Στήριξη σε Λέτο και Τοτσέ

19:21 19/1/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα με δηλώσεις του στην τηλεόραση της NOVA θέλησε να προστατέψει τους Σεμπάστιαν Λέτο και Τοτσέ από το παροδικό ντεφορμάρισμά τους , αφού είπε πως οι παίκτες κρίνονται από την συνολική τους παρουσία.

Αναλυτικά:

Για το αν ο Παναθηναϊκός περνάει περίοδο

κρίσης: «Όλες οι ομάδες βελτιώνονται όταν προπονούνται και αυτό συνέβη νωρίτερα στη σεζόν και με τον Παναθηναϊκό. Στην δική μας την περίπτωση αυτή την περίοδο η προπόνηση είναι τα ίδια τα παιχνίδια, κάτι που μπορεί να έχει μερικές θετικές πλευρές, αλλά δε σου δίνει τη δυνατότητα της ανάπτυξης που έχει μια ομάδα μέσω των προπονήσεων. Αυτό λοιπόν δεν μας βοηθάει τόσο πολύ, ενώ παράλληλα και τα επίπεδα κόπωσης και ανασύνταξης των ποδοσφαιριστών δεν είναι για όλους ίδια.

Άρα η ανάγκη συχνότερης ανανέωσης ή αν θέλετε ανακύκλωσης των ποδοσφαιριστών, με σκοπό να αυξηθούν οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στην ομάδα, δεν αποτελεί πάντα το καλύτερο για την απόδοση της ομάδας. Αυτό που συμβαίνει μ' εμάς σαν επίπτωση ενδεχομένως να είναι η μείωση των τερμάτων που πετυχαίνουμε. Ενώ δηλαδή προηγουμένως είχαμε κατά μέσο όρο τρία γκολ ανά παιχνίδι, τώρα έχουμε πέσει στο ένα γκολ ανά παιχνίδι. Ενδεχομένως αυτό να κάνει όλη τη διαφορά. Και τούτο διότι πλήττεται η ηρεμία της ομάδας, διαφοροποιείται αναγκαστικά ο τρόπος διαχείρισης της κούρασης, αλλά βεβαίως και ο έλεγχος κάθε παιχνιδιού. Θα έλεγα ότι όταν σε έναν αγώνα δημιουργούνται ευκαιρίες αλλά δυστυχώς δεν σκοράρουμε, το αποτέλεσμα είναι να αγχωνόμαστε εμείς και να αυξάνεται η αυτοπεποίθηση του αντιπάλου. Πράγματι, σε πολλές περιπτώσεις είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς γιατί δεν επιτυγχάνονται κάποια γκολ, ωστόσο είναι γεγονός ότι όσο περισσότερες ευκαιρίες χάνονται, τόσο μεγαλύτερο πρόβλημα ηρεμίας προκαλείται στην ομάδα και έτσι γίνεται ακόμα δυσκολότερος ο αγώνας.

Πρέπει να πω ότι υπολείπονται ακόμη τέσσερις αγώνες συνεχόμενοι και μέχρι και τις 4 Φεβρουαρίου που έχουμε τον αγώνα με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας ουσιαστικά θα συμπληρώσουμε 9 αγώνες μέσα σε έναν ημερολογιακό μήνα. Αυτό σημαίνει ότι σ' αυτό το διάστημα έχουμε λιγότερη προπόνηση και περισσότερους διαδοχικούς αγώνες. Μετά θα μπορέσουμε να μπούμε ξανά σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Ουσιαστικά αυτό θα μπορεί να γίνει μετά τον αγώνα με τη Δόξα Δράμας στις 29 Ιανουαρίου.

Παρατηρώντας κανείς την κατάσταση από έξω θα μπορούσε να πει ότι όλα αυτά τα συνεχόμενα παιχνίδια φαίνονται εύκολα, όμως δεν είναι καθόλου έτσι. Όντως, πολλές φορές το πρόγραμμα μιας ομάδας είναι τέτοιο που προπονήσεις και αγώνες διαδέχονται οι μεν τους δε με μεγάλη συχνότητα. Όμως, το να παίζουμε τελικά περισσότερο από όσο προπονούμαστε δημιουργεί στην πράξη μια επιπρόσθετη δυσκολία.

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα στο παρελθόν έκανε πολύ καλά παιχνίδια και τα αποτελέσματα εξακολουθούν να είναι συνολικά καλά. Όμως, η προπόνηση είναι εκείνη η οποία ξαναδένει την ομάδα, σου προσφέρει ξανά τη σταθερότητα και είναι το πρό

Keywords
Τυχαία Θέματα