Ρεκόρ ξένων δημοσιογράφων στην Ελλάδα για τις εκλογές

02:07 18/6/2012 - Πηγή: AEK365

Πολύ μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ξένων ανταποκριτών που ήρθε στην Ελλάδα για τις σημερινές εκλογές σε σχέση με αυτές της 6ης Μαΐου, κάτι που αποδεικνύει την κρισιμότητα αυτών των εκλογών για όλη τη ζώνη του ευρώ.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, συνολικά 769 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και τεχνικοί κάλυψαν

τις εκλογές απ' όλες τις χώρες του κόσμου. Απ'αυτούς οι ξένοι φτάνουν τους 491, ενώ οι 93 είναι μόνιμοι ανταποκριτές ξένων μέσων στην Ελλάδα.

Στις 6 Μαΐου τις εκλογές κάλυψαν 615 ανταποκριτές, από τους οποίους οι 382 ήταν από άλλες χώρες και οι 233 ήταν Έλληνες. Επίσης από το Κέντρο Τύπου του Ζαππείου παρακολούθησαν τη διαδικασία 81 παρατηρητές.

Τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική αποστολή από ξένη χώρα είχε στείλει η Γερμανία με 64 ανταποκριτές, ενώ ακολουθούν η Γαλλία με 42 απεσταλμένους, η Κίνα με 40, η Ιαπωνία με 37, η Ισπανία με 33, η Ιταλία με 32, η Αυστρία με 18 και η Τουρκία 11 απεσταλμένους.

Για πρώτη φορά στη χώρα μας ήρθαν ανταποκριτές από την Ινδία και το Καζακστάν, ενώ τις εκλογές παρακολουθούν αντιπροσωπείες από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, τη Γεωργία, την Εσθονία, το Ισραήλ, την Κολομβία, το Μεξικό, την Φινλανδία κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα