Σοκαριστικό βίντεο με λιντσάρισμα νεαρών στην Αίγυπτο(VIDEO+18)

18:29 9/7/2013 - Πηγή: AEK365

Η βία στην Αίγυπτο έχει φύγει από κάθε έλεγχο τις τελευταίες μέρες και αυτό αποδεικνύει ένα ακόμα ερασιτεχνικό βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και καταγράφει το λιντσάρισμα νεαρών από μάζα οργισμένων ανδρών.

Δύο νέοι τραυματίστηκαν σοβαρά από το λιντσάρισμα, ενώ ο ένας σκοτώθηκε. Ήταν ο Χαμάντα Μπαντρ. Ο πατέρας του δηλώνει στο δίκτυο France 24 πως ο γιος του ούτε καν διαδήλωνε.

Οι σκηνές εκτυλίχθηκαν στην Αλεξάνδρεια την περασμένη Παρασκευή,

κινηματογραφήθηκαν από περίοικο και το βίντεο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο το Σάββατο.

Ομάδα ανδρών κυνηγά τους νεαρούς μέχρι την οροφή μίας δεξαμενής νερού, όπου ανέβηκαν για να προστατευθούν. Ο όχλος τους σπρώχνει και τους ρίχνει στο κενό. Κάτω βρίσκονται συγκεντρωμένοι άλλοι άνδρες που τους ξυλοκοπούν. Οι δύο υπέστησαν βαριά τραύματα, ο τρίτος σκοτώθηκε.

Ο νεαρός άνδρας που έχασε τη ζωή του ονομαζόταν Χαμάντα Μπαντρ. Στις λήψεις φαίνεται να τον τραβούν από τη δεξαμενή νερού και να τον γρονθοκοπούν. Το βίντεο κόβεται πριν τον σκοτώσουν.

Την ημέρα εκείνη στην Αλεξάνδρεια είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και αντιπάλων του. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

«Ο Χαμάντα βγήκε στο δρόμο για να δει τι συμβαίνει. Δεν διαδήλωνε με τη μία ή την άλλη πλευρά. Περπάτησε μόλις 100 μέτρα από το σπίτι μας για να δει τη διαδήλωση που λάμβανε χώρα στον απέναντι δρόμο.

»Δεν ξέρω ακριβώς τι συνέβη, αλλά ένα τα παιδιά που ήταν μαζί του εκείνη την ημέρα που είπε ότι όταν άρχισαν οι συγκρούσεις, μία ομάδα ένοπλων ανδρών άρχισε να τους κυνηγά. Έτρεξαν σε ένα κτίριο, κλείδωσαν την μπροστινή πόρτα και έτρεξαν στην οροφή, όπου ανέβηκαν σε μία δεξαμενή νερού» λέει ο πατέρας του Χαμάντα.

Το France 24 επισημαίνει ότι ορισμένα ειδησεογραφικά μέσα περιέγραψαν τον Χαμάντ και τον δεύτερο νεαρό ως διαδηλωτές κατά του Μοχάμεντ Μόρσι. Ως προς τους δράστες, ειδησεογραφικά μέσα και χρήστες του Διαδικτύου ανέφεραν πως είναι μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αλλά χωρίς να διαθέτουν αποδεικτικά στοιχεία.

«Δεν ξέρω ποιοι ήταν οι επιτιθέμενοι. Ξέρω μόνο ότι ένας από αυτούς είχε μακριά γενειάδα και κρατούσε μία μαύρη σαλαφιστική σημαία» ανέφερε ο πατέρας του νεκρού.

Προσοχή: Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες

Keywords
Τυχαία Θέματα