Σπάει τα κοντέρ η Μπάγερν Μονάχου

19:06 27/4/2013 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA 31η αγωνιστική

Μπάγερν Μονάχου-Φράιμπουργκ 1-0
Γήπεδο: Allianz Arena

Η Μπάγερν Μονάχου αυτή την φορά μπορεί να μην ήταν το ίδιο θεαματική με το ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα αλλά είχε ουσία και επικράτησε με 1-0 της Φράιμπουργκ φτάνοντας τους 84 πόντους καταρρίπτοντας το ρεκόρ συγκομιδής πόντων της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Πλέον οι Βαυαροί είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη συγκομιδή πόντων στην ιστορία

της Bundesliga. Στα αγωνιστικά, ο Γιούπ Χάινκες παρέταξε την πρωταθλήτρια Γερμανίας με πολλές αλλαγές, δέκα διαφορετικοί παίκτες σε σχέση με την ενδεκάδα κόντρα στην Μπαρτσελόνα, και τελικά αρκούσε ένα γκολ του Σακίρι στο 35ο λεπτό. Η Φράιμπουργκ από την άλλη συνέχισε την κακή της παράδοση που την θέλει να μην νικά ποτέ την Μπάγερν έχοντας τρεις ισοπαλίες και 12 ήττες.

Μπάγερν Μονάχου: Στάρκε, Ραφίνια, Φαν Μπούιτεν, Μπόατενγκ, Κοντέντο, Τίμοστσουκ (84 Μαρτίνεθ), Γκουστάβο, Σακίρι, Πιζάρο, Καν (74' Ριμπερί), Μάντζουκιτς (74' Γκόμεζ)
Φράιμπουργκ: Μπάουμαν, Μούτζα, Χον, Ντιανέ, Σοργκ, Μακιάντι, Γκίντερ, Σμιντ, Φλουμ (64' Σαντίνι), Καλιγκιούρι, Κρούσε

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Βέρντερ Βρέμης 1-0
Γήπεδο: Bay Arena

Αήττητη για πέμπτη σερί αγωνιστική παρέμεινε η Μπάγερ Λεβερκούζεν η οποία κέρδισε 1-0 την Βέρντερ Βρέμης και έκανε ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Στέφαν Κίσλινγκ, το 22ο στο πρωτάθλημα, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 35ο λεπτό. Το πέναλτι κέρδισε ο Σαμ που ανατράπηκε από τον Μίλιτς. Η Βέρντερ Βρέμης παραμένει χωρίς νίκη εδώ και πέντε αγωνιστικές και πλησιάζει όλο και περισσότερο στην ζώνη του υποβιβασμού. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά.

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Λένο, Καρβαχάλ, Φολσέιντ, Τόπρακ, Κάντλετς, Ρέιναρτς, Μπέντερ, Ρόλφες, Σαμ (65' Κάστρο), Σούρλε (86' Χέγκελερ), Κίσλινγκ (94' Μπένις)
Βέρντερ Βρέμης: Μίλιτς, Φριτζ, Πρεντλ, Παπασταθόπουλος, Ιγκνόφσκι (86' Σμιτζ), Μπαργκφρέντε, Κρος (68' Βουρτς), Χαντ, Γιουνούζοβιτς, Γιλντιρίμ (76' Ακπάλα), Πέτερσεν

Άουγκσμπουργκ-Στουτγάρδη 3-0
Γήπεδο: SGL Arena

Η Άουγκσμπουργκ επικράτησε 3-0 επί της αδιάφορης Στιουτγάρδης και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για αποφυγή του υποβιβασμού. Τα πάντα κρίθηκαν στο τελευταίο μισάωρο του παιχνιδιού όταν στο 61ο λεπτό ο Σάσα Μέλντερς με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους οι οποίοι διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 83ο λεπτό με τον Μαρσέλ Ντε Γιόνγκ ο οποίος είχε περάσει αλλαγή ένα λεπτό πιο πριν. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε δυο λεπτά αργότερα ο Γι με δεξί σουτ και πλέον η Άουγκσμπουργκ βρίσκεται στην 16η θέση που οδηγεί σε μπαράζ αλλά είναι ένα βαθμό πάνω από την 15η θέση που οδηγεί στην σωτηρία. Η Στουτγάρδη ηττήθηκε μετά από τρεις αγωνιστικές.

Άουγκσμπουργκ: Μάνινγκερ, Βερχό, Κάλσεν Μπράγκερ, Κλαβάν, Όστρολεκ, Μπάιερ, Χαν, Μόραβεκ (87' Ρέινχαρντ), Γι, Βέρνερ (82' Ντε Γιόνγκ), Μέλντερς (89' Ορλ)
Στουτγάρδη: Ούλριχ, Σακάι, Ρούντιγκερ, Νιντερμέιερ, Μολινάρο, Μπόκα, Γκέντνερ, Χάρνικ, Μαξίμ (67' Μακέντα), Τραορέ (71' Οκαζάκι), Ιμπίσεβιτς

Χόφενχαϊμ-Νυρεμβέργη 2-1
Γήπεδο: Rhein Neckar Arena

Η Χόφενχαϊμ συνεχίζει να μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού και σήμερα είδε τις ελπίδες της να αναπτερώνονται μετά το 2-1 επί της Νυρεμβέργης. Οι γηπεδούχοι μέσα σε 8 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο πέτυχαν δυο γκολ, αρχικά με τον Βάις στο 11ο λεπτό και στην συνέχεια με κεφαλιά του Σαλίχοβιτς στο 19ο λεπτό. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 58ο λεπτό, η Νυρεμβέργη ξαναμπήκε στο παιχνίδι χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σίμονς αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την τρίτη συνεχόμενη ήττα.

Χόφενχαϊμ: Κάστελς, Μπεκ, Αμπράχαμ, Βέστεργκαρντ, Τέσκερ (67' Σορ), Βάις, Ρούντι, Φόλαντ, Σαλίχοβιτς (88' Λούντβιγκ), Τζόνσον, Φιρμίνο (70' Χοσέλου)
Νυρεμβέργη: Σάφερ, Τσάντλερ, Σίμονς, Νταμπάνλι (84' Πέκχαρτ), Πλάτενχαρντ, Μπάλιτς, Φραντς (76' Καναζάκι), Φόλνερ (46' Σταρκ), Κιγιοτάκε, Εσβάιν, Πόλτερ

Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 3-1
Γήπεδο: Volkswagen Arena

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Βόλφσμπουργκ που επικράτησε 3-1 της Γκλάντμπαχ και διατηρεί ελπίδες για έξοδο στο Europa League καθώς τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος βρίσκεται πέντε βαθμούς μακριά από την έκτη θέση. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ντιέγκο ο οποίος έδωσε δυο ασίστ αλλά και έβαλε και ένα γκολ. Στο 34ο λεπτό ο Μαξιμίλιαν Άρνολντ εκμεταλλεύτηκε μπαλιά του Ντιέγκο για το 1-0 και στο 61ο λεπτό ήταν σειρά του Ίβιτσα Όλιτς να αξιοποιήσει ασίστ του Ντιέγκο για το 2-0. Ενδιάμεσα η Γκλάντμπαχ είχε ισοφαρίσει με τον Εμλαπά. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Ντιέγκο στο 75ο λεπτό έπειτα από μπαλιά του όλιτς με την Βόλφσμπουργκ στα πέντε τελευταία παιχνίδια να έχει δυο νίκες και τρεις ισοπαλίες. Η Γκλάντμπαχ από την άλλη απομακρύνεται από τις θέσεις του Europa League.

Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Χασέμπε, Νάλντο, Νόχε, Ροντρίγκεζ, Πόλακ, Τρας (81' Μεντόγεβιτς), Βιεϊρίνια, Ντιέγκο, Άρνολντ (90' Σάφερ), Όλιτς (79' Μπας Ντοστ)
Γκλάντμπαχ: Τερ Στέγκεν, Γιάντσκε, Μπρούερς, Ντομίνγκες, Νταμς, Χάκα, Νορντβέιντ, Χέρμαν (76' Γιούνες), Αράνγκο, Χάνκε, Εμλαπά (70' Χργκότα)

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-2
Γήπεδο: ESPRIT ARENA

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ είχε το μυαλό στην ρεβάνς με την Ρεάλ Μαδρίτης και λίγο έλειψε να την πατήσει κόντρα στην Φορτούνα αλλά τελικά κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το Ντίσελντορφ επικρατώντας με 2-1. Ο Γιούργκεν Κλοπ εμφάνισε μια ενδεκάδα κατά τα 10/11 αλλαγμένη σε σχέση με το 4-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης και μόνο ο Χούμελς ξεκίνησε βασικός. Με την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, ο Νούρι Σαχίν πέτυχε εκπληκτικό γκολ όταν από μακρινή απόσταση "κρέμασε" τον Γκίφερ και έκανε το 1-0 για την Ντόρτμουντ η οποία επαναπαύτηκε γεγονός που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η Φορτούνα. Ωστόσο, τα σουτ των Ίλσο και Μπελιγκχάουζεν δεν βρήκαν στόχο. Οι γηπεδούχοι πίεζαν και έτσι ο Κλοπ πέρασε στο παιχνίδι Λεβαντόφσκι και Μπλαστσικόφσκι με τον τελευταίο, ένα λεπτό αφότου μπήκε στο παιχνίδι, να αξιοποιεί μπαλιά του Νούρι Σαχίν για το 0-2. Στις καθυστερήσεις, η Φορτούνα πλησίασε πολύ κοντά στην ισοφάριση αλλά πρώτα ο Χούμελς και μετά ο Λάνγκερακ, που πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια σήμερα, έσωσαν την Ντόρτμουντ. Ο Στέλιος Μαλεζάς αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι για την Φορτούνα Ντίσελντορφ που πλέον με έναν βαθμό στα τελευταία πέντε παιχνίδια μπαίνει σε περιπέτειες.

Φορτούνα Ντίσελντορφ: Γκίφερ, Μπαλογκάν, Λάτκα, Μαλεζάς, Φαν Ντεν Μπεργκ, Λάμπερτς, Μπότζεκ, Κρούσε, Μπελιγκχάουζεν, Ίλσο (64' Ρέισινγκερ), Ντάνι Σαχίν
Μπορούσια Ντόρτμουντ: Λάνγκερακ, Κιρχ, Σαντάνα, Χούμελς, Γκροσκρόιτς, Κελ, Νούρι Σαχίν (69' Μπλαστσικόφσκι), Χόφμαν (79' Ρόις), Λέιτνερ (69' Λεβαντόφσκι), Μπίτενκουρτ, Σίμπερ

Η 31η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με τα παιχνίδια Μάιντς-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30) και Σάλκε-Αμβούργο (18:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα