Ψάχνονται οι πρώην για τις προσωπικές τους ευθύνες λόγω εκκαθάρισης

12:18 21/5/2013 - Πηγή: AEK365

Η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ έχει μπει πλέον στον δρόμο της, φαίνεται αναπόφευκτη και σε περίπτωση που δεν πληρωθούν οι τελευταίες δόσεις του άρθρου 44, κοντά στα 2.500.000 ευρώ, αναμένεται να επιστρέψουν στην πτωχευμένη πλέον ΠΑΕ ΑΕΚ χρέη ύψους 140.000.000 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή φαίνεται πως θα μπλέξουν εκτός από τους υπευθύνους της περιόδου 2004-2012 και οι περισσότεροι από όσους είχαν δικαίωμα υπογραφής την περίοδο 1990-2004.

Ολοι οι πρώην λοιπόν έχουν αρχίσει να ψάχνονται. Ο Ντέμης χθές επισκέφτηκε για άλλη μια φορά την ΦΑΑΕ Αθηνών ενώ ο Νίκος Στράτος με δηλώσεις του στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ παραδέχεται πως είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα έχουν προβλημα. Αναλυτικά το ρεπορτάζ του Εθνους:«Μας βγάλατε στη φόρα...!». Με αυτόν τον τρόπο σχολίασαν αρκετά πρώην «κιτρινόμαυρα» στελέχη το αποκλειστικό θέμα του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ», βάσει του οποίου πρόεδροι, αντιπρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι και όσοι είχαν δικαίωμα υπογραφής από το 1990 μέχρι σήμερα βρίσκονται ή θα βρεθούν λίαν προσεχώς στο «στόχαστρο» της οικονομικής εισαγγελίας, για τις οφειλές της ΑΕΚ προς το Δημόσιο ένεκα του άρθρου 44.

Ο Ν. Στράτος, μιλώντας χθες στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ», επιβεβαίωσε ότι ήταν εκείνος που το τελευταίο διάστημα πέρασε τρεις φορές το κατώφλι της ΦΑΕ Αθηνών, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης αλλά και εξεύρεσης λύσης. «Από τα 20 χρόνια, τα 15 ήμουν διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ, άρα τα μισά θα τα φορτώσουν σε μένα. Πράγματι, απευθύνθηκα στην Εφορία, διότι η εκκαθάριση μας προβληματίζει όλους. Ιδιαίτερα, δε, αν υπάρξει διάρρηξη του άρθρου 44, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα!», ανέφερε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε πως τόσο ο ίδιος, όσο και η ΑΕΚ θα κάνουν ό,τι περνάει απ' το χέρι τους για να αποτραπούν τα χειρότερα.
Με βάση τις δημοσιεύσεις των ΦΕΚ, αλλά και τις πληροφορίες του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ», στη μακροσκελή λίστα των κλητεύσεων που θα σταλούν από τη ΦΑΕ Αθηνών -αν δεν έχουν ήδη κοινοποιηθεί- φέρονται να βρίσκονται μεταξύ άλλων και τα ονόματα των Π. Στάθη, Γ. Λεωντσινίδη. Γ. Καρρά, Γ. Γρανίτσα, Κ. Σταυρόπουλου, Χ. Ψωμιάδη. Κ. Γενεράκη, Γ. Ρόκκα κ.λπ. Μάλιστα, εν όψει της αυριανής εκδίκασης της υπόθεσης Ψωμιάδη φημολογείται ότι γίνεται ανεπίσημα προσπάθεια της ΑΕΚ για συμβιβασμό, προκειμένου να λάβει ένα μέρος των χρημάτων που διεκδικεί.
Στην «Ενωση» δεν το επιβεβαίωναν και έλεγαν πως δεν συντρέχει λόγος αναβολής, ενώ νομικοί κύκλοι διατείνονταν πως η ΠΑΕ θα πρέπει να παραμείνει ως νομικό πρόσωπο για να διεκδικήσει μέχρι τέλους τα χρήματα που της έχουν επιδικαστεί. Η πλευρά Ψωμιάδη, από την άλλη, υποστήριζε πως θα καταθέσει αίτημα συνεκδίκασης των δύο υποθέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα