Σαμαράς: Υπάρχουν ελπίδες για κυβέρνηση

11:52 11/5/2012 - Πηγή: AEK365

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος εξέφρασε την ελπίδα πως μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης εξαπολύοντας επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα παραδέχτηκε πως το εκλογικό αποτέλεσμα για την Νέα Δημοκρατία δεν ήταν καλό.
Όπως

είπε ο Σαμαράς: "Το εκλογικό αποτέλεσμα προφανώς δεν μας ικανοποιεί. Και θα το συζητήσουμε αναλυτικά. Το νεοπαγές κόμμα που πούλησε τυφλό λαϊκισμό μπήκε στην Βουλή όπως και η Χρυσή Αυγή. Εμείς παλεύουμε για να υπάρξει κυβέρνηση και υπάρχουν ελπίδες γι' αυτό. Είχαμε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο της ακυβενησίας. Τώρα βιώνουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι να προκύψουν οι στοιχειώδεις συνεργασίες".
Στην συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: "Από την περασμένη Κυριακή υπήρξε αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διαχειριστεί τις ευθύνες του. Ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις βρέθηκε στην 2η θέση ομολόγησε ότι δεν ήταν έτοιμος για τις ευθύνες της εξουσίας. Μαθαίνουν ως μαθητευόμενοι μάγοι στου κασίδη το κεφάλι. Τον κίνδυνο χρεοκοπίας τον επανέφεραν με τις τάχα κυβερνητικές τους προτάσεις και ενδυνάμωσαν και τους έξω που θέλουν την έξοδό μας από το ευρώ. Σκεφτείτε να κυβερνούσαν κιόλας. Πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση και μάλιστα ανθεκτική κυβέρνηση. Και πρέπει να συμμετέχει έστω και με ψήφο ανοχής ο ΣΥΡΙΖΑ".
Στην συνέχεια επεσήμανε πως "το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί για τα προβλήματα της Ελλάδας. Και όταν πήρε την διερευνητική εντολή ο κ.τσίπρας ξόδεψε χρόνο να μιλάει με τους εκλογικούς πελάτες ενόψει των εκλογών που θέλει να προκαλέσει παρά για κυβερνητικές ευθύνες. Τέτοιες ώρες τόση αλαζονεία και τόσος καιροσκοπισμός κάνει κακό".

Keywords
Τυχαία Θέματα