Σφαλιάρα για Άρσεναλ…

16:44 14/12/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΤΣΕΛΣΙ-ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: 2-1
Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριζ

Στους 2 βαθμούς μείωσε τη διαφορά της από την Άρσεναλ η Τσέλσι, καθώς νίκησε με 2-1 την Κρίσταλ Πάλας.

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν ανώτερη της αντιπάλου της στο πρώτο μέρος, αλλά οι «αετοί», μη έχοντας τίποτα να χάσουν, ανέβηκαν πολύ στο δεύτερο μέρος, απείλησαν την εστία του Πετρ Τσεχ και δεν θα ήταν άδικο να αισθάνονται ότι έπρεπε να πάρουν κάτι περισσότερο από το συγκεκριμένο

παιχνίδι.

Στο -2 από την κορυφή βρίσκονται πλέον οι «μπλε» μετά και την ήττα (6-3) της πρωτοπόρου Άρσεναλ από τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η Πάλας έμεινε στους 13 βαθμούς, έναν μακριά από τις θέσεις παραμονής στην Πρέμιερ.

Για την Τσέλσι ήταν πολύ σημαντικό να μην πελαγώσει, όπως έκανε στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στη Στόουκ, στο «Μπριτάνια». Έτσι, υποδέχθηκε την Κρίσταλ Πάλας με διάθεση να κυριαρχήσει, καταφέρνοντας μόλις στο 15ο λεπτό να ανοίξει το σκορ. Από σουτ του Γουίλιαν που σταμάτησε στο δοκάρι, ο Τόρες πήρε το «ριμπάουντ», έκανε το 1-0 και έδειξε το δρόμο προς τη νίκη. Οι «αετοί» ισοφάρισαν στην πρώτη καλή τους ευκαιρία, με τον Τέρι να «κοιμάται» και τον Σαμάκ να πλασάρει ανενόχλητος μέσα από την περιοχή για το 1-1. Η αμυντική ζώνη της Κρίσταλ Πάλας, ανάγκασε τους «μπλε» να παίξουν αρκετά παράλληλο ποδόσφαιρο, όμως από ένα δυνατό σουτ του Ραμίρεζ στο 35', πήραν ξανά το προβάδισμα και πήγαν στα αποδυτήρια την ανάπαυλα με το 2-1. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, ήξερε πως έπρεπε να «κλειδώσει» τη νίκη και με αυτό το σκεπτικό θα συνέχιζε στο δεύτερο ημίχρονο... από εκεί που τελείωσε το πρώτο.

Στο πρώτο πεντάλεπτο, έπιασε την Κρίσταλ Πάλας... απ' το λαιμό, αλλά αμέσως μετά, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν από τα καρέ τους και απείλησαν δις την εστία του Πετρ Τσεχ, πρώτα με σουτ του Μπολάσι κι έπειτα με κεφαλιά του Ντελάνεϊ. Το παιχνίδι άνοιξε αρκετά στο δεύτερο μέρος, με τους «αετούς» να μην μένουν συνέχεια πίσω όπως στα πρώτα 45 λεπτά και να τολμούν να επιτεθούν. Στο 77ο λεπτό ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του Πιούλις, με τον Ο'Κιφ να βλέπει πρώτα τον Τέρι, μετά τον Ιβάνοβιτς και μετά τον Αθπιλικουέτα να μην του επιτρέπουν να σκοράρει από πλεονεκτική θέση! Ο Ραμίρεζ στο 85' δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά απέναντι από τον Σπερόνι το ίδιο έγινε και με τους Σούρλε και Μπα λίγο αργότερα και το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Λουίζ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Εσιέν, Ραμίρεζ, Γουίλιαν (82' Σίρλε), Μάτα (62' Όσκαρ), Αζάρ, Τόρες (84' Μπα)

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Μαριάπα, Ντελάνεϊ, Γκάμπιντον, Γουόρντ, Γέντινακ, Ντικατσόι (26' Ο'Κίφι), Μπάναν (51' Μπολασιέ), Πάντσεον, Σαμάκ (88' Γκέιλ), Ζερόμ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ-ΑΡΣΕΝΑΛ: 6-3
Γήπεδο: Etihad

Πρωτάθλημα από την αρχή στην Πρέμιερ, καθώς η Άρσεναλ γνώρισε την ήττα με 6-3 στο ντέρμπι με τη Σίτι και πλέον οι βαθμολογικές διαφορές μειώθηκαν.

Στο 11ο λεπτό ο Οζίλ βρέθηκε μόνος του σε ιδανική θέση, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το στόχο και στο 13' η Σίτι άνοιξε το σκορ. Μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Ντεμικέλις, ο Αγκουέρο με όμορφο γυριστό νίκησε τον Σέζνι. Στο 21ο λεπτό ο Κομπανί έβγαλε στον κενό χώρο τον Νεγρέδο, αλλά εκείνος αστόχησε, όπως έκανε και ο Νεγρέδο στο 24'. Στο 30' ο Οζίλ άργησε από το ύψος του πέναλτι και κόπηκε αλλά στο 32' η Άρσεναλ έφερε στα ίσα το ματς. Ο Τουρέ έχασε τη μπάλα στο κέντρο και οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση. Ο Οζίλ περίμενε την κίνηση του Γουόλκοτ, ο οποίος έκανε πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Ντεμικέλις δεν μπόρεσε να απομακρύνει με το κεφάλι, ο Παντίλιμον αιφνιδιάστηκε και έτσι έγινε το 1-1. Η Σίτι 0ίεσε πολύ από εκεί και πέρα, έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Νεγρέδο στο 34' αλλά στο 39' βρέθηκε ξανά μπροστά στο σκορ. Οι Τουρέ και Ζαμπαλέτα συνεργάστηκαν άψογα και ο Νεγρέδο από κοντά νίκησε τον Σέζνι κι έκανε το 2-1.

Οι «πολίτες» μπήκαν δυνατά και στη επανάληψη, είχαν μια καλή φάση σε όμορφη ενέργεια του Κομπανί στο 49' και δύο λεπτά αργότερα ο Φερναντίνιο έκανε το 3-1. Μετά από λάθος της άμυνας της Άρσεναλ, ο Βραζιλιάνος με άψογο πλασέ έκανε το 3-1. Στο 53ο λεπτό η προβολή του Ζιρού πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 56' η κεφαλιά του ίδιου παίκτη, έξυσε το δοκάρι του Παντίλιμον. Τρία λεπτά μετά, ο Ζαμπαλέτα βρήκε την μπάλα με το χέρι, αλλά ο Άτκινσον δεν έδειξε το πέναλτι και στο 63' ο Γουόλκοτ με τρομερό πλασέ μείωσε σε 3-2. Η Σίτι όμως δεν άφησε την Άρσεναλ να ελπίζει, καθώς στο 66' ο Σίλβα με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, έκανε το 4-2. Στο 69ο λεπτό ο Παντίλιμον έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Γουίλσιρ, ενώ στο 74' ο Νάβας πέρασε και τον Σέζνι από πλάγια, αλλά αστόχησε. Στο 52ο λεπτό η Σίτι έφτασε κοντά στο 5-2, αλλά ο Σέζνι απέκρουσε το σουτ του Φερναντίνιο, ωστόσο στο 88' ο ίδιος παίκτης με όμορφο πλασέ έκανε το 5-2. Στο επόμενο λεπτό ο Μπέντνερ βρήκε δίχτυα, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε. Το 5-3 διαμόρφωσε ο Μερτεζάκερ στις καθυστερήσεις με κεφαλιά, αλλά λίγο αργότερα ο Τουρέ με πέναλτι έκανε το τελικό 6-3.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Παντίλιμον, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κλισί, Φερναντίνιο, Γιάγια Τουρέ, Νασρί (88'Γκαρθία), Σίλβα (71' Μίλνερ), Αγκουέρο (50' Νάβας), Νεγρέδο

ΆΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί (41' Βερμάελεν), Μόνρεαλ, Φλαμινί (72' Γκνάμπρι), Γουίλσιρ, Ράμσεϊ, Οζίλ, Γουόλκοτ, Ζιρού (76' Μπέντνερ)

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΦΟΥΛΑΜ: 4-1
Γήπεδο: Γκούντισον Παρκ

Τετράδα έπιασε η Έβερτον που επικράτησε με 4-1 της Φούλαμ.

Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεινοπαθούσαν να κάμψουν την αντίσταση των φιλοξενούμενων. Η ισοφάριση, όμως, του Μπερμπάτοφ στο 67' τους... ταρακάνουσε και αμέσως άρχισε η «κατηφόρα» στο «Γκούντισον Παρκ»!

Αρχικά, ο Κόουλμαν στο 73' και στη συνέχεια οι Μπάρι (με κεφαλιά στο 84') και Μιραλάς στις καθυστερήσεις τιμώρησαν με τον χειρότερο τρόπο τους «κότατζερς», οι οποίοι σε γενικές γραμμές στήθηκαν καλά στην έδρα των «ζαχαρωτών».

Πρόβλημα στο 64' με τον Ζεράρ Ντεουλοφέου, ο οποίος αντικαταστάθηκε άρων- άρων από τον Κέβιν Μιραλάς.

Από τα πρώτα λεπτά, με εξαίρεση ένα... 5λεπτο «κυριαρχίας» των φιλοξενούμενων, η Έβερτον κατάφερε να φέρει στα μέτρα της το ματς και να πάρει το προβάδισμα μόλις στο 18' με το όμορφο σουτ του Λίον Όσμαν. Οι γηπεδούχοι δεν «κάθισαν» στο υπέρ τους σκορ, αλλά αντίθετα συνέχιζαν να πιέζουν για ένα δεύτερο που θα τους απάλασε εντελώς από το άγχος.

Ο έμπειρος μέσος είχε κέφια και μαζί με τον Ντεουλοφέου κατάφεραν να προβληματίσουν και άλλες φορές την άμυνα των «κότατζερς». Η μπάλα, όμως, δεν τους έκανε το χατίρι. Από τη μεριά της, η Φούλαμ επιχείρησε να ισορροπήσει το ματς, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να... ταρακουνήσει την άμυνα των «ζαχαρωτών» στα τελευταία λεπτά με ένα σουτ του Πάρκερ.

Στο δεύτερο μέρος τα... στάνταρ άλλαξαν. Η Φούλαμ πίεσε περισσότερο και έκλεισε στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου την Έβερτον. Η συμπαγής αμυντική της λειτουργεία, σε συνδυασμό με τις επικίνδυνες κόντρες, είχαν αποτέλεσμα. Στο 67' και έπειτα από αρκετές χαμένες ευκαιρίες από τους Σίντγουελ και Κατσάνικλιτς, οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσα με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπερμπάτοφ!

Αυτόματα, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς και αναζήτησαν ξανά το τέρμα της νίκης. Προς ικανοποίησή τους, λίγα λεπτά μετά την ισοφάριση, ο Σίμους Κόουλμαν βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή και με σουτ έγραψε το 2-1 υπέρ της ομάδας του. Λίγα λεπτά πριν το τέλος, προς αποφυγήν... νέων απροόπτων, ο Μπάρι με κεφαλιά έκανε το 3-1 (84') και «κλείδωσε» μια και καλή το (αγχωτικό βάση της εικόνας του αγώνα) τρίποντο, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μιραλάς έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Έβερτον!

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Οβιέδο, Ντιστέν, Γιαγκέλκα, Κόλεμαν, Μπάρι, Όσμαν, Πίενααρ (88' Στόουνς), Μπάρκλεϊ, Ντεουλοφέου (64' Μιραλάς), Λουκάκου

ΦΟΥΛΑΜ: Στεκέλενμπουργκ, Ρίισε, Σεντέρος, Καραγκούνης (78' Μπεντ), Ρίτερ, Σίντουελ, Κατσάνικλιτς (59' Κασάμι), Χιουζ, Ντεγιάγκα (83' Νταφ), Πάρκερ, Μπερμπάτοφ

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ-ΣΑΝΤΕΡΕΛΑΝΤ: 0-0
Γήπεδο: Άπτον Παρκ

Ισόπαλες χωρίς γκολ αναδείχθηκαν Γουέστ Χαμ και Σάντερλαντ σε ένα μέτριο ματς.

Κατοχή της μπάλας, καλή κυκλοφορία, δημιουργία κινδύνων για τα αντίπαλα καρέ, ένα δοκάρι και... καθόλου τύχη ήταν όλα αυτά που διακρίθηκαν από το παιχνίδι της Σάντερλαντ στην έδρα των «σφυριών».

Φώναξαν για πέναλτι οι «μαυρόγατες» στο 29' σε μαρκάρισμα πάνω στον Άλτιντορ, εξαιρετικός ο Γιασκελάινεν που όποτε χρειάστηκε, επενέβη για να αποτρέψει την ήττα για την Γουέστ Χαμ.

Πολλά τα προβλήματα για την ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς που αντιλήφθηκε ότι δεν λείπει από το ρόστερ μονάχα ένας καλό επιθετικός...

Η Γουέστ Χαμ έχει προβλήματα και φάνηκαν κόντρα στη Σάντερλαντ που πρόσφατα άλλαξε προπονητή και πλέον παίζει με... άλλον αέρα, έστω και στον πάτο της βαθμολογίας. Οι «μαυρόγατες» είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, απείλησαν από τα πρώτα λεπτά την εστία του Γιόσι Γιασκελάινεν με τους Κι και Άλτιντορ, αλλά ο Φινλανδός πορτιέρο κράτησε το «μηδέν». Στο 22ο λεπτό, κόντρα στη ροή του αγώνα και... από το πουθενά, ο Ντεμέλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για τα «σφυριά», αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ για φάουλ στον Κάτερμολ. Αφού οι φιλοξενούμενοι ξεπέρασαν το σοκ, ζήτησαν πέναλτι στο 29' σε μαρκάρισμα που έγινε στον Άλτιντορ και στο 35', ο Μπάρντσλεϊ με ένα πολύ φιλόδοξο σουτ, πέτυχε το δοκάρι.

Ο Ζόσι Άλτιντορ συνέχισε να κάνει δύσκολη τη ζωή των αμυντικών της Γουέστ Χαμ και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά όσο ο Γιασκελάινεν ήταν σε ετοιμότητα, οποιαδήποτε προσπάθεια των παικτών της Σάντερλαντ, ήταν μάταιος κόπος... Και το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στους ποδοσφαιριστές του Γκουστάβο Πογιέτ, με τους Κι και Τζιακερίνι να βγάζουν συχνά την ομάδα σε γρήγορες αντεπιθέσεις. Όποτε χρειάστηκε, ωστόσο, ο Γιασκελάινεν ήταν παρών για να μην αφήσει τη μπάλα να κατευθυνθεί στα δίχτυα του, με τον πορτιέρο της Γουέστ Χαμ να είναι αυτός ουσιαστικά που χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Γιασκελάινεν, ΜακΚάρτνεϊ, Τόμκινς, Τζάρβις (56' Κόλισον), Μαϊγκά, Μόρισον, Νομπλ, Κόλινς, Ντεμέλ (58' Ο'Μπράιεν), Ντιαμέ, Τζο Κόουλ (75' Κ.Κόουλ)

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Μανόνε, Σελούτσκα, Μπάρντσλεϊ (81' Ντοσένα), Μπράουν, Ο'Σέι, Κάτερμολ, Κι, Λάρσον, Τζιακερίνι, Μπορίνι (72' Τζόνσον), Άλτιντορ (73' Φλέτσερ)

ΚΑΡΝΤΙΦ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: 1-0
Γήπεδο: Κάρντιφ Σίτι Στάντιουμ

Βαθειά βαθμολογική ανάσα πήρε η Κάρντιφ που επικράτησε με 1-0της Γουέστ Μπρομ.

Ένα γκολ του Πίτερ Γουίτιγχαμ στο 65' ήταν αρκετό για να δώσει μία υπερπολύτιμη νίκη στην Κάρντιφ απέναντι στη Γουέστ Μπρομ.

Το παιχνίδι μπορεί να μην ήταν καλό σε παραγωγικότητα και θέαμα, ωστόσο αυτό που μετράει για το σύνολο του Μάλκι Μακάι είναι το τρίποντο, που του έδωσε σημαντική βαθμολογική ανάσα εν όψει της συνέχειας.

Οι νεοφώτιστοι έφτασαν τους 17 βαθμούς, τη στιγμή που οι «baggies» έμειναν μακριά από τις επιτυχίες για ακόμη ένα παιχνίδι και συγχρόνως στους 15 βαθμούς.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι είχε ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν ουσιαστικούς κινδύνους. Η μοναδική απειλή ήρθε για την Γουέστ Μπρομ, αλλά από τα πόδια παίκτη της Κάρντιφ, και για την ακρίβεια τον Άντριου Τέιλορ, ο οποίος προσπάθησε να απομακρύνει αλλά παραλίγο να πληγώσει την ομάδα του. Ωστόσο ο Μάρσαλ κατάφερε να απομακρύνει με ωραία απόκρουση.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πανομοιότυπο με το πρώτο, παρ' όλα αυτά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σπάσουν τον γόρδιο δεσμό στην άμυνα των «baggies». Συγκεκριμένα, στο 65' ο Γουίτιγχαμ ξέφυγε του προσωπικού του αντιπάλου και με το κεφάλι έκανε το 1-0, το οποίο όπως αποδείχθηκε ήταν και το τελικό σκορ. Στο 87', λίγο έλειψε να γίνει το 1-1, όμως ο Μάρσαλ πραγματοποίησε ακόμη μία πολύ καλή απόκρουση και στέρησε την ισοφάριση στον Λονγκ, που έκανε την καλύτερη δυνατή κεφαλιά αλλά δυστυχώς για τον ίδιο και τον σύλλογό του δεν έγραψε το όνομά του στον φωτεινό πίνακα.

ΚΑΡΝΤΙΦ: Μάρσαλ, Τέοφιλ, Τέρνερ, Κόκερ, Τέιλορ, Γουίτινγχαμ, Μεδέλ (87' Γκούναρσον), Ματς, Νόουν, Οντεμβίγκ (90' Κιμ)ι, Κάμπελ (82' Μέιναρντ)

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Μίχιλ, Τζόουνς, ΜακΌλεϊ, Όλσον, Ρίτζουελ, Μουλούμπου, Γιάκομπ (74' Σινκλέρ), Αμαλφιτανό (73' Μπεραΐνο), Σεσενιό, Μπραντ, Λονγκ (88' Βίντρα)

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ-ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: 1-1
Γήπεδο: Σεντ Τζέιμς Παρκ

Στο 1-1 κόλλησαν Νιούκαστλ και Σαουθάμπτον και μοιράστηκαν από έναν βαθμό.

Αμφότερες προέρχονταν από παιχνίδια με ομάδες του Μάντσεστερ και λες και τους έριξαν «κατάρα» οι οπαδοί των δύο ομάδων (Γιουνάιτεντ, Σίτι) για να μην νικήσουν!

Έτσι, οι «καρακάξες» που ήταν καλύτερες στο πρώτο μέρος, προηγήθηκαν με γκολ του Γκουφράν (28'), χάρη σε «δώρο» της άμυνας των «Αγίων». Οι τελευταίοι ανέβηκαν στο δεύτερο μέρος στο «St. James Park» και παρά το δοκάρι του Ντέιβις, ο Ροντρίγκεζ διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο 68'!

Οι γηπεδούχοι έπιασαν στην έκτη θέση την Τότεναμ (ματς λιγότερο) με 27 βαθμούς, στους 24 και μια θέση κάτω οι φιλοξενούμενοι!

Η Νιούκαστλ ξεκίνησε πιο... φορτσάτη την αναμέτρηση και μέσα στο πρώτο τέταρτο είχε ήδη δημιουργήσει... κινδύνους μπροστά από την εστία του Γκατσανίγκα, με τους Ντεμπισί και Γκουφράν. Και τελικά λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η υπεροχή των γηπεδούχων μετουσιώθηκε σε γκολ! Έστω κι αν χρειάστηκε ένα «μοιραίο» λάθος του Χόιβελντ που δεν έδιωξε σωστά, ο Γκουφράν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και στην πλάτη της άμυνας της Σαουθάμπτον, πέρασε τον γκολκίπερ και προ κενής εστίας έγραψε το 1-0 για τις «καρακάξες» μέσα σε αποθέωση! Ουσιαστικά αυτό ήταν που έκανε και την διαφορά στο πρώτο μέρος, αν και βάσει της εικόνας των δύο ομάδες, αυτή του Πάρντιου δίκαια βρισκόταν μπροστά στο σκορ, αφού οι «Άγιοι» φαίνονταν σε κακό... φεγγάρι.

Με τον Λαλάνα να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, η ομάδα του Ποκετίνο φάνηκε να... ξυπνά και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Και δεν έμεινε απλά στην κατοχή της μπάλας, αλλά ο Ντέιβις είχε την τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει για τους φιλοξενούμενους, όμως στο 63' σημάδεψε στο δοκάρι του Κρουλ, που είχε μείνει «άγαλμα»! Και τελικά δύο λεπτά αργότερα ήρθε το «πολυπόθητο» γκολ για τους φιλοξενούμενους! Στην αντεπίθεση, οι παίκτες της Σαουθάμπτον συνεργάστηκαν ωραία, με τον Ροντρίγκεζ να είναι ο τελικός αποδέκτης και να σημειώνει το 1-1. Η Νιούκαστλ, όμως, μπορεί να τα βάλει με τον εαυτό της! Γιατί σε δύο περιπτώσεις, τόσο ο Ντεμπισί, όσο και ο Ρεμί έχασαν κλασικές ευκαιρίες να ξαναβάλουν σε θέση οδηγού την ομάδα τους. Μέχρι το τέλος τίποτα δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να αρκούνται στον βαθμό της ισοπαλίας.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Ντεμπισί, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Σαντόν (78' Αϊνταρά), Σισοκό, Ανίτα, Τιοτέ, Γκουφράν (72' Μπεν Αρφά), Σόλα Αμεόμπι (61' Σισέ), Ρεμί

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Γκατσανίγκα, Λόβρεν, Λάμπερτ, Ντέιβις, Ροντρίγκεζ, Γουόρντ - Πρόους (46' Σνάιντερλιν), Οσβάλντο (46' Λαλάνα), Κορκ, Τσέιμπερς, Σο, Χόιβελντ

ΧΑΛ-ΣΤΟΟΥΚ: 0-0
Γήπεδο: KC Stadium


Αμφότερες το πάλεψαν. Είχαν από ένα ημίχρονο η καθεμία. Αλλά, η μπάλα δεν μπήκε ποτέ στα δίχτυα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν Χαλ και Στόουκ να μείνουν στο 0-0, να πάρουν από ένα βαθμό, που δεν τις αφήνει ιδιαίτερα ικανοποιημένες στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη

Η Χαλ ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος. Η Στόουκ στο δεύτερο, όπου είχε και δοκάρι. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ και έτσι το τελικό σφύριγμα στο «KC Stadium» τις βρήκε ισόπαλες στο 0-0!

Και μπορεί... φασούλι το φασούλι να γεμίζει το σακούλι, ωστόσο και οι δύο ήθελαν το τρίποντο για να απομακρυνθούν για τα καλά από την τριάδα του... πάτου.

Στους 19 ανέβηκαν πλέον οι «τίγρεις», με τους οπαδούς της να διαμαρτύρονται κατά τη διάρκεια του αγώνα για την πρόθεση του ιδιοκτήτη της ομάδας να αλλάξει όνομα, με έναν λιγότερο η ομάδα του Χιουζ.

Με τη δύναμη της έδρας, η Χαλ ξεκίνησε πιο ορεξάτη τον αγώνα και θέλοντας να γίνει το αφεντικό της αναμέτρησης. Οι Φιγκερόα και Γκρέιαμ... έψαχναν το γκολ σε αρκετές περιπτώσεις, όμως αμφότεροι είτε δεν μπορούσαν να βρουν στόχο, είτε ο Μπέγκοβιτς ήταν σε ετοιμότητα και «μπλόκαρε» τις προσπάθειές τους. Από την άλλη, η Στόουκ είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, δείγμα του ότι ούτε φάση δεν μπορούσε να δημιουργούσε, δίνοντας κυρίως βάση στην άμυνα. Προς το φινάλε μάλιστα του 45λεπτου ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με τις «τίγρεις» να χάνουν την φρεσκάδα τους και τον Σαγκμπό να σπαταλά τις όποιες υποψίες για κάποιο γκολ.

Ο φετινός... φύλακας-άγγελος της Στόουκ παρενέβη ξανά! Αφού πέρασε ένα 15λεπτο στο «KC Stadium» δίχως κάποια «συγκίνηση», ο Μπέγκοβιτς έβγαλε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ελμοχαμάντι, κρατώντας το μηδέν και σώζοντας την ομάδα του! Όσο περνούσαν τα λεπτά η Χαλ γινόταν ολοένα και πιο πιεστική, ωστόσο η νέα μεγάλη ευκαιρία άνηκε στους «πότερς», όταν ο Κράουτς νικήθηκε από τον ΜακΓκρέγκορ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν και την... Θεά τύχη με το μέρος τους, όταν στο 75' η κεφαλιά του Σόουκρος σταμάτησε στο δοκάρι της Χαλ, με το 0-0 να παραμένει, με την ομάδα του Χιουζ να χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία για το «μπαμ» και το διπλό.

ΧΑΛ: ΜακΓκρέγκορ, Τσέστερ, Μπρους (67' Μπράντι), Ντέιβις, Φιγκερόα, Ελμοχαμαντί, Μέιλερ (78' Ροσένιορ), Χάντλστοουν, Λίβερμορ, Σαγκμπό, Γκρέιαμ

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Μουνιέσα, Γουέλαν, Αρναούτοβιτς, Γουίλσον, Ενζονζί, Σόουκρος, Κάμερον, Ασαϊντί, Άιρλαντ, Κράουτς

Keywords
κέβιν μιραλάς, συγκεκριμένο, μπλε, δις, τσελσι, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, etihad, γκολ, σοκ, james, νιουκαστλ, μπεν, νέα, μπαμ, κινηση στους δρομους, μιραλας, Ελιζαμπεθ Τειλορ, Καλή Χρονιά, τελη κυκλοφοριας 2016, η ζωη ειναι ωραια, ξανα, δυνατα, εδρα, ηττα, κοντρα, παιχνιδια, ρυθμος, τυχη, υψος, james, αγχος, αμυνα, απλα, αρσεναλ, ατκινσον, γκολ, γινει, γηπεδο, δευτερο, δυναμη, δυστυχως, διχτυα, δις, δοκαρι, δωσει, δειγμα, διπλο, εγινε, ευκαιρια, εμειναν, ενεργεια, επρεπε, εστια, ζωη, ζοσέ μουρινιο, ζωνη, ιδιο, θεα, ημιχρονο, κέβιν μιραλάς, κινηση, κοκερ, κοουλμαν, λαθος, λειπει, μακρια, μηδεν, μπεν, νικη, νιουκαστλ, ξυπνα, ομαδα, οζιλ, ομορφη, ονομα, οσμαν, ουσιαστικα, ποδοσφαιρο, ροη, προβληματα, ρολο, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σοκ, τειλορ, τοτεναμ, τρια, τσελσι, φαουλ, φεγγαρι, χερι, αφεντικο, ιδιαιτερα, league, μεινει, μπροστα, ομαδες, παιχνιδι, ποδια, premier league, θεσεις, υπεροχη, ξεκινησε, γιαγια
Τυχαία Θέματα