Σαμαράς, ο 13ος ισχυρότερος παράγοντας της παγκόσμιας οικονομίας!

18:12 2/11/2012 - Πηγή: AEK365

Ο 13ος πιο ισχυρός παράγοντας στην παγκόσμια οικονομία είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σύμφωνα με τη λίστα των 100 πιο ισχυρών του περιοδικού WORTH. Μια θέση πιο πάνω, στη 12η, βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Ισπανός Πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι.

Πρώτος στη λίστα βρίσκεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάρτιο Ντράγκι, και ακολουθούν μεταξύ άλλων η Γερμανίδα καγκελάριος,

Άνγκελα Μέρκελ (Νο2), ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα (Νο4), η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ (Νο5) και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ (Νο6).

Σχετικά με τον Σαμαρά, το WORTH αναφέρει ότι «ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός τον Ιούνιο μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης. Η κυβέρνησή του προσπαθεί να πείσει τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να χαλαρώσει τους όρους των δανείων της Ελλάδας. Το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, και ίσως το μέλλον του ίδιο του ευρώ, κρέμονται από μία κλωστή».

Αρκετά πιο χαμηλά από τον Σαμαρά βρίσκονται ισχυρά ονόματα της οικονομίας όπως ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ (Νο19), ο Τζορτζ Σόρος (Νο82) και ο οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν (Νο92).

Δείτε εδώ όλη τη λίστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα