Ασθενής άνοιξε τα μάτια της λίγο πριν οι γιατροί πάρουν τα όργανά της για δωρεά

17:10 9/7/2013 - Πηγή: AEK365

Μια απίστευτη και αδικαιολόγητη απροσεξία γιατρών στο νοσοκομείο Σαιντ Τζόζεφ στη Νέα Υόρκη παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή μιας γυναίκας, η οποία είχε εισαχθεί στην κλινική μετά από υπερκατανάλωση χαπιών και τώρα το δικαστήριο επιδίκασε στο νοσοκομείο πρόστιμο 6.000 δολαρίων.

Η Κολίν Μπερνς εισήχθη στο νοσοκομείο τον Οκτώβριο του 2009 έχοντας σε πέσει σε κώμα, όμως οι γιατροί τη θεώρησαν νεκροί και αποφάσισαν να της πάρουν τα όργανα για μεταμόσχευση

Οι γιατροί χωρίς να της χορηγήσουν θεραπεία που θα απέτρεπε τα

φάρμακα να απορροφηθούν από το στομάχι της και χωρίς να της κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις εγκεφάλου, για να δουν αν υπάρχει κάποια λειτουργία, θεώρησαν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή και ενημέρωσαν τους γονείς της. Αυτοί συναίνεσαν να δοθούν τα όργανά της για δωρεά, ωστόσο τη στιγμή που οι γιατροί ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν την εγχείριση η Κολίν άνοιξε τα μάτια της!

Λίγο πριν την εγχείριση αφαίρεσης των οργάνων, μια νοσοκόμα είχε κάνει στην Κολίν τεστ αντανακλαστικών και είχε διακρίνει μια μικρή κίνηση στα δάχτυλά της. Παράλληλα παρατήρησε ότι τα χείλη της φαίνονταν να κινούνται. Ωστόσο κανείς δεν έδωσε σημασία σε αυτές τις παρατηρήσεις.

Η Κολίν έφτασε στο κρεβάτι του χειρουργείου και άνοιξε τα μάτια της λίγο πριν ξεκινήσει η εγχείριση! Τότε, μόνο οι γιατροί κατάλαβαν ότι ήταν ακόμα ζω ντανή.

Ωστόσο, ούτε η Κολίν ούτε η οικογένειά της μήνυσαν το νοσοκομείο. Όπως αναφέρει σήμερα η μητέρα της, η Κολίν ήθελε να πεθάνει και γι' αυτό πήρε όλα αυτά τα χάπια. Δυστυχώς, κατάφερε να βάλει τέλος στη ζωή της ένα χρόνο μετά, όταν προσπάθησε ξανά να αυτοκτονήσει, επιτυχώς αυτή τη φορά.

Το ίδιο το νοσοκομείο ποτέ δεν κατέγραψε το περιστατικό, ωστόσο το ανακάλυψε το Υπουργείο Υγείας και ήταν αυτό που ξεκίνησε όλες τις διαδικασίες έρευνας και μήνυσης με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να τιμωρηθεί με πρόστιμο, αλλά και με την παρουσία ενός ελεγκτή ο οποίος θα ελέγχει την ποιότητα των υπηρεσιών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα