Προβάδισμα για Αλκμάαρ

00:07 30/3/2012 - Πηγή: AEK365

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ - EUROPA LEAGUE

ΑΛΚΜΑΑΡ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ 2-1

ΓΗΠΕΔΟ: ΑΦΑΣ Στάντιον

Σπουδαία νίκη για την Αλκμάαρ που επικράτησε με 2-1 την Βαλένθια στην Ολλανδία και έχει ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση. Πάντως θα έχει δύσκολο έργο στην ρεβάνς του «Μεστάγια», εκεί όπου οι «Νυχτερίδες» θα προσπαθήσουν να γυρίσουν τα πράγματα.

Μέτριο παιχνίδι στο πρώτο μέρος στην Ολλανδία, με τους

ισπανούς να παρουσιάζουν κακή εικόνα και τους γηπεδούχους να... ψάχνουν περισσότερο το γκολ. Στο 1' η Αλκμάαρ είχε καλή φάση με τον Άλτιντορ, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 5' δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά απο καλή θέση. Στο 9' η ισπανική ομάδα απείλησε με κεφαλιά του Σολδάδο και στο 23' και πάλι ο Σολδάδο προσπάθησε να σκοράρει με το κεφάλι, χωρίς αποτέλεσμα. Το ματς απο εκεί και πέρα δεν είχε ευκαιρίες και έχασε τον ρυθμό του. Όλα αυτά μέχρι το 45' όταν ο Χόλμαν με υπέροχο πλασέ στην κίνηση μετά απο κόρνερ του Γκούντμουντσον έκανε το 1-0 για την Αλκμάαρ.

Στην επανάληψη η Βαλένθια έδειξε απο το ξεκίνημα άλλη εικόνα, φυσικά καλύτερη. Οι «Νυχτερίδες» πίεσαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 51' με όμορφη κεφαλιά του Τοπάλ μετά απο πάσα του Τίνο Κόστα. Στο 59' η Βαλένθια «άγγιξε» και το δεύτερο γκολ με τον Σολδάδο, ενώ ένα λεπτό μετά και πάλι ο Ισπανός φορ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Εστεμπάν. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία στο 67' όταν ο Μαθιέ «έσπασε» την μπάλα στον Ζόνας αλλά ο Βραζιλιάνος δεν πλάσαρε σωστά. Η Αλκμάαρ όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και «χτύπησε» στο 79' όταν ο Χόλμαν απο τα αριστερά βρήκε τον Μάρτενς και εκείνος με πλασέ έκανε το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΑΛΚΜΑΑΡ: Εστεμπάν, Μαρσέλις, Κλάβαν, Πόουλσεν, Μοϊσάντερ, Μάχερ, Μάρτενς, Ελμ, Χόλμαν, Γκούντμουντσον, Άλτιντορ (76' Μπένσχοπ).

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Άλβες, Μπαραγκάν, Ντελμπέρ, Άλμπα, Ρ.Κόστα, Ματιέ (77' Πιάτι), Τοπάλ, Φεγκουλί (64' Ζόνας), Ερνάντες, Τ.Κόστα, Σολδάδο

Keywords
Τυχαία Θέματα