Σοκαριστική η εικόνα του Μάνινγκ μετά από 3 χρόνια κράτησης στο σκοτάδι (ΦΩΤΟ)

14:12 5/6/2013 - Πηγή: AEK365

Πρόκειται για τον πλέον σημαντικό κρατούμενο των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή και η φύλαξη του είναι υψίστης σημασίας.

Ο λόγος για τον Μπράντλεϊ Μάνινγκ, τον άνθρωπο που ευθύνεται για τη μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων στην ιστορία των ΗΠΑ μέσω του Wikileaks.

Ο 25χρονος συνελήφθη στις 26 Μαΐου

του 2010 στο Κουβέιτ και έκτοτε κρατείται έγκλειστος σε στρατιωτική φυλακή υψίστης ασφαλείας (ναυτική βάση του Quantico) στην Βιρτζίνια σε ένα μικρό κελί χωρίς να τον βλέπει ποτέ το φως του ήλιου. Η φωτογραφία του που κυκλοφόρησε και τον δείχνει να καταφτάνει στο Fort Meade του Μέριλαντ, όπου έλαβε χώρα την Τρίτη η πολύκροτη δίκη του τον δείχνει σοκαριστικά κάτωχρο, γεννώντας ερωτηματικά σχετικά με τις συνθήκες κράτησής του.

Ο Μάνινγκ επί τρία χρόνια περνάει 23 ώρες το 24ωρο σε ένα κελί 1.80 επί 2.40, χωρίς παράθυρο και φυσικό φωτισμό (μοναδική πηγή φωτός μία λάμπα φθορίου), ενώ κάθε πέντε λεπτά ελέγχεται από φρουρούς. Επιπλέον, τη νύχτα υποχρεούται να κοιμάται γυμνός, καθώς ο στρατός έκρινε ότι ακόμη και το λάστιχο του εσωρούχου του μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο για να βλάψει τον εαυτό του.

Ο 25χρονος αντιμετωπίζει ακόμα και το ενδεχόμενο της ισόβιας κάθειρξης, εάν τελικά καταδικαστεί με την κατηγορία της προδοσίας και της υποβοήθησης του εχθρού.

Keywords
Τυχαία Θέματα