώσεις του ο Φιλιππίδης τόνισε: "Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στους αγώνες. Το καλό είναι ότι μπόρεσα και έμεινα στον αγώνα. Είμαι σε καλή κατάσταση"
Στο έπταθλο, η Σοφία Υφαντίδου προσγειώθηκε στα 5,52 μ. στο μήκος και αποφάσισε να μην ολοκληρώσει την εμφάνισή της, αφήνοντας τον ακοντισμό και τα 800 μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα