Σάντος: Οι Έλληνες θα τα καταφέρουν

09:53 28/11/2012 - Πηγή: AEK365

Σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία, ο Φερνάντο Σάντος μίλησε για την δοκιμασία που περνάει ο ελληνικός λαός λόγω της οικονομικής κρίσης εκφράζοντας την αισιοδοξία πως στο τέλος και οι Έλληνες αλλά και οι Πορτογάλοι, που επίσης πλήττονται από την κρίση, θα τα καταφέρουν.

Όπως είπε ο Σάντος: "Πιστεύω πως υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Τόσο οι Έλληνες όσο και οι Πορτογάλοι μπορούν να ανταπεξέρχονται στις δύσκολες καταστάσεις και αισιοδοξώ πως θα

τα καταφέρουν. Η οικογένεια παίζει μεγάλο ρόλο και στις δυο κοινωνίες και προσφέρει την υποστήριξη της. Αν δεν υπήρχε αυτή, η Ελλάδα θα είχε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση εδώ και αρκετό καιρό".
Για τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι πολίτες στην Ελλάδα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε: "Η χώρα υποφέρει πολύ με την οικονομική κρίση, που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Ελλάδα. Οι μισθοί έχουν μειωθεί πολλοί και υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση. Οι Έλληνες πάντως είναι λιγότερο απαισιόδοξοι από τους Πορτογάλους, αν και στην Πορτογαλία είναι περισσότερο κατανοητό τι συμβαίνει και η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα γρήγορα. Ελπίζω να μην συμβεί κάτι αντίστοιχο με την Ελλάδα, γιατί και εκεί πριν τρία χρόνια άκουγα τα ίδια πράγματα και η ανεργία από το 16% αυξήθηκε στο 25%. Κάποιοι με εσκεμμένο τρόπο πλήττουν τον τουρισμό της Ελλάδας μεταφέροντας μια εικόνα για την χώρα και τους ανθρώπους της που δεν είναι πραγματική".

Keywords
Τυχαία Θέματα