Πρόκριση με ανατροπή για ΟΦΗ

20:17 19/1/2012 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΟΦΗ

ΓΗΠΕΔΟ: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Με ανατροπή έφτασε στα προημιτελικά του κυπέλλου ο ΟΦΗ, ο οποίος νίκησε με 3-1 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, σε ένα ματς με πολλά νεύρα από τους παίκτες των δύο ομάδων. Με δέκα παίκτες ολοκληρωσαν το ματς οι δύο ομάδες,

καθώς Βάντο και Φερνάντες αποβλήθηκαν Μάντζιος, Μπούρμπος και Σίσιτς τα γκολ για τους νικητές, ο Ρότσα είχε ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ωραίο ματς έγινε στο Αγρίνιο στο πρώτο μέρος. Οι Αγρινιώτες είχαν την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, χάνοντας αρκετές φάσεις πριν τελικά ο Ρότσα νικήσει τον Βεζυρίδη. Ο Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ στο 35’ με κεφαλιά έπειτα από ωραία σέντρα του Μητρόπουλου βάζοντας σε θέση οδηγου τον Παναιτωλικό στην υπόθεση πρόκριση.

Πριν από τον Ρότσα όμως οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Παλαιολόγο στο 11ο λεπτό, όταν βρέθηκε απέναντι στον Βεζυρίδη, όμως ο γκολκίπερ των Κρητικών απομάκρυνε με τα πόδια. Η απάντηση για τον ΟΦΗ ήρθε στο 27΄όταν ο Άντι έδιωξε το πλασέ του Μποντορ πάνω στη γραμμή.

Η πίεση του ΟΦΗ μετά το 1-0 των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς, καθώς στο 42’ πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Σίσιτς να ταλαιπωρεί την άμυνα των «καναρινιών» και να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ με άπιαστο σουτ.

Το δεύτερο μέρος είχε περισσότερα νεύρα παρά φάσεις. Οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκαν οι Βάντο και Φερνάντες. Ο πρώτος είδε την δεύτερη κίτρινη από τον Σπάθα για δυνατό μαρκάρισμα στο 54’, ενώ ο Πορτογάλος του Παναιτωλικού αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη για «δολοφονικό» χτύπημα στον Σίσιτς.

Οι κάρτες συνέχισαν να πέφτουν βροχή στο Αγρίνιο, μετά το γκολ του Μπούρμπου στο 58’ (μόλις είχε μπει στον αγώνα), όταν έπειτα από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Λόπεζ πέρασε και τον Τσενάμο και πλάσαρε σε κενό τέρμα.

Στο τελευταίο μισάωρο, και αφού είχαν ηρεμήσει οι παίκτες, οι φάσεις ήταν ελάχιστες, με μοναδικές απειλές για τις αντίπαλες εστίες κάποια μακρινά σουτ τα οποία δεν έβρισκαν στόχο.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις, όταν ο Καραμαλίκης έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, ωστόσο ο Βεζυρίδης απέκρουσε εντυπωσιακά κρατώντας την πρόκριση για τον ΟΦΗ.

Αφού οι Αγρινιώτες δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-3 με τον Μάντζιο κλειδώνοντας το ματς και την πρόκριση στους 8.

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τσενάμο, Παλαιολόγος (82’ Μπελεβώνης), Άντι, Ντολεζάι, Αναστασιάδης, Μητρόπουλος, Μουμίν (68’ Πασάς), Ρότσα, Χαριστέας (33’ Καραμαλίκης), Φερνάντες, Καμαρά

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Γαλανόπουλος, Βάντο, Ταυλαρίδης, Σόουζα, Κάλαϊτζιτς, Μποντό

Keywords
Τυχαία Θέματα