Σαμαράς: Το κλίμα έχει αλλάξει

15:18 19/10/2012 - Πηγή: AEK365

«Το κλίμα έχει αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε συνέχεια της διήμερης Συνόδου στις Βρυξέλλες. Παράλληλα πρόσθεσε πως η μόνη δήλωση που έγινε επισήμως από ευρωπαϊκά χείλη αφορούσε την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας την πρόοδο που έχει πραγματοποιηθεί και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση

Ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε ότι όλοι αναγνωρίζουν τις θυσίες και την πρόοδο που έχει κάνει η χώρα, ενώ πρόσθεσε ότι μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας θα αρχίσει ξανά ο δανεισμός, υποστηρίζοντας ότι το «αίμα» της οικονομίας, η ρευστότητα, είναι αναγκαία.

«Προειδοποίησα [τους εταίρους μας] ότι όσο συνεχίζεται η ύφεση και η ανεργία, τροφοδοτείται ο ρατσισμός και ο εξτρεμισμός», δήλωσε ακόμα ο πρωθυπουργός. Επίσης τόνισε πως "μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για την Ελλάδα".

«Αποκλείστηκε η έξοδος της χώρας από το ευρώ», επανέλαβε ο πρωθυπουργός, ενώ ευχαρίστησε και τους δυο αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση,

Κατά την διάρκεια της Συνόδου, τρία σημεία αποφασίστηκαν, τα οποία ευνοούν τη χώρα, σημείωσε ακόμα ο πρωθυπουργός:

Δίνεται πλέον προτεραιότητα στην ανάπτυξη, λέξη η οποία ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός ότι δύσκολα λεγόταν μέχρι σήμερα.

Υπάρχει, δεύτερον, θέληση να προχωρήσει η ΕΕ σε μία χρηματοοικονομική ένωση, η οποία θα προβλέπει τρόπους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός των κρατών.

Τέλος, στα σκαριά βρίσκεται και μία δημοσιονομική ένωση, η οποία θα διευκολύνει το δανεισμό των κρατών μελών της ευρωζώνης, προβλέποντας μεταξύ άλλων ευρωπαϊκά δάνεια έως και τρία χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα