Derby Kenes selides Votanikos

Derby News: Τρεις «κενές» σελίδες για τον Βοτανικό

Το «αόρατο» γήπεδο και η ανικανότητα του μεγαλομετόχου να το κατασκευάσει

Ο εγγυητής του μέλλοντος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο μεγαλομέτοχος με τις «παρκαρισμένες» μετοχές αυτή τη φορά δεν απαντά μέσω «κύκλων». Ούτε καν μέσω κάποιας δικής του ανακοίνωσης. Απλώς χρησιμοποιεί την εφημερίδα του εκδότη Κώστα Γκόντζου Derby
News η οποία και παρουσιάζει τις θέσεις του για το πολύκροτο θέμα του γηπέδου στον Βοτανικό. Σε ένα τρισέλιδο αφιέρωμα, όπου δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό, τίποτα καινούριο, τίποτα. Ισως για αυτόν τον λόγο και να μην υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ επιχείρημα στο πρωτοσέλιδο της εν λόγω εφημερίδας, παρά μόνο λόγια, λόγια, λόγια. Σαν κι αυτά με τα οποία έχει μπουκώσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού ο μεγαλομέτοχός του στα χρόνια που «χτίζει» το... γήπεδο.

Στο σύγχρονο γιοφύρι της Αρτας, βέβαια, δεν έχει μπει ούτε τούβλο, ωστόσο ο αγνός οραματιστής, που εισπράττει ενοίκιο από τους Πράσινους για τη χρήση των εγκαταστάσεων της Παιανίας, μοιάζει να το θεωρεί επιτυχία. Δεν εξηγείται αλλιώς, αυτό το τρισέλιδο αφιέρωμα στην γιγάντια τρύπα που υπάρχει στα πέριξ της Πέτρου Ράλλη και της Ιεράς Οδού.

Το δημοσίευμα που απαντά σε κάποιο άλλο δημοσίευμα, το οποίο δεν κατονομάζεται προφανώς επειδή κάτι τέτοιο... απαγορεύεται από τη δεοντολογία του «Derby News», μοιάζει με επικήδειο ενός ακόμη πρότζεκτ που απέτυχε να υλοποιήσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Βέβαια ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, πρόλαβε ακόμη και για αυτό το (μη) έργο να ρίξει τις ευθύνες αλλού. Για την ακρίβεια σε μια από τις επιστολές που αντάλλαξε με τον Γιάννη Ξυλά που ζητούσε τα πλάνα βιωσιμότητας του γηπέδου και τα οποία ουδέποτε έλαβε, ο «εγγυητής» του μέλλοντος του Παναθηναϊκού παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος του να αποκαλύψει στο ΔΣ τη συμφωνία του με τον Βωβό για το γήπεδο, καθώς μερικές ημέρες αργότερα και προτού περάσει η προθεσμία έγινε η περίφημη «προσφυγή των Κορμοράνων».

Κρίμα. Για τόσο λίγο, χάθηκε και αυτό το σχέδιο. Και φυσικά έφταιγε κάποιος άλλος. Ασχετα αν αυτόν τον άλλο τον διόρισε η οικογένειά του, η οποία ήλεγχε το 89% των μετοχών της ΠΑΕ. Το ίδιο έργο δεν παιζόταν σε κάθε αποτυχία; Οι παίκτες που ο ίδιος και οι συμβουλάτορές του επέλεγαν δεν έφταιγαν για κάθε χαμένο πρωτάθλημα; Ο κόσμος δεν έφταιγε για όλα τα δεινά;

Ε, κάτι ανάλογο συνέβη και στο θέμα του γηπέδου. Το οποίο θα ήταν έτοιμο για τους εορτασμούς των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, όπως γραφόταν το καλοκαίρι του 2006 στο «Derby News». Ηταν το καλοκαίρι του Σαβιόλα, ο οποίος έγινε... Ρομέρο, ήταν το καλοκαίρι του Χανς Μπάκε που «έπεφταν κορμιά στο Σατιγιόν». Ηταν ένα κλασικό καλοκαίρι της «εποχής Βαρδινογιάννη», όπου οι φίλοι της ομάδας μπορούσαν να... δροσιστούν και με το κερασάκι του «Βοτανικού».
Keywords
Τυχαία Θέματα