Ψάχνει πάλι για λεφτά ο Δημητρέλος

13:58 8/4/2012 - Πηγή: AEK365

Οι μέρες που μεσολάβησαν από την Τετάρτη, όπου και κατατέθηκε ο φάκελος της ΑΕΚ για την αδειοδότηση, μέχρι και σήμερα όπου η Ένωση αγωνίζεται με τον ΠΑΣ, ήταν ημέρες περισσότερο ξεκούρασης για τους ανθρώπους που έτρεχαν καθημερινά το τελευταίο διάστημα για να προλάβουν τις προθεσμίες. Αν και εφησυχασμός δεν υπήρξε, αφού τα μέτωπα είναι πολλά και σοβαρά, κάποια 24ωρα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για να γεμίσουν οι «μπαταρίες» και εν συνεχεία να δοθεί νέα «μάχη» για τις

πολλές εκκρεμότητες. Όλα αυτά τελειώσουν σήμερα και από αύριο ξεκινάει νέος... αγώνας της διοίκησης, που έχει να κάνει κυρίως και πάλι με την εύρεση χρημάτων.

Παρότι σε πρώτη φάση η ΑΕΚ δείχνει να έχει πετύχει τον στόχο της και να έχει συμπληρώσει έναν πλήρη φάκελο -έστω και κατά 95% όπως ισχυρίζονται στη διοίκηση- και ξεπερνάνε τον... σκόπελο της τιμωρίας, σε περίπου έναν μήνα θα πρέπει να καταβληθούν και πάλι χρήματα στους ποδοσφαιριστές, αφού για τις 10 Μαΐου είναι προγραμματισμένη η δεύτερη δόση των διακανονισμών (παρότι η επανεξέταση είναι στις 30 Ιουνίου). Τα λεφτά αυτά δεν υπάρχουν, ενώ οι τρόποι για να βρεθούν είναι (τόσο) ελάχιστοι που γίνονται ακόμα πιο συγκεκριμένοι. Για την ακρίβεια είναι μόλις ένας και έχει να κάνει με τους μετόχους της ΠΑΕ. Ανεξάρτητα με τις κινήσεις που γίνονται από τον Ντέμη Νικολαΐδη για να εξασφαλιστεί η επόμενη μέρα, η νυν διοίκηση είναι υποχρεωμένοι να κινηθεί ανεξάρτητα και να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της ομάδας.


Για αυτό και ο Ανδρέας Δημητρέλος από αύριο κιόλας θα επιδιώξει νέο κύκλο επαφών με τους μετόχους προκειμένου να βολιδοσκοπήσει εκ νέου τις προθέσεις τους. Παρότι τα... δείγματα που έχει είναι εντελώς κατά του, εκείνος θα το προσπαθήσει μήπως και καταφέρει το... ακατόρθωτο. Άλλωστε και πρόσφατα είχε γίνει προσπάθεια για κάτι τέτοιο, όταν ακόμα το θέμα του δανείου ήταν στον αέρα, ωστόσο μέχρι την Περασμένη Τετάρτη που κατατέθηκε ο φάκελος της ΑΕΚ στην ΟΥΕΦΑ, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τους πρώην μετόχους, ήταν... μηδέν. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να αναζητηθεί νέο δάνειο (είτε από τον Ντέμη Νικολαΐδη, είτε από κάποια άλλη πηγή), με εγγύηση τα χρήματα του τηλεοπτικού συμβολαίου. Κάτι που βεβαίως θα σημαίνει αυτόματα πως έσοδα τη νέα χρονιά δεν θα υπάρχουν, ωστόσο αυτή είναι και η μοναδική λύση που έχουν στα χέρια τους στην διοίκηση.

Βεβαίως, όλα τα παραπάνω και οι χειρισμοί που θα γίνουν, θα εξαρτηθούν κατά πολύ και από το θέμα της εφορίας και το άρθρο 44 που ακόμα εκκρεμεί. Αύριο κιόλας ο Ανδρέας Δημητρέλος θα επισκεφθεί εκ νέου την εφορία, ενώ πιθανότατα θα πάει και στο Υπουργείο επιθυμώντας συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη. Εκεί θα περιμένει την απάντηση στην πρόταση εξόφλησης της οφειλής για το άρθρο 44 που έχει ήδη καταθέσει η ΑΕΚ και από εκεί θα εξαρτηθούν πολλά για τις μετέπειτα κινήσεις της διοίκησης. Μπορεί λοιπόν η πρώτη... μάχη να τελείωσε για την Ένωση και κατά πάσα πιθανότητα να στέφθηκε με επιτυχία, όμως ένας νέος... Γολγοθάς ξεκινάει.

Keywords
Τυχαία Θέματα