Σκληρή κριτική για Δέλλα και παίκτες από τις αθλητικές εφημερίδες

11:08 12/12/2013 - Πηγή: AEK365

Ώρα των σπορ

«Άγαλμα σε Πλατέλλα» είναι ο τίτλος της ΩΡΑΣ που κάνει λόγο για κακή ΑΕΚ που λυτρώθηκε στο 93' και ανέβηκε από χθες στην Β ΕΘνική. Από εκεί και πέρα ασχολείται με την λύση της ΚΑΕ ΑΕΚ που προχωράει αλλά και την εκκαθάριση της ΠΑΕ που τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα παρά τις προσπάθειες του Οικονομόπουλου.

Goal

«Λύτρωση από Πλατέλλα» είναι

ο τίτλος της εφημερίδας σχετικά με τη χθεσινή νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον Ηρόδοτο, με την Ένωση να βρίσκεται πίσω στο σκορ, το δοκάρι και το πέναλτι του Ντακόλ. Το Goal κάνει λόγο και για ενταση στα αποδυτήρια μεταξύ ανθρώπων της ΑΕΚ και του Κολιτσιδάκη.

Μεταξύ άλλων η εφημερίδα τονίζει: Μία ακόμα απογοητευτική εμφάνιση της ΑΕΚ. Η Ένωση κέρδισε με τον Ηρόδοτο με 2-1 στο Παγκρήτιο στάδιο στο εξ αναβολής ματς της 5ης αγωνιστικής και επέστρεψε στην κορυφή του 6ου ομίλου, αλλά η απόδοση των περισσότερων ποδοσφαιριστών θύμισε... Μενίδι. Χαρακτηριστικό όλων, ότι η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα «κατάφερε» να πάρει το τρίποντο στις καθυστερήσεις και στην τελευταία φάση του αγώνα, χάρη σε τέρμα του Βαγγέλη Πλατέλλα.

Η εικόνα των «κιτρινόμαυρων» προβλημάτισε εκ νέου. Πάνω από 1.500 οπαδοί της ομάδας βρέθηκαν στις κερκίδες, αλλά δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι από το θέαμα. Η 'Ενωση «αναγκάστηκε» να φτάσει στο 93' για να επικρατήσει της ομάδας του Ηρακλείου, με ατομική προσπάθεια ενός ποδοσφαιριστή της.

Sportday

«Ήμαρτον» γράφει η Sportday στην πρώτη της σελίδα και αναφέρεται σε μια προβληματική ΑΕΚ, έναν προπονητή σε σύγχυση και νίκη με την ψυχή στο στόμα. Κάνει αναφορά στις διαμαρτυρίες του Δέλλα για αντιαθλητικό παιχνίδι, και στις συστάσεις από πλευράς Ηρόδοτου.

Μεταξύ άλλων η εφημερίδα αναφέρει: Η ΑΕΚ αναζητούσε απέναντι στον Ηρόδοτο αντίδοτο στις πληγές που άνοιξε η ισοπαλία με τον Αστέρα Βάρης. Ωστόσο δεν το βρήκε ποτέ, αφού μπορεί μεν ο στόχος της νίκης να επετεύχθη έστω και στο 93', αλλά η εικόνα της ήταν και πάλι απελπιστική.

Η «Ένωση» είχε και πάλι πολύ κακό πρόσωπο, καθώς ήταν ακίνδυνη και φλύαρη στο πρώτο μέρος, ενώ στην επανάληψη μπορεί να ανέβηκε επιθετικά, αλλά απειλήθηκε ουκ ολίγες φορές από τους γηπεδούχους και θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν εκείνη ηττημένη.

Το καταπληκτικό γκολ του Πλατέλλα στις καθυστερήσεις έφερε ένα ξέσπασμα χαράς, αλλά αυτό γρήγορα έδωσε τη θέση του στον προβληματισμό. Κι αυτό γιατί η ΑΕΚ δεν «χτίστηκε» για να κερδίζει ερασιτεχνικά σωματεία στις καθυστερήσεις, αλλά για να προσφέρει γκολ και θέαμα σε όλα της τα παιχνίδια, κάτι που δεν έχει πετύχει ως τώρα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Το κλίμα κατά την επιστροφή της αποστολής δεν θύμιζε ομάδα που έχει κερδίσει στο φινάλε. Κι αυτό γιατί όλοι αντιλαμβάνονται πως το όνομα, η ιστορία, η διοίκηση και ο κόσμος της ΑΕΚ επιβάλλουν ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο. Ο Τραϊανός Δέλλας, που με τις χθεσινές του δηλώσεις έβγαλε προς τα έξω περισσότερο εκνευρισμό και καθόλου ψυχραιμία στην αντιμετώπιση της κρίσης, είναι σίγουρα πολύ προβληματισμένος.

Η δυσαρέσκεια είναι δεδομένη και στη διοίκηση της ΑΕΚ. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως τα επόμενα παιχνίδια θα αποτελέσουν κριτήριο για πολλούς. Κι όσοι δεν αποδείξουν πως μπορούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες απαιτήσεις που συνεπάγεται η φανέλα με το δικέφαλο, δεν θα έχουν θέση στην ομάδα. Όχι στη Σούπερ Λίγκα ή στη Football League, αλλά ακόμη και στη Γ' Εθνική, καθώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εκκαθαρίσεων ακόμη και μέσα στην τρέχουσα σεζόν. Ειδικά από τη στιγμή που επίκειται και μεταγραφική περίοδος.

Live sport

«Φιλί ζωής» είναι ο τίτλος της Live sport, με τον Πλατέλλα να γλιτώνει την τραγική ΑΕΚ από το έμφραγμα στις καθυστερήσεις. Μόνο η φανέλα και το όνομα είναι βαριά αναφέρει μεταξύ άλλων η εφημερίδα.

Η γάτα

«Αλλού... για αλλού Δέλλας και παίκτες» είναι ο τίτλος της ΓΑΤΑΣ για το ματς με τον Ηρόδοτο. Παράλληλα αναφέρει ότι ο Γκέντσογλου βρήκε κλειστή την πόρτα της ΑΕΚ και ο Κορδέρο είναι ο μόνος που μπορεί να του την ανοίξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα