«Σαμαράς, ένας Έλληνας Ερντογάν»

16:22 21/6/2013 - Πηγή: AEK365

«Ένας Έλληνας Ερντογάν», είναι ο τίτλος άρθρου σήμερα για τον Σαμαρά στην εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου.
Στο άρθρο η συντάκτρια, παρομοιάζοντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό με τον Τούρκο ομόλογό του γράφει ότι «ο κ. Σαμαράς παρουσιάζει αυτές τις μέρες μια περίεργη ιδέα περί Δημοκρατίας. Παρά το γεγονός ότι το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε ότι η δημόσια τηλεόραση πρέπει να εκπέμψει αμέσως, εκείνος αποδεικνύεται πεισματάρης».

Το σχόλιο που ακολουθεί είναι ότι έτσι ο κ. Σαμαράς «επιβεβαιώνει το πανό που σήκωσαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ «ERTaksim - Samardogan", κάνοντας παραλληλισμούς με τον Τούρκο Πρωθυπουργό για την αυταρχικότητα της διακυβέρνησής του.
«Στην πραγματικότητα ο Σαμαράς έχει πολλά κοινά με τον Ερντογάν και αντιστρόφως: Τόσο αυταρχικοί και άκαμπτοι, που δεν τους ενδιαφέρει το οποιοδήποτε κόστος», γράφει η δημοσιογράφος. για να συμπληρώσει δηκτικά ότι «σε αντίθεση με την Τουρκία, η Angela Merkel δεν παρασύρθηκε σε μια καταδίκη της βίας. Αντίθετα, πήρε τηλέφωνο το Σαμαρά για να του εκδηλώσει την υποστήριξη της στης ενέργειες του για την ΕΡΤ».
Καταλήγει δε κάνοντας λόγο για εγχώρια συμφέροντα αλλά και για εφαρμογή μιας Troikapolitik που πιέζει για την εκπλήρωση ενός σχεδίου λιτότητας, αλλά όχι για τη δημοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα