Σενάρια για Φεράρι και Φέτελ

18:15 15/10/2012 - Πηγή: AEK365

Δεν είναι λίγες οι φορές που γράφτηκε φέτος ότι ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα πάρει τη θέση του Φελίπε Μάσα στη Ferrari. Μάλιστα, είχε γραφτεί και ότι ο Γερμανός δις παγκόσμιος πρωταθλητής έχει υπογράψει προσύμφωνο με τη Scuderia για το 2014. Το ίδιο έγινε αυτή τη φορά με δημοσίευμα του BBC, το οποίο στάθηκε στο γεγονός ότι ο Μάσα, με αυτόν τον τρόπο, θα έχει την ευκαιρία να μείνει άλλον έναν χρόνο στην ομάδα του Μαρανέλο.

Ωστόσο, η διάψευση από επίσημα χείλη ήρθε για μια ακόμη φορά. Ο εκπρόσωπος της Red Bull, ΜάρκοΧέλμουτ δήλωσε στο espnf1 ότι «ο Σεμπάστιαν θα είναι σίγουρα με την ομάδα το 2014». Με τη σειρά του, αυτό έπραξε και ο Λούκα ντι Μοντετσεμόλο, ο οποίος τόνισε πως δε θέλει δυο κοκόρια στο ίδιο κοτέτσι, με δεδομένο ότι Φέτελ και Αλόνσομάχονται για τον τίτλο.
«Πάντα έλεγα ότι δε θέλω δυο κοκόρια στο ίδιο κοτέτσι! Δεν μου αρέσει αυτό και προκαλεί αστάθεια στην ομάδα. Θα προτιμούσα δυο οδηγούς, οι οποίοι θα τρέχουν για τη Ferrari και όχι για τους εαυτούς τους.
Δε θέλω προβλήματα και αντιπαλότητες, τις οποίες δεν είχαμε μεταξύ του Σουμάχερ και του Ιρβάιν, του Σουμάχερ και του Μπαρικέλο, του Αλόνσο και του Μάσα ή του Μάσα και του Σούμι ή του Μάσα και του Ραϊκόνεν», είπε ο πρόεδρος της Ferrari για αναφερθεί και στο ότι δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση για τον Μάσα νωρίτερα.
«Αναμφίβολα στα μισά της σεζόν ήταν αδιανόητο να επαναβεβαιώσουμε τον Μάσα. Τώρα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας, αύριο θα το συζητήσουμε και μετά θα πάρουμε την απόφαση. Ο Μάσα τα πήγε πολύ καλά στη Μόντσα και την Ιαπωνία, είναι η αναγέννησή του. Του ζήτησα να έρθει στο Μαρανέλο αύριο και να μιλήσουμε. Νομίζω ότι έχει δώσει πολλά στη Ferrari και το ότι έχει δημιουργήσει ένα καλό ομαδικό πνεύμα με τον Αλόνσο.
Έβαλα τα στοιχήματά μου σε αυτόν να ροκανίζει βαθμούς από τους αντιπάλους μας». Επίσης, μίλησε για τις καλές σχέσεις που έχουν οι δυο άνδρες. «Πάντα είχαμε άριστες σχέσεις. Πρέπει να έχω μιλήσει μαζί του 40 φορές αυτό το χρόνο». Τέλος, ρωτήθηκε και γιατί ο Βραζιλιάνος άργησε να πιάσει καλή απόδοση για να δώσει την απάντησή του.
«Είναι αλήθεια ότι χαρακτηριστικά του μονοθεσίου που είχαμε στην αρχή της σεζόν ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να το οδηγήσει, αλλά πάντα έλεγα ότι τον χρειαζόμαστε για να αντιδράσει από το Σπα και μετά και να αρχίσει να βελτιώνει την απόδοσή του. Ήξερε ότι μπορούσε να βασιστεί στην πλήρη υποστήριξη της ομάδας».

Keywords
Τυχαία Θέματα