Σγουρός: «Το χρωστούσαμε στην ΑΕΚ»

09:11 21/6/2013 - Πηγή: AEK365

Αποκαλυπτικός ήταν ο Γιάννης Σγουρός σχετικά με τη μερική χρηματοδότηση του νέου της ΑΕΚ. Ο Περιφερειάρχης Αττικής μίλησε στην «Live sport», τονίζοντας ότι έχει έρθει σε επικοινωνία με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, έχει λάβει επιστολή από την Ευτυχία Αποστολάκη η οποία υπογράμμιζε "βοηθήστε να γίνει το γήπεδο", ενώ έδειξε απόλυτα σίγουρος για την απόφαση του. «Της το χρωστούσαμε της ΑΕΚ! Το 2009 ως Νομάρχης είχα δεσμευθεί σε μια συνάντηση με τον κ. Πέτρο Παππά και τον κ. Σταύρο Αδαμίδη για την κατασκευή γηπέδου

στη Ν. Φιλαδέλφεια. Από το 2009 τους έλεγα φέρτε ολοκληρωμένη μελέτη για το γήπεδο. Μάλιστα είχαμε ανοίξει και κωδικό για το γήπεδο με ένα χιλιάρικο. Από τότε ήταν ανοιχτός ο κωδικός και σήμερα (χθες) τον... γεμίσαμε με 20 εκατομμύρια».

Ο Σγουρός διευκρίνισε πως το ποσό δεν αφορά κονδύλια του ΕΣΠΑ, αλλά είναι χρήματα της Περιφέρειας Αττικής. «Δεν πρόκειται για κονδύλια του ΕΣΠΑ, είναι χρήματα από το νοικοκυριό της Περιφέρειας που θα προχωρήσει σε αναπτυξιακά έργα 250 εκατ. ευρώ. Δεν είναι μόνο το γήπεδο της ΑΕΚ, είναι και κολυμβητήρια και αθλητικές εγκαταστάσεις, μεταξύ άλλων, στο Φάληρο, στο Περιστέρι, στους Αγίους Αναργύρους. Την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε στην Περιφέρεια επιστολή της δημάρχου κ. Εφης Αποστολάκη με γενικό πνεύμα: "βοηθήστε να γίνει το γήπεδο". Αμέσως μετά επισκέφθηκαν τον χώρο οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας που καταρχάς άναψαν το πράσινο φως. Επίσης δόθηκε έγκριση από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας».

Παράλληλα, ο Σγουρός έκανε λόγο για απευθείας επαφή με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. «Όλα θα γίνουν με βάση το νομοθετικό πλαίσιο και τους περιβαλλοντικούς όρους. Η Περιφέρεια από τη σωστή διαχείριση χρημάτων προχωρά σε αναπτυξιακά έργα. Μίλησα και με τον κ. Μελισσανίδη που προχωρά σ" αυτό το πρότζεκτ και με σημαντικά κεφάλαια από ιδιώτες. Πιθανόν να βοηθήσει και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα