Ρεζίλι σε όλη την Ευρώπη…

19:42 1/6/2012 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα μπήκε στους ομίλους την σεζόν 1994/95. Την σεζόν 1968-69, έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που βρέθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Το 1977 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του ΟΥΕΦΑ, εκεί που δεν είχε φτάσει άλλη ομάδα από την χώρα μας. Κατάφερε να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που φτάνει στους «8» μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης για δύο συνεχόμενες χρονιές (1997 και 1998). Το 1985, η ΑΕΚ

έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που επικράτησε της μεγάλης Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ και η πρώτη που πήρε θετικό αποτέλεσμα μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Την σεζόν 2002/03 έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που έμεινε αήττητη και στα έξι ματς των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην τεράστια ιστορία της, η ΑΕΚ έχει δώσει 198 ευρωπαϊκά παιχνίδια και είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει φτάσει στα προημιτελικά όλων των διοργανώσεων.

Και όμως φέτος αναγκάζεται τώρα να χάσει ότι κέρδισε με τον ιδρώτα της μέσα στα γήπεδα. Να χάσει το ευρωπαϊκό «εισιτήριο» από τα χέρια της, αφού οι μέτοχοι της και οι διοικήσεις της δεν ήταν συνεπείς οικονομικά και αδίκησαν την φετινή υπεπροσπάθεια όλων στην ΑΕΚ. Έτσι, η ΑΕΚ τιμωρείται με ευρωπαϊκό αποκλεισμό για Τρίτη φορά στην ιστορία της. Η πρώτη ήταν την σεζόν 1979/80 με τον διετή αποκλεισμό ελέω των όσων έγιναν στην Νέα Φιλαδέλφεια εις βάρος των διαιτητών στο παιχνίδι με την Αρτζες Πιτέστι από την Ρουμανία και η δεύτερη την σεζόν 1989/90 μετά τα επεισόδια στο εντός έδρας ματς με την Μαρσέιγ.

Η τιμωρία της ΑΕΚ τώρα το 2012 από την ΕΠΟ και την Επιτροπή Αδειοδότησης της, έκανε το γύρο όλης της Ευρώπης. Δημοσιεύματα από χθες βράδυ σε Ιταλία, Πορτογαλία, Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία και Ισπανία (συνεχώς ταξιδεύει η είδηση και σε άλλες χώρες της Ευρώπης) «αναδεικνύουν» το ρεζίλι της ΑΕΚ σε όλη την Ευρώπη. Ότι χειρότερο για το ιστορικό όνομα της και όσα (πάρα πολλά) πέτυχε ως πρώτη ελληνική ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τώρα όμως στα (πολύ) δύσκολα καλείται να σταθεί στα πόδια της και να μην βαρέσει… διάλυση αρχές Ιουλίου. Διότι εκεί η ντροπή του ευρωπαϊκού αποκλεισμού, θα είναι «πταίσμα» σε ότι θα ακολουθήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα