Σε κλοιό πιέσεων το ευρώ

10:07 6/2/2012 - Πηγή: AEK365

Εν αναμονή της συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό για τα μέτρα, που απαιτούνται για τη νέα δανειακή σύμβαση, το ευρώ δέχεται πιέσεις λόγο της πολιτικής αβεβαιότητας για την Ελλάδα.

Το κοινό μας νόμισμα υποχώρησε έναντι των 13 από τις 16 βασικές ισοτιμίες.
«Η κίνηση του ευρώ συνδέεται ευθέως με τις ανησυχίες

των αγορών ότι στην Ελλάδα μπορεί να μην καταλήξουν σε συμφωνία», δηλώνει στο Bloomberg η αναλύτρια ισοτιμιών της Εθνικής Τράπεζας της Αυστραλίας, Emma Lawson, προσθέτοντας ότι «υπάρχει διστακτικότητα στην αγορά συναλλάγματος».

Εν αναμονή και της σημερινής δημοπρασίας γαλλικών τίτλων για άντληση 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, το ευρώ υποχώρησε τα ξημερώματα στο Τόκυο στα 1,3085 δολάρια, υποχωρώντας κατά 0,6% σε σχέση με την Παρασκευή και στα 100,46 γιεν (πτώση 0,3%).

Πάντως, οι traders συμβολαίων μείωσαν τις θέσεις τους για πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου. Σύμφωνα με την Επιτροπή Συναλλαγών Παραγώγων, στην Ουάσιγκτον, ο αριθμός υποχώρησε στις 157,5 χιλιάδες, έναντι του ρεκόρ των 171,3 χιλιάδων μια εβδομάδα πριν.

Το ευρώ έχει χάσει 4,7% το τελευταίο τρίμηνο, πραγματοποιώντας τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 10 νομισμάτων των αναπτυγμένων χωρών, που περιλαμβάνονται στο σχετικό δείκτη του Bloomberg. Το γιεν έχει ενισχυθεί 3,2% και το δολάριο 1,1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα