Σε δυο φάσεις η κινητικότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων

20:48 7/7/2013 - Πηγή: AEK365

Μια ανάσα πριν από την πολυαναμενόμενη συμφωνία με την τρόικα βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς φαίνεται να έχει επιτευχθεί σύγκλιση στο θέμα του δημοσίου και στα δημοσιονομικά, ενώ γίνεται λόγος και για πρόοδο στην υπόθεση μείωσης του ΦΠΑ.
Η συμφωνία πιθανότατα θα ανακοινωθεί αύριο.
Ειδικότερα, στο θέμα -κλειδί της κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, περιλαμβάνονται δυο φάσεις.
Ως το τέλος Ιουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να δώσει στους εκπροσώπους

των δανειστών λίστα με τα ονοματεπώνυμα 4.250 υπαλλήλων που θα βγουν άμεσα σε διαθεσιμότητα. Στη λίστα αυτή θα περιλαμβάνονται:
2.200 σχολικοί φύλακες, 2.000 εκπαιδευτικοί και 50-60 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που έχουν κριθεί πλεονάζον προσωπικό από την αξιολόγηση των δομών του υπουργείου.
Ως τον Σεπτέμβριο το υπουργείο θα πρέπει να δώσει στην τρόικα τη δεύτερη λίστα, με τους υπόλοιπους από τους 12.500 υπαλλήλους που πρέπει να βγουν σε διαθεσιμότητα:
Αυτοί θα είναι θα είναι: Οι 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί, 2.000 υπάλληλοι υπουργείων και 1.500 εκπαιδευτικοί, που δεν ασκούν τα καθήκοντά τους.
Οι 1.250 που λείπουν θα αναζητηθούν, κυρίως, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Όλοι οι υπάλληλοι που θα ενταχθούν στην κινητικότητα θα αρχίσουν να αμοίβονται με το 75% των αποδοχών τους. Αν μέσα σε 8 μήνες δεν μετακινηθούν σε άλλες θέσεις, θα απολυθούν.
Η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει ότι στην έξοδο από το δημόσιο μπορούν να οδηγηθούν μέχρι 11.000 υπάλληλοι. Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο να απολυθούν είναι όσοι διορίστηκαν στο δημόσιο μετά από το 1994 εκτός ΑΣΕΠ - πρόταση που έχει καταθέσει δημοσίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και χρόνια για την αναβάθμιση του δημοσίου.
Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθαρίζεται, πάντως, οτι ο αριθμός των διαθέσιμων υπαλλήλων που θα απολύονται θα μειώνεται όσο προχωρούν οι απολύσεις από τις άλλες δεξαμενές.
Δηλαδή, τις δίκες -εξπρές των συμβασιούχων που παραμένουν στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές, τους επίορκους, τους υπαλλήλους που μπήκαν και παραμένουν στο δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά και τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις φορέων.

Keywords
Τυχαία Θέματα