Σήμερα η απόφαση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

10:23 3/2/2012 - Πηγή: AEK365

Μέσα στην ημέρα το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα έχει βγάλει την απόφαση για τις γερμανικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα για τα όσα φρικιαστικά έκανε το ναζιστικό καθεστώς στο Δίστομο Βοιωτίας στις 10 Ιουνίου 1944.

Υπενθυμίζεται πως ιταλικό δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του Δίστομου γεγονός που οδήγησε την Γερμανία στην απόφαση να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Η γερμανική πλευρά θεωρεί πως η Ιταλία παρανόμως έχει εγκρίνει κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου. Οι κατασχέσεις αφορούν στα θύματα του ναζισμού στην Ιταλία αλλά έχουν άμεση σχέση με την απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς που επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο. Η Γερμανία προσπάθησε, χωρίς επιτυχία, να αποκλείσει την δυνατότητα της Ελλάδας να παρέμβει υπέρ της Ιταλίας και έτσι μπόρεσε ο καθηγητής Στυλιανός Περράκης, να παρουσιάσει τεκμηριωμένα τις ελληνικές θέσεις στην υπόθεση της ωμότητας που διέπραξαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, το Σάββατο 10 Ιουνίου 1944, στο Δίστομο, όταν και μέσα σε λίγες ώρες εξόντωσαν 228 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 117 γυναίκες και 111 άντρες, ανάμεσά τους 53 ανήλικα παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα