Σπαλέτι: Με την ανοχή μάχεσαι την ηλιθιότητα

15:32 18/12/2012 - Πηγή: AEK365

Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση του μεγαλύτερου συνδέσμου οργανωμένων οπαδών της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με την οποία καλούσαν την διοίκηση της πρωταθλήτριας Ρωσίας να μην πάρει στο ρόστερ ομοφυλόφιλους και μαύρους ποδοσφαιριστές.
Η ανακοίνωση προκάλεσε την ενόχληση του Λουτσιάνο Σπαλέτι με τον προπονητή της Ζενίτ να δηλώνει: "Η ανοχή για μένα έχει να κάνει με την ικανότητα να κατανοείς και να αποδέχεσαι το διαφορετικό. Επιπλέον η ανοχή σημαίνει πως μάχεσαι κάθε είδους ηλιθιότητα. Ο σύλλογος θα

υποστηρίξει κινήσεις κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού και σας διαβεβαιώνω προσωπικά πως θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω αυτούς που θα εξηγήσουν στον κόσμο το νόημα της ανοχής και του σεβασμού σε άλλες κουλτούρες και παραδόσεις".
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αθλητικός διευθυντής της Ζενίτ, Ντίτμαρ Μπιέρσντορφερ: "Επιλέγουμε τους ποδοσφαιριστές χωρίς να υπολογίζουμε την εθνικότητα, το θρήσκευμα ή το χρώμα του δέρματος τους. Στόχος του συλλόγου είναι να κατακτήσει το ρωσικό πρωτάθλημα και να είναι ανταγωνιστικός στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν έχουμε καμία πολιτική να μειώσουμε τα κριτήρια επιλογής των παικτών για επιφανειακούς λόγους".

Keywords
Τυχαία Θέματα