Σαφής η προκήρυξη

16:32 9/5/2012 - Πηγή: AEK365

Του Γιώργου Νικολάου

Επειδή πολύς λόγος γίνεται ξανά για την «περιβόητη» τρίτη θέση, η οποία υπό προϋποθέσεις οδηγεί στην Α1. Υπενθυμίζουμε προς όλους όσοι το λησμόνησαν, ή προς όλους όσοι «ανακάλυψαν την Αμερική» (σ.σ. δεν αναφερόμαστε στους καλούς συναδέλφους), ότι το άρθρο 5, παράγραφος 4, της ειδικής προκήρυξης του πρωταθλήματος είναι σαφές. Δεν το αλλάζει ούτε ο... Τσίπρας, ακόμη κι αν αύριο γίνει Πρωθυπουργός της χώρας. Δεν απαιτείται ανθρώπινη παρέμβαση, ψευτομεσσίας ή «από μηχανής Θεός» για να σώσει την

ΑΕΚ, τους Ικάρους ή τον οποιονδήποτε άλλο σύλλογο.

Όταν κάποιοι αγνοούσαν, στις 17 Απριλίου, είχαμε επισημάνει, ότι η συγκεκριμένη παράγραφος αναφέρει κατά λέξη: «Πλέον της ομάδας που κατέλαβε την τελευταία θέση της τελικής βαθμολογικής κατάταξης (βλέπε Μαρούσι) του Πρωταθλήματος, όλες οι ομάδες που αποβάλλονται σύμφωνα με τα ανωτέρω, υποβιβάζονται στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Η συμπλήρωση του κενού που θα δημιουργηθεί στον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, συνέπεια της ανωτέρω αποβολής, πλέον των δύο ομάδων που κατετάγησαν στις 2 πρώτες θέσεις της Εθνικής Κατηγορίας και ανέρχονται στην Α1 βάσει Προκήρυξης (βλέπε Πανελευσινιακός και Απόλλων Πατρών), θα γίνει με την κατάληψη της ή των κενών θέσεων από τις ομάδες του επόμενου ή των επόμενων κατά σειρά στο βαθμολογικό πίνακα της αμέσως κατώτερης κατηγορίας (Α2), Σωματείου/ων, και μέχρι την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας». Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Αν δηλώσουν δύο ΚΑΕ αδυναμία συμμετοχής ανεβαίνουν στην Α1 και η ΑΕΚ και οι Ίκαροι (ή η Νέα Κηφισιά).
Προσέξτε τώρα την συνέχεια της παραγράφου: «Σε περίπτωση αποβολής περισσότερων των δύο ομάδων θα χορηγηθεί "wild card" με κοινή απόφαση της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ».

Από τι κινδυνεύει η ΑΕΚ (σ.σ. που είναι και το πιο μεγάλο ερωτηματικό); Από τον... εαυτό της! Η ΑΕΚ οφείλει να ρυθμίσει ή διακανονίσει τα χρέη της. Αυτό δεν είναι εύκολο. Αποτελεί υπόθεση του μεγαλομετόχου Γιάννη Φιλίππου και μόνο, από τη στιγμή που ναυάγησε πριν καν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο εξυγίανσης, που εκπόνησε ο έγκριτος νομικός της προσωρινής διοίκησης Βασίλης Καπετανόπουλος.

Η υπόθεση-άνοδος δεν βρίσκεται, όμως, μόνο στο χέρι της ΑΕΚ από τη στιγμή, που χάθηκε η άμεση επιστροφή της στα «μεγάλα σαλόνια». Oι «κιτρινόμαυροι» υπεύθυνοι θα πρέπει να προσεύχονται ώστε να δηλώσει αδυναμία κάποια ΚΑΕ. Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο; Υπάρχει. Προς το παρόν, οι «κιτρινόμαυροι» κάνουν όνειρα...

Keywords
Τυχαία Θέματα