Στα πλέι οφ οι Μάβερικς

10:22 19/4/2012 - Πηγή: AEK365

Οι Ντάλας Μάβερικς προέρχονταν από δυο σερί ήττες που καθιστούσαν αμφίβολη την συμμετοχή τους στα πλέι οφ ωστόσο οι πρωταθλητές τα κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο κερδίζοντας τους Χιούστον Ρόκετς με 117-110. Σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδια ανέλαβε δράση ο Ντιρκ Νοβίτσκι με τον Γερμανό σέντερ να πετυχαίνει 35 πόντους εκ των οποίων οι 31 σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και οι 21 εξ αυτών στην τελευταία περίοδο. Ο Ντράγκιτς με 20

πόντους και 10 ασίστ ξεχώρισε από τους Ρόκετς.

Πέμπτη σερί νίκη για τους Σαν Αντόνιο Σπερς που διατηρήθηκαν στην κορυφή της Δύσης επικρατώντας των Σακραμέντο Κινγκς με 127-102 εκτός έδρας. Η ομάδα του Τέξας έφτασε σε μια άνετη επικράτηση παρά την απουσία του Τιμ Ντάνκαν με τον Νιλ και τον Σπλίτερ να πετυχαίνουν από 17 πόντους ο καθένας με τους Σπερς να έχουν πλουραλισμό στην επίθεση. Ο Τόμας με 21 πόντους και ο Θόρντον με 20 ήταν οι καλύτεροι για τους Σακραμέντο Κινγκς.

Πίσω από τους Σπερς, βρίσκεται η Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ που πέρασε νικηφόρα από την Αριζόνα κερδίζοντας τους Φίνιξ Σανς με 106-97. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Θάντερ ο Τζέιμς Χάρντεν που σημείωσε ρεκόρ καριέρας πετυχαίνοντας 40 πόντους με τον Ντουράντ να έχει 29 πόντους. Πρώτος σκόρερ για τους Φίνιξ Σανς ο Ντάντλεϊ με 21 πόντους.

Την ήττα των Σανς εκμεταλλεύτηκαν οι Γιούτα Τζαζ που, κερδίζοντας με 112-91 τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, παρέμειναν στην όγδοη θέση της Δύσης. Ο Χάρις με 27 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών ενώ από τους γηπεδούχους Μπλέιζερς ξεχώρισε ο Μάθιους με 21 πόντους.

Οι Λος Άντζελες Λέικερς για άλλη μια φορά αγωνίστηκαν χωρίς τον Κόμπι Μπράιαντ ωστόσο κέρδισαν στο Όκλαντ τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με 99-87. Οι Λέικερς έφτασαν στην εκτός έδρας νίκη χάρη στους 31 πόντους του Άντριου Μπάινουμ και στο τριπλ νταμπλ του Πάου Γκασόλ ο οποίος είχε 22 πόντους, 11 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Ο Τόμπσον με 17 πόντους ξεχώρισε για τους Ουόριορς.

Μια θέση κάτω από τους Λέικερς βρίσκονται οι Λος Άντζελες Κλίπερς που κέρδισαν εκτός έδρας τους Ντένβερ Νάγκετς με 104-98. Ο Κρις Πολ με 21 πόντους οδήγησε τους Κλίπερς στην νίκη επί των Νάγκετς που είχαν για πρώτο σκόρερ τον Λόσον με 24 πόντους με τον Κώστα Κουφό σε 23 λεπτά συμμετοχής να πετυχαίνει 12 πόντους έχοντας επίσης 9 ριμπάουντ, 2 τάπες και 1 ασίστ.

Ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην Ανατολή έκαναν οι Σικάγο Μπουλς που επικράτησαν των Σάρλοτ Μπόμπκατς με 90-68. Οι Μπουλς αγωνίστηκαν χωρίς τον Ντενγκ και τον Ρόουζ με τον Χάμιλτον να είναι ο πρώτος σκόρερ με 22 πόντους. Ο Γουόκερ με 16 πόντους ήταν ο καλύτερος για τους Μπόμπκατς.

Με 28 πόντους του Λεμπρόν Τζέιμς, οι Μαϊάμι Χιτ, έστω και χωρίς τον Ουέιντ και τον Μπος, κέρδισαν τους Τορόντο Ράπτορς με 96-72 παραμένοντας στο κυνήγι της πρώτης θέσης στην Ανατολή. Ο Τζ. Τζόνσον με 18 πόντους ξεχώρισε από τους Ράπτορς.

Στην έβδομη θέση της Ανατολής παραμένουν οι Νιου Γιόρκ Νικς μετά το 104-95 επί των Νιου Τζέρσεϊ Νετς. Ο Καρμέλο Άντονι με 33 πόντους ήταν για άλλη μια

Keywords
Τυχαία Θέματα