Προσκύνησε και η Ξαμάξ!

22:06 11/1/2012 - Πηγή: AEK365

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 σετ της μαχητικής Ξαμάξ στο κλειστό γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του CEV CUP. Έτσι τα κορίτσια του Απόστολου Οικονόμου πήραν σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης και περιμένουν τον επαναληπτικό της Πέμπτης για να

πάρουν ακόμα μια νίκη που θα σημάνει και την πρόκριση.

Το ματς

Αρκετά δυνατά μπήκαν και οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο με την ΑΕΚ, όμως στα πρώτα λεπτά να δείχνει πως θέλει λίγο χρόνο για να βρει τα πατήματά της. Έτσι κι έγινε. Σε όλη την διάρκεια του πρώτου σετ η ομάδα της Ελβετίας προσπάθησε να κοντράρει την Ένωση, αλλά τα κορίτσια με ψυχραιμία και την ώθηση των οπαδών έδειξαν πίστη και πάθος και γρήγορα βρέθηκαν να προηγούνται με 1-0 στα σετ.

Στην συνέχεια η ΑΕΚ μπήκε καλύτερη στον αγώνα και κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της και να δημιουργήσει μια σημαντική διαφορά ακόμα και 4 πόντων. Όμως η Ξαμάξ κατάφερε με ψυχραιμία και δυνατό μπλοκ να μειώσει και να φτάσει στην ισοφάριση, ενώ πήρε ακόμα και το προβάδισμα με 20-19.Αν και στην πορεία η ΑΕΚ έδειξε ικανή να κάνει την ανατροπή και να πάρει το δεύτερο σετ, ισοφαρίζοντας σε 23-23. Στα κρίσιμα σημεία όμως οι «κιτρινόμαυρες» δεν αντέδρασαν καλά και ισοφαρίστηκαν σε 1-1 στα σετ.

Το τρίτο σετ είχε ένα κυρίαρχο κι αυτός δεν είναι άλλος από την ΑΕΚ. Τα κορίτσια αντέδρασαν σωστά στην ισοφάριση και μπήκαν με μεγαλύτερη ψυχραιμία και βελτιωμένο μπλοκ. Έτσι κατάφεραν να βρεθούν μπροστά ακόμα και με 16-6 και να κάνουν αρκετά εύκολο το έργο τους για το 2-1 στα σετ.

Με την βοήθεια του κόσμου που δεν σταμάτησε λεπτό να φωνάζει και να δημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα τα κορίτσια έκαναν ένα γρήγορο σερί με 4-0 στο τέταρτο σετ και συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς. 'Άμυνα και επίθεση λειτούργησαν μέχρι το τέλος σε εξαιρετικό επίπεδο και έτσι το 3-1 ήταν διαδικαστική υπόθεση.

Πλέον τα κορίτσια συγκεντρώνονται και περιμένουν το παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης στην Ελβετία για να κάνουν το δύο στα δύο στις νίκες απέναντι στην Ξαμάξ και να πάρουν το εισιτήριο που οδηγεί στους «8» της Ευρώπης με πιθανή αντίπαλο την Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη.

Τα σετ: 25-23, 23-25, 25-16, 25-19

ΑΕΚ (Απόστολος Οικ--ονόμου): Παπαφωτίου,Παπαγεωργίου, Σάκκουλα, Τζανακάκη, Κίτσου, Μπορόβιντσεκ, Κις, Ντόγκανιτς, Γκιουζέλη, Κουνάδη, Γκούζου, Ψυλλάκη Ι.

Ξαμάξ (Φίλιπ Σουτς):Προτασένια, Κούε, Ριφ, Στάλζερ, Μπάετιγκ, Μποκέτσου, Σεμπάχ, Πακιέρ, Στόκερ, Χέρμαν , Γκοιρολάμι, Σάταριτς

Keywords
Τυχαία Θέματα