Σιωπηλή πορεία για τους αυτόχειρες της κρίσης

16:42 4/5/2012 - Πηγή: AEK365

Σε μια σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας κατέβηκαν στη Μπολόνια οι χήρες πολλών ανθρώπων που αφαίρεσαν τη ζωή τους εξαιτίας της απελπισίας στην οποία τους βύθισε η οικονομική κρίση. Μαζί τους δεκάδες άνεργοι, επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, όπως και υπάλληλοι που δέχθηκαν «εθελούσια έξοδο» χωρίς να γνωρίζουν όμως πότε πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν.

Οι γυναίκες κρατούσαν σημαίες σε χρώμα λευκό, σύμβολο στην Ιταλία του πόνου για την άδικη απώλειας μια ζωής. Μια από τις πρωτοπόρους της πορείας ήταν η Τιστιάνα Μαρόνε, χήρα του αυτοαπασχολούμενου

βιοτέχνη Τζουζέπε Καμπανιέλο, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε στις 28 Μαρτίου από τα γραφεία της υπηρεσίας είσπραξης φόρων στην Μπολόνια.

«Οι άνθρωποι αυτοί αποφασίζουν να αυτοκτονήσουν διότι τους αναγκάζουν. Δεν πρόκειται για τρελούς, για ανθρώπους με κατάθλιψη ή σε έξαρση. Μιλάμε για απελπισμένους πολίτες, που έχουν απλώς καταλάβει ποια είναι η κατάσταση. Το κράτος πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα» δήλωσε η Τιστιάνα Μαρόνε.

Οι διαδηλωτές κατέθεσαν στεφάνι στο σημείο όπου αυτοπυρπολήθηκε ο Καμπανιέλο και αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή από τον διευθυντή της υπηρεσίας είσπραξης φόρων.

«Δεν λέμε ότι οι φόροι δεν πρέπει να πληρώνονται. Ζητούμε, όμως, κατ' αρχήν μια πιο ανθρώπινη σχέση με τα γραφεία και τις υπηρεσίες φοροεισπράξεων» τόνισε η Ελιζαμπέτα Μπιάνκι, κόρη ενός επιχειρηματία της Μπολόνια που οργάνωσε την κινητοποίηση.

Εν τω μεταξύ, το ιταλικό υπουργείο οικονομικών έκανε πριν από λίγοι γνωστό ότι πρόκειται να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή δυο δισ. ευρώ στους φορολογούμενους. Πρόκειται για οφειλόμενες επιστροφές του φόρου προστιθέμενης αξίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα