Ξόρκισε τα φαντάσματα του «Σαν Σίρο»

18:51 23/2/2013 - Πηγή: AEK365

LA LIGA- 24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ- ΣΕΒΙΛΛΗ: 2-1
Γήπεδο: Καμπ Νου

Η Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε φανερά επηρεασμένη από την ήττα της κόντρα στη Μίλαν και στο πρώτο μέρος βρέθηκε να χάνει από τη Σεβίλλη. Ωστόσο στην επανάληψη οι Καταλανοί έκαναν αυτό που έπρεπε και πήραν τη νίκη με 2-1.

Στο 4ο λεπτό το σουτ του Ινιέστα πέρασε μόλις άουτ, όπως κι εκείνο του Άλβες στο 21'. Στο 22ο λεπτό ο Μπέτο είπε όχι σε πλασέ

του Μέσι. Γενικότερα ωστόσο η εικόνα της Μπαρτσελόνα δεν ήταν η συνηθισμένη κι έτσι η Σεβίλλη βρήκε την ευκαιρία και στη μοναδική της φάση στο 42' πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Κόκε έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μποτία με όμορφη κεφαλιά νίκησε τον Βαλντές.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά στην επανάληψη και το 52' ο Άλβες έκανε από δεξιά τη σέντρα, ο Βίγια πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Σεβίλλης κι έφερε στα ίσα το παιχνίδι. Οι Καταλανοί συνέχισαν να πιέζουν και γύρισαν το ματς στο 60ο λεπτό. ο Μέσι συνδυάστηκε με τον Τέγιο και με όμορφο σουτ νίκησε τον Μπέτο κι έκανε το 2-1. Στο 66' ο Μέσι αστόχησε από καλή θέση, ενώ δύο λεπτά μετά το σουτ του Ράκιτιτς έφυγε μόλις άουτ και στο 72' ο Βαλντές είπε όχι σε σουτ του Ντελ Μοράλ. Η Σεβίλλη έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 75΄με το σουτ του Νεγρέδο που έξυσε το δοκάρι του Βαλντές,

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Μοντόγια, Μασεράνο, Πικέ, Άλβες, Σονγκ, Ινιέστα (69' Τσάβι), Τιάγκο, Βίγια (79' Μπούσκετς), Μέσι, Αλέξις (46' Τέγιο).

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπέτο, Κόκε, Φάζιο, Μποτία, Ναβάρο, Μαδούρο (82' Μορένο), Μέντελ (55'Κοντόγκμπια), Νάβας, Ράκιτιτς, Ντελ Μοράλ, Μπαμπά (61' Νεγρέδο)

ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ- ΡΕΑ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: 1-2
Γήπεδο: Ριαθόρ

Η Ρεάλ νοσεί και αυτό είναι ξεκάθαρο. Η ομάδα του Μουρίνιο νίκησε με τα χίλια ζόρια τη Λα Κορούνια (2-1) και σε ακόμη ένα ματς δεν έπεισε.

Στο 15ο λεπτό ο Αρανθούμπια είπε όχι σε σουτ του Ντι Μαρία, όπως έκανε και στο 24' σε πλασέ του Κακά. Στο 30' και στο 32' ο Πίτσι σπατάλησε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες, αλλά στο 35' ο Ρίκι με όμορφο σουτ έκανε το 1-0 για την Λα Κορύνια. Στο 38ο λεπτό ο Κακά δεν μπόρεσε από καλή θέση να φέρει στα ίσα το ματς, ενώ στο 41' ο Μαρσέλο έκοψε σωτήρια τον Πίτσι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Λόπεθ είπε όχι σε σουτ του Γκάμα.

Στο 48' και στο 51' οι Καγιεχόν και Κακά έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, ενώ ο Μουρίνιο έριξε στο ματς τον Ρονάλντο στο 57'. Η Ρεάλ ανέβασε στροφές και έφερε στα ίσα το ματς στο 73'. Ο Κακά έκανε το σουτ από τα ύψος της περιοχής και νίκησε τον Αρανθούμπια. Στο 78' ο γκολκίπερ της Λα Κορούνια απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ρονάλντο, ενώ στο 79' η κεφαλιά του Πορτογάλου έξυσε το δοκάρι. Η λύτρωση για τη Ρεάλ ήρθε στο 88ο λεπτό, καθώς ο Κακά έβγαλε για τον Ρονάλντο, εκείνος έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Ιγκουαΐν προ κενής εστίας διαμόρφωσε το 2-1. Στο 90' η Ρεάλ έχασε με 2η κίτρινη τον Ντι Μαρία.

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Αρανθούμπια, Αγιόζε, Μαρτσένα. Κακά (58' Βέσκεθ), Σίλβιο (25' Μπεργκανίνιος), Ασουνσάο, Αγουιλάρ, Βαλερόν, Πίτσι, Γκάμα, Ρίκι (75' Ολιβέιρα)

ΡΕΑΛ: Λόπεθ, Αρμπελόα, Πέπε, Καρβάλιο, Μαρσέλο (57' Οζίλ), Εσιέν (57' Κεντίρα), Μόντριτς (57' Ρονάλντο), Καγιεχόν, Κακά, Ντι Μαρία, Ιγκουαίν.

ΣΑΡΑΓΟΣΑ- ΒΑΛΕΝΘΙΑ: 2-2
Γήπεδο: Ρομαρέδα

Βρέθηκε να νικά με 2-0 κι όμως δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, ο λόγος για τη Σαραγόσα που κόλλησε στο 2-2 με τη Βαλένθια και κινδυνεύει άμεσα.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η Σαραγόσα που άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με πέναλτι του Απόνιο. Στο 15' ο Φράνκο είπε όχι σε σουτ του Ζόνας, ενώ στο 32' μετά από σέντρα του Απόνιο, ο Πόστιγκα με όμορφη προβολή έκανε το 2-0. Η Βαλένθια ανέβασε στροφές στη συνέχεια και μείωσε στο 36'. Ο Σισοκό έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Σολδάδο από κοντά νίκησε τον Φράνκο. Στο 39' η Σαραγόσα είχε την ευκαιρία να πετύχει και 3ο γκολ, αλλά ο Άλβες σταμάτησε εντυπωσιακά τον Λούβενς.

Στην επανάληψη η Βαλένθια πίεσε κι έφτασε στην ισοφάριση στο 69'. Ο Παρέχο εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Ρουίθ έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Ζόνας με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Φράνκο στην κλειστή του γωνιά. Η Βαλένθια είχε μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο 72', καθώς η κεφαλιά του Ματιέ σταμάτησε στο δοκάρι της Σαραγόσα, ενώ στο 77' η ομάδα του Χιμένεθ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Φράνκο που ανέτρεψε τον Σολδάδο στα όρια της μεγάλης περιοχής. Η Βαλένθια θα μπορούσε να πάρει τη νίκη στη συνέχεια, αλλά ο Αλκολέα κράτησε.

ΣΑΡΑΓΟΣΑ: Φράνκο, Αμπραχάμ, Άλβαρο, Λούβενς, Φερνάντες, Μάρι (78' Αλκολέα), Μοβίγια, Μοντάνιες, Απόνιο (46' Μπάμποβιτς), Ροσίνια (74' Οριόλ), Πόστιγκα.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Άλβες Περέιρα, Ρουίθ, Κόστα (66' Ματιέ), Σισοκό, Παρέχο, Αλμπέλδα (84' Βαλντές), Φεγκουλί, Ζόνας, Κανάλες (54' Μπανέγκα), Σολδάδο.

ΜΑΓΙΟΡΚΑ-ΧΕΤΑΦΕ: 1-3
Γήπεδο: Όνο Εστάντι

Και πώς να σωθεί; Η Μαγιόρκα βρέθηκε να νικά μέσα στην έδρα της τη Χετάφε, αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 3-1και παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Στο 14' ο Μογιά είπε όχι σε σουτ του Βίκτορ ενώ στο 18ο λεπτό ο Νούνιες πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Κολουνγκά. Στο 21ο λεπτό ο Μογιά απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Χάτον, αλλά στο 24' δεν μπόρεσε να κάνει κάτι, καθώς ο Ζιοβάνι ντος Σάντος άνοιξε το σκορ. Στο 29' η κεφαλιά του Βίκτορ πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 57' η κεφαλιά του Φερνάντες πέρασε ελάχιστα άουτ, όπως και το σουτ του Κολουνγκά στο 59ο λεπτό. Στο 62' ο Βίκτορ αστόχησε από ιδανική θέση, αλλά στο 70' ο Ντιέγκο Κάστρο με πέναλτι αλά-Πανένκα έφερε στα ίσα το ματς. Δύο λεπτά μετά ο Κάστρο έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-1 για τη Χετάφε, ενώ στο 77' η κεφαλιά του Αλέξις σταμάτησε στο δοκάρι του Αουάτ. Τελικά στο 83' ο Κολουνγκά με κεφαλιά γύρισε το ματς σε 2-1 υπέρ τη Χετάφε, η οποία πέτυχε και τρίτο γκολ
στο 85' με κοντινό σουτ του Κολουνγκά. Στο 88' μετά από κόρνερ του Ντος Σάντος, ο Χέμεντ έπιασε την κεφαλιά αμαρκάριστος, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

ΜΑΓΙΟΡΚΑ: Αουάτ, Νούνιες, Χάτον, Ζερομέλ (46' Κονσεϊσάο), Λούνα, Τισόνε, Μαρτί, Πίνα, Βίκτορ (74' Χέμεντ), Ζιοβάνι, Άλφαρο (84' Νσούε)

ΧΕΤΑΦΕ: Μογια, Μ.Τόρες, Αλέξις, Φερνάντες, Εσκουδέρο, Τ.Τόρες (57' Γκαβιλάν), Μπόρχα (69' Λασέν), Μπαράδα, Λεόν (84' Μίτσελ), Κάστρο, Κολουνγκά.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα